Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W_kropce

Pomylka lekarza

Polecane posty

Tabletki na wywołanie okresu to m.in. Duphaston czy uteina - mają to do siebie że wywołują okres w przypadku braku ciąży a w przypadku ciaży - podtrzymują ją. To sztuczny progesteron.poronienie nie mogło mieć związku z tymi lekami.

Gość annodominni
to nie był progesteron, widziałam ulotkę, dwa lata leczyłam się na niepłodność więc troche wiem.

Gość alicja_wawa
to lekarz moze niezauywazyc ciazy w 7 tyg?

Może. Zarodek może się \"schować\", dzieje się tak czasem przy tyłogzgięciu. Wtedy lekarz może nie znaleźć zarodka na USG i istniejetylko podejrzenie ciąży (zasinienie okolic narządów rodnych, powiększenie i zmiana kształtu macicy).

Gość 111111
wiek płodu liczy się od daty ostatniej miesiączki lub od wielkości płodu,

Gość alicja_wawa
ale nie miałam usg chodzi mi o zwykłe badanie w którym nawet nic nie mówiłam lekarzowi ze podejrzewam

To nie ma ożliwości, y na tej podstawie lekarz określił tydzień ciąży a tym bardziej wielkość zarodka.Zmień gina.Swoją drogą - czy ja już nie widziałam jakiś czas temu podobnego tematu... hm...

Gość alicja_wawa
ngLka Ty do mnie pisałas?

No tak, skoro napisałaś o samym badaniu - to odpisałam na Twojego posta.A co do tego, że widziałam podobny temat - właśnie go szukam. Też było o tym, że ginekolog stwierdził 10cio tygodniową ciążę i wielkość zarodka bez badania USG. Skąd jesteś? Czy to był prywatny lekarz?Ciekawi mnie, czy ktoś nie próbuje w ten sposób zarobić sobie na lewo na skrobankach nieistniejących ciąż. Śmieszne? Może, ale jakiśczas temu była głośna sprawa o lekarzu, który takie praktyki stosował. Usypiał , brał kasę, po czym stwierdzał że ciąża usunięta.Nie pamiętam w jakim mieście to było i jak to się stało, że go zaskarżona. Chyba jakaś niewiasta cnotliwa musiała się trafić, której ciążę zawyrokował bez stosunku :)

Znalazłam, poczytaj:forum.antykoncepcja.pl/viewtopic.php?t=8927&highlight=bez+usg

Zdaje się, że dotyczy to Bydgoszczy.

Do Ciebie Alu pisałam w sprawie możliwości nie wykrycia ciąży w 7 tygodniu.Do autorki tematu pisałam w sprawie posta \"ciąża w 10 tyg - bez usg\" - i reszta odnośników do innego forum również do autorki tematu.

Gość W_kropce
bralam te tabletki na wywolanie okresu tylko nie pamietam ja sie nazywaly w kazdym razie to byly tabl na plodnosc i bralam je 10 dni rano i wieczorem.

Gość W_kropce
Jestem z Koszalina i chodze do doktora Bukowca, on stwierdzil po badaniu usg ze plod ma 14mm, a jak go spytalam ie ma tyg to o mi powiedzial ze 10 to ja juz sama nie rozumiem...cholera

Gość alicja_wawa
ngLka ale u mnie nie wykrył własnie zadnej ciazy tylko ja ja podejzewam ale nic mu o tym nie mówiłam i chodiz mi czy w 10 tyg mógłby niezuwazyc zwykłum badaniem bez powiedzenia mu o podejrzeniach?

Gość alicja_wawa
ze mógłby nic nie powiedziec o ciazy a ciaza by była?

Alicja - nie powiem, że na 100% nie, ale wg mnie jest to niemożliwe, by lekarz nie wykrył 10cio tygodniowej ciąży. W_kropce - wykonaj test ciążowy z krwi. To koszt około 20-40 zł i MUSI wyjść pozytywny. Nie ma innej możliwości.

Gość alicja_wawa
asiaSZ nie działa ten liknk :/ agLka no tez mi sie wydaje ze powinien zobaczyc ale myslałam ze sa moze jakies przypadki - wyjatki ;)

Cytuję:\"Zmiany w trzonie macicy- 4-5 tygodnia ciazy nieregularne rozpulchnienie, około 10 tyg. – macica kulista o ciastowatej konsystencji 2-krotnie wieksza od macicy nieciezarnej, pod koniec 12 tyg. Dno macicy znajduje sie ponad spojeniem łonowym . \"Jak widzisz - macica znaczie się powiększa, zmienia kształt. Ciężko byłoby przy badaniu nie podejrzewać 10cio tygodniowej ciąży.

Gość gallanonim
co do tego lekarza co niby aborcje wykonuje, to bylo w Olkuszu woj małopolskie i to była pani doktor H.Bugaj chyba że w innym mieście też tak bylo, mówiła lasce że jest w ciąży oferowała usunięcie,laski się zgadzały i płaciły z tym że panny placiły za nic......a co najgorsze,ona dalej pracuje w swoim zawodzie i przyjmuje ludzi!!!!

Gość alicja_wawa
wielkie dzieki ngLka :)