Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość W_kropce

Pomylka lekarza

Polecane posty

Gość W_kropce

Dzis bylam u mojego lekarza ginekologa i powiedzial mi, ze jestem w ciazy...plod ma 14mm i jak to stwierdzil lekarz ma 10tyg! Po wyjsciu od niego przemyslalm sobie wszystko i cos mi nie pasowalo- jak to mozliwe, ze plod ma 10tyg skoro nie bylam z nikim w ty czasie, a tym bardziej bylam na wizycie ok 3tyg temu z problemem braku miesiaczki i zadnego dziecka nie bylo! Do tego zrobilam dwa testy ciazowe i one tez wyszly negatywnie! Przepsal mi pan doktor tabletki na wywolanie miesiaczki i jak do tej pory jej nie dostalam, dlatego poszlam ponownie do niego, a on powiedzial mi nowine: "JEST PANI W CIAZY!" Co ja mam w tym wypadku zrobic? Nie chce tego dziecka, a nie wiem czy moge zrobic aborcje farmaceutyczna. Czy moge lekarza za cos obwiniac? Skad mam wiedziec ze lekarz mowi mi prawde?!

Idź po prostu jeszcze raz tylko do innego lekarza... to rozwieje wszelkie wątpliwości.

Gość KYTI
A czy doktor robił Ci USG ? Przecież na nim widac czy jest ciąża czy nie

Gość też tam miałam 2
Ja też tak miałam. za pierwszym razem USG nic nie wykazało, bo ciaża była za młoda. Lekarz stwierdził tylko zasinioną macicę i powiedział, ze moze to być ciaża ale nie musi. Przy nast. wizycie okazalo sie że jestem w ciaży.

Gość gosnoza
na moje rozumowanie - to niejesteś w ciąży! Idź do innego lekarza.

Gość W_kropce
lekarz robil mi usg i nic nie bylo! Czy plod 10tyg moze miec 14mm?

Gość W_kropce
Do lekarza to pojde jeszcze raz. Moj facet chce isc do tego samego zeby mu powiedziec coo nim mysli i ze zbadal mie jeszcze raz..ale ja nie che! Pojde do innego i ten znow powie mi cos jeszcze innego...do dupy z tymi lekarzami...komu tu wierzyc? a w takim razie moge zrobic aborcje medyczna jesli zeczywiscie jest tam 10tyg?(choc to nie mozliwe)

w 10 tyg to juz tylko aborcja \"ręczna\" bo farmakolgiczna do 9 tygodnia tylko poproś lekarza o test z krwi na HCG

Gość gosnoza
Co do lekarzy to masz rację - każdy może powiedzieć coś innego, ale jak wiesz,ze niejesteś w ciąży - to niejesteś. Co do aborcji (?) ....hmm ...to dziś jest zabronione!

dla chcącego ... skoro pyta to znaczy, że moze sobie to jakos zalatwic

Gość W_kropce
wiem ze zabronone...co tu zrobic...cholera...jestem w ciazy bo widzialam plod na ekranie, bo przeciez ginek nie pokazal mi zdjecia od poprzedniej pacjentki prawda?hehe

Gość Marta1983
Skoro masz kogoś z kim jesteś to teraz dzwigajcie ciężar związku i tego co zrobiliście musisz urodzić.

Gość W_kropce
postaram sie pomoc : cos nie tak z twoim linkiem...

Gość KYTI
Umnie też nie wchodzi

Gość doda-ajj
hej W-kropce to jak to jest-najpierw piszesz ze robil ci usg i nic nie bylo a potem piszesz ze widzialas plod na ekranie...moze sie zdecyduj albo konkretniej pisz..

Gość amelia81
te 10 tygodni to teoretyczne założenie dr-a, musisz wliczyć granicę błędu nawet +/-tydzień

Gość W_kropce
Doktor robil mi usg i za pierwszym razem i za drugim. za pierwszym ic nie bylo a za drugim nagle wykazalo 10tyd malenstwo...te wizyty byly oddzielone 3 tygodniami

Gość amelia81
Może zrób jeszcze raz test ciążowy, a jak masz wątpliwości to idź do innego ginekologa

Gość W_kropce
test robilam- pozytywny...

Gość doda-ajj
oj-rozumiem w takim razie-sluchaj,tobie sie nie zgadza bo w tym czasie nie wspolzylas czy poprostu nie bylo wpadki-tzn np peknietej gumki,hej jesli masz faceta,jestescie razem to moze sie zastanowcie wspolnie co robic,hej grunt jak przyjal to twoj mezczyzna i czy go kochasz...a reszta bedzie ok...

Gość ferj
no nie... Wiecie co? Skoro autorka jest pewna, że nie uprawiała seksu 10 tyg temu to ciąża jest niemożliwa, no chyba że dziewczyna jest wiatropylna. A może np. pieściliście się albo byl seks oralny i któreś z Was przeniosło na palcach plemniki? Teraz wyrażę swoją opinię na pokrewny temat. Proszę Autorkę, aby nie brała tego do siebie, bo tu nie chodzi o pouczanie Ciebie, czy krytykowanie Twojego postępowania. :) To tylko moja opinia:) Co do rozwiązań i aborcji... OK, lepiej moim zdaniem jej dokonać niż zabić nowo narodzone dziecko lub skazać je na życie pod mostem lub w skrajnej biedzie bez perspektyw. Ale... no właśnie mam wielkie ale. Dzisiejsze dziewczyny (i ich faceci) często pieprzą się po kątach licząc na cud, że ciąży nie będzie a potem olaboga, jestem w ciąży! Facet kopnie w dupę, panna zostaje sama z niechcianym dzieckiem i jak ma szczęście to rodzice jej pomagają wychować, jak nie ma szczęścia to trafia do pseudolekarza lub jakiegoś rzeźnika na skrobankę. A tak najczęsciej postępują młodziutkie dziewczyny. Po to nauka dała gumki i inne środki zabezpieczające abyśmy z nich korzystali. Seks jest dla odpowiedzialnych ludzi a nie dla gówniar, które nawet nie wiedzą kiedy mają dni płodne, ani dla chłopaczków, którym zależy żeby przelecieć, bez gumki oczywiście, bo lepsze doznania. Jeszcze raz podkreślam: seks jest dla dojrzałych, odpowiedzialnych ludzi, którzy liczą się z konsekwencjami swoich poczynań. A potem jest tyle nieszęśliwych dzieci (jeśli ich wcześniej rodzicielka nie zabije tuż po porodzie) i tyleż samo kobiet, którym po latach śnią się koszmary... Wiem, bo miałam taką sąsiadkę (zabiła się rok temu), która usuwała konsekwentnie każdą ciążę, a puszczała się ile wlezie.

Gość a wiesz ze...
wiek plodu liczy sie od daty ostatniej miesiaczki ktora mialas

Gość W_kropce
Czy napewno liczy sie od daty ostatniej miesiaczki??!!

Jedni liczą tak - inni inaczej.10 tygodni moze więc znaczyć, że 10 tygodni temu była ostatnia miesiączka, albo, że 10 tygodni temu była ostatnia owulacja.Warto iśc do kolejnego gina, by potwierdzić ciążę.

Gość xxxzzz
no tak, niektórzy podają wiek ciąży, inni wiek płodu, i stąd różnice (ok. 2 tyg), więc skoro widziałaś na usg to jest to prawda, teraz tylko od was zależy co dalej będzie

Gość Marta1983
Lekarz policzy ci od daty ostatniej miesiączki ale weź sobie na poprawkę tydzień czasu doprzodu czyli że płód ma ok 8i pół tygodnia.. Czy w tym czasie współżyłaś?

Gość Marta1983
gdzie chodzisz do ginekologa?? twój dzieciaczek musi mieć ok 8 i pół tygodnia:)

Gość annodominni
lekarz liczy wiek ciazy od ostatniej miesiaczki, tzn, że jesteś w ciązy około 1,5 tyg. krócej, jak chcesz miec pewność zrob test z krwi, nie potrzeba skierowania i masz 100 % pewności, moja bratowa poszla do lekarza stwierdził jej, ze nie jest w ciazy, a była, dal jej tabletki na wywolanie okresu, bez zadnych badan i dziewczyna poroniła w 3 miesiacu, a bardzo chciala tego dziecka. Mam pytanko czy bralas te tabletki na wywolanie okresu? Bo one moga spowodowac obumarcie ciazy, albo co gorsze wady płodu. Dlatego jesli jestes w ciazy lec do innego lekarza i powiedz co i jak, zebys nie miala problemow.