Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewuszkaaaaa

blizny po plastrach evra-odszkodowanie???

Polecane posty

Gość ja stosowałam evrę 3 lata
Jeżeli jest jak piszesz,to znaczy,ze jesteś uczulona i nie możesz stosować plastrów,bo jakiś składnik podrażnia twoją skórę

Mój ginekolog wyraźnie mi powiedził,że mam unikać słonca.Tak jest przy stosowaniu większośći środków hormonalnych.Jak przesadziłaś ze słońcem,to takie mogą być objawy.Przykro mi,że stosowałaś plastry nie znanąc skutków ubocznych.Ja o nich wiedziałam i może dlatego u mnie wszystko było ok,bo przestrzegałam zasad.

Gość dziewuszkaaaaa
trzeba było na posladek >> przeciez wyrażnie napisałam ,ze nie mogła,bo nawet 2 h sie nie trzymal!! plastry stosowalam 2 lata,za kazdym razem przyklejany był w inne miejsce tzn na ramionach ale raz wyzej raz nizej ,tak wiec skóra odpoczywała. pisałam wczesniej,ze ja o czyms takim nie myslalam,tylko ginekolog dzisiaj stwierdziła,ze powinnam cos z tym zrobic.

Gość dziewuszkaaaaa
nie przesadzałam ze słoncem,bo ogólnie tego nie robie.

No to nie wiem,może faktycznie jesteś uczulona.Ja przez 3 lata stosowania nie zaznałam skutków ubocznych.Przykro mi,że ty tego doznałaś.

Gość dziewuszkaaaaa
ja tez byłam baardzo zadowolona zplastrów przez te 2 lata... ateraz... troche wstyd odsłonic ramiona bo wszystkich to interesuje :-/

Gość jamajka21
Ale dziewuszkaaaaa pisała przecież że na brzuch ani pośladek nindyryndy. Aha...i chyba jest różnica w sytuacji Twojej Mamy a dziewuszki(iii ;) ) - właściwie to całkiem inna kwestia. To co przytrafiło sie Twojej Mamie to fakt - nieprzyjemna sytuacja, współczuję, ale to co opisuje dziewuszkaaaaa to ewidentnie wina producenta - Evra ma być nie tylko "lekiem" ale i udogodnieniem, pod względem czasu i kwestii "kosmetycznych" więc skoro jej stosowanie ma takie skutki to dziewuszkaaaaa ma prawo ubiegac się o odszkodowanie.

Gość dziewuszkaaaaa
jamajka21 dokładnie tak powiedziala ginekolog,ze mam prawo walczyc o swoje,bo coś takiego nie powinno miec miejsca. ale wiemy dokladnie o tym,ze z takim koncernem jak janssen cilag nie ma szans,choc wrto poruszyc ten problem aby w przyszłosci inne kobiety nie doznały tego. moja ginekolog ma poruszyc t sprawe z przedstawicielką koncernu,która ja odwiedza.

Gość jamajka21
Antykoncepcja hormonalna ma ogólnie wpływa na opaleniznę - mogą powstawać plamy na skutek zaburzenia syntezy melaniny, ale jest to sprawa "wewnętrzna" - związana z hormonami a nie z samym plastrem. Więc jeśli tworzą się takie fe blizny to nie jest to kwestia interakcji hormony+słońce tylko skóra+plaster.

Gość dziewuszkaaaaa
oczywiscie przebarwienia moga powstac na całym ciele a ja mam ewidentnie odznaczony plaster.

Gość olagolenio
hej tez mam ten problem po plastrach naklejonych na brzuch zostaly mi blizny , nie cale kwadraty tylko 1-2 linie. szok!!!