Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca 123

Streptoccocus spp

Polecane posty

Gość pytająca 123

a czy któraś z Was miała: Streptoccocus spp /++/? jeśli tak to czym ją leczyłyście i jak długo? ja miałam robiony wymaz i miałam mieć też antybiogram wymaz zrobiony, wynik mam ale antybiogramu nie zrobiono bo oni robią jak są bakterie a to podobno jest flora? zgłupiałam bo wydaje mi się ze to też baktria! prosze o odp.

Gość pytająca 123
podnoszę

Streptococcus sp to bakterie, ale tworzace flore bakteryjna skory, czyli symbiotyczne. Flory bakteryjnej nie leczy sie bo nie ma po co,symbiotyczne bakterie sa dobre, zapobiegaja m.in zagniezdzaniu sie innych, patogeniczych drobnoustrojow. Najwyrazniej zidentyfikowane u Ciebie szczepy nie sa patogeniczne, wiec nei trzeba ich leczyc. Pozrawiam

Gość pytająca 123
Szanta- bardzo dziekuję do gina idę dopiero w przyszłym tygodniu i mimo szukania w necie -nic sensownego nie znalazłam Twoja odp. mnie podniosła na duchu-bo byłam lekko załamana ze mam jakiegoś "groźnego" paciorkowca zastanawiało mnie wcześniej tylko to dlaczego nie ma antybiogramu -jakby to było coś złego jeszcze raz dziękuję :)

Nie ma sprawy :) Fakt faktem, niektore szczepy paciorkowcow moga byc niebezpieczne dla noworodka, ale to juz najlepiej gin Ci powie za tydzien :) Poki co nie ma raczej powodow do paniki :)