Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Roanna

Wymiana okien

Polecane posty

Prosz臋 o informacj臋 jakie uwa偶acie za dobre, bezawaryjne i co艣 bli偶ej o r贸偶nicach w materiale z kt贸rego s膮 wykonane no i o cenie z monta偶em.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pf
w domu czy bloku? drewniane musisz co jaki艣 czas impregnowa膰, plastikowe tylko myjesz :P ja zdecydowa艂am sie na okna plastikowe 5cio komorowe w okleinie drewnopodobnej (firmy oknoplast) dodatkowo barwione w masie; bezawaryjne to chyba nic nie jest :P i to i to mo偶e si臋 popsu膰 ale uwa偶am 偶e oknoplast ma dobrze dzia艂aj膮cy system reklamacji, na pewno nie zdecydowa艂abym sie na kupno okien w jakim艣 ma艂ym osiedlowym sklepiku kt贸ry po p贸艂 roku mo偶e si臋 zwin膮膰 :D aaa i jak mo偶esz wstrzymaj si臋 z zakupem do zimy, mo偶na bardzo du偶o urwa膰 na cenie :) my za okna na ca艂a cha艂upe zap艂acili艣my ok. 12tys (bez zimowej promocji by艂oby to 18tys) + 1300 bodaj偶e monta偶 ale okien by艂o sporo :D a jak sie nie mo偶esz zdecydowa膰 polecam poczyta膰 forum muratora :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksi膮niczka
Zdecydowanie pi臋ciokomorowe, duza oszcz臋dno艣膰 energetyczna. A zazwyczaj proponuj膮 trzykomorowe bo sa ta艅sze troch臋. No i jak najmniej profilu bo zimny jest. Czyli je艣li przedzielasz szyb臋 tylko dla oka ramk膮 -niech nie b臋dzie to profil czyli ta gruba rama tylko pasekmw艂o偶ony mi臋dzy szyby. A okleiny s膮 teraz pi臋kne... Polecam Turplast czaplinek, maj膮 siedziby w wielu miastach i oroooooomn膮, pr臋偶n膮 firm臋 (fabryk臋 okien). Reklamacje expresowe, uczciwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Okien
drewnianych r贸wnie偶 nie polecam. I nie chodzi tylko o malowanie ( za kt贸re trzeba p艂aci膰, gdy偶 samemu si臋 tego nie zrobi), ale o to, 偶e te naprawd臋 dobre drewniane okna kosztuj膮 oko艂o 2 razy tyle co plastiki. Je艣li natomiast chodzi o PCV, to nale偶y zwr贸ci膰 uwag臋 na profil, szyb臋 (standard k lub u=1,1) i okucia. W zupe艂no艣ci wystracz膮 okna 4-ro komorowe. Reszta, to ju偶 kwestia upodoba艅. Warto zam贸wi膰 sobie dodatkowe funkcje, jak np. stopniowany uchy艂. Je偶eli mieszkasz w bloku i masz tzw. okna o wymiarach 1,5/1,5 m, to nie sku艣 si臋 na okno jednoskrzyd艂owe, kt贸re nagminnie si臋 wstawia. S膮 one nie zgodne z norm膮 budowlan膮, no i cz臋sto pod wp艂ywem u偶ywania opadaj膮. A regulacja w tych oknach ma swoje granice. Potem cz艂owiek zostaje sam z tym problemem. Warto zwr贸ci膰 uwag臋: - na to ile firma istnieje, bo nagminnie firmy daj膮 np. 10 lat gwarancji na okna, a sama istnieje powiedzmy 2 lata na rynku, - jaki ma serwis - na gwarancj臋 - pami臋taj, 偶e przyk艂adowe 10 lat gwarancji nie dotyczy ca艂o艣ci okna, tylko profili. Inny jest okres gwarancji dotycz膮cej szyb, czy oku膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znajomy fachowiec zyczliwie
zrobil mi wyklad - zapamietalam, ze 5ciokomorowe nie maja sensu, bo wspolczynnik czegostam istotnego praktycznie nie rozni sie od 3 czy 4.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pf
i mia艂 racje te wiecej kom贸r to bardziej taki chwyt marketingowy ale jak mo偶esz dosta膰 w dobrej cenie 5xiokomor贸wki to lepiej bra膰 te ni偶 3 komory :D

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki serdeczne za dotychczasowe Wasze wypowiedzi. pf----> Okna zamierzam wymieni膰 w domku. czy to te偶 jest jaka艣 r贸偶nica blok a domek przy wymianie?

Udost臋pnij ten post

Jaka jest przyk艂adowa cena tych 3 komorowych i 5 komorowych?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pf
chodzi艂o mi raczej tylko o cene.. okna w blokach (tych starych) przewa偶nie s膮 bia艂e i wymienia si臋 je na bia艂e 偶eby nie psu膰 elewacji, a bia艂e okna pcv s膮 ta艅sze ni偶 w okleinie :) obecnie nie posiadam 偶adnego nowego cennika ale jak przejdziesz si臋 u siebie do jakiegokolwiek sklepu z oknami tam na pewno dostaniesz ca艂a rozpiske :)

Udost臋pnij ten post

Ciep艂y profil z piank膮 w komorze, dobrze jest tez zwr贸cic uwag臋 na mikrowentylacj臋 i na okucia daj膮ce mo偶liwo艣膰 rozszczelnienie 偶eby nie mie膰 grzyba w domu i 偶eby kwiatki nie zdech艂y.

Udost臋pnij ten post

z calego serca wdziecznam Wam. Wasza pomoc w tym przedsiewzieciu jest dla mnie bardzo cenna. misiaczek + cmok dla Was. przypatrz臋 si臋 propozycjom w firmach dzi臋ki Wam z wiekszym rozeznaniem i skonsultuj臋 z Wami je艣li czego艣 nie b臋d臋 pewna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pf
z tymi oknami to nie jest wcale taka 艂atwa sprawa, w sklepach jest tego pe艂no i tyle rodzai ze mo偶na sobie w g艂owie namiesza膰 :D ju偶 nie chcia艂am nic pisa膰 ale wa偶ny te偶 jest profil.. dobre s膮 np veka, aluplast, rehau, salamandry.. na niekt贸re ludzie narzekaj膮, np nie polecaj膮 Anantgarde cho膰 s膮 tanie.. eh okna to temat rzeka :D je艣li naprawde chcesz sie w to wg艂臋bi膰 wejd藕 na forum muratora i poczytaj posty jareko, starego, pche艂ka - te osoby siedz膮 w bran偶y okniarskiej po kilkana艣cie lat i naprawde maj膮 ogromn膮 wiedze, do艣wiadczenie i nawet doradz膮 :D szczeg贸lnie jareko! :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tylko drewno
a my zam贸wili艣my drewniane, w zak艂adzie stolarskim naszego znajomego. Robi膮 przewa偶nie na eksport(g艂ownie do Niemiec, bo obecnie ca艂e Niemcy wymieniaj膮 plastiki na drewniane...) Moi rodzice maj膮 te okna ju偶 10 lat, s膮 fantastyczne. Jeszcze ich nie malowali, bo tego nie wymaga艂y, moze w tym roku. Zadnych usterek, s膮 przyjemne, ciep艂e, nie to co plastiki;) ale nie to 艂adne, co 艂adne...;) Ja bym za nic w 艣wiecie nie chcia艂a plastikowych okien.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pf
jeszcze moge skierowa膰 Ci臋 na stronke jareko: http://www.jar-eko.home.pl/czym_sie_kierowac.htm gdybym by艂a z Wawy lub okolic na pewno od niego bra艂abym okna bo zna sie ch艂op na tym co robi :D wracaj膮c do drewna to nie do艣膰 偶e trzeba je co jakis czas konserwowa膰 to jeszcze skutecznie odstraszy艂a mnie cena :D poczyta艂am za i przeciw tym i tym oknom i zdecydowa艂am sie na pcv; mam nadzieje 偶e nie po偶a艂uje :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Co to jest.......
profil?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Alternatyw膮 do ca艂kowitej wymiany okien jest odpowiednia regulacja. Je偶eli okna si臋 nie rozlatuj膮, to polecam spr贸bowa膰, gdy偶 jest to o wiele ta艅sze rozwi膮zanie, a efekty s膮 艣wietne. Jedyn膮 trudno艣ci膮 mo偶e by膰 znalezienie dobrego fachowca, polecam rzuci膰 okiem http://yaidea.pl/regulacja-okien-jako-pomysl-na-biznes/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak dla mnie p贸ki co bezkonkurencyjne s膮 okna PCV z OKNOPLAST, kt贸re kupi艂am razem z ofert膮 monta偶u od http://oknoprim.com.pl/okna-pvc-aluminiowe/potrzebowa艂am na szybko znale藕膰 co艣, bo przeprowadzka do Wroc艂awia by艂a za pasem a w nowym mieszkaniu nic nie przygotowane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsdf
Tanie Okna to jeden z najwa偶niejszych element贸w w naszym domu. Dzi臋ki zaanga偶owanemu zespo艂owi pracownik贸w nasza firma w lublinie oferuje wysokiej klasy okna plastikowe. http://oknadrzwi-lublin.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kompleksow膮 wymian膮 okien zaj臋艂a si臋 u nas firma www.famix.pl kt贸ra w Warszawie dysponuje korzystniejszymi terminami i cenami od konkurencji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nasze okna pcv kt贸re 偶e艣my wstawiali w domu to OknoPlus. Dzia艂aj膮 na ten moment bardzo okej, na pewno nie trzeba si臋 szarpa膰 z uchwytem mo偶na lekko sobie otworzy膰 albo uchyli膰 skrzyd艂o. Kupowali艣my ca艂y komplet okien o r贸偶nych formatach na Sk艂adowej u pana Maksa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrykkomarek

Do wymiany okien 艣ci膮gn膮艂em lokalnie spec贸w z Oknoplastu z salonu z Piaseczna. Z oferty bra艂em nowe okna Pixel, funkcjonalne i estetyczne. Pomiary, transport i monta偶 w cenie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krystyna

Ja postanowi艂am skorzysta膰 z oferty https://stolarka-wwa.pl/oferta/okna/ i jestem bardzo zadowolona. W ko艅cu sukces i po pierwsze mam ni偶szy rachunek za gaz, co przy takowym ogrzewaniu bardzo mnie cieszy, po drugie nie dociera tyle ha艂asu z dworu, wi臋c naprawd臋 lepiej nie mog艂am wybra膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martynaa02302

Nas te偶 teraz czekam wymiana okien i szukamy odpowiedniej firmy, kt贸ra zaproponuje nam fajne i dobre okna. Co s膮dzicie o firmie Drutex? Jak my艣licie - warto skorzysta膰 z ich us艂ug? W sieci jest wiele opinii, ale zawsze dodatkowo wol臋 dopyta膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reddrieeg
Dnia 5.06.2019 o 11:14, Go艣膰 martynaa02302 napisa艂:

Nas te偶 teraz czekam wymiana okien i szukamy odpowiedniej firmy, kt贸ra zaproponuje nam fajne i dobre okna. Co s膮dzicie o firmie Drutex? Jak my艣licie - warto skorzysta膰 z ich us艂ug? W sieci jest wiele opinii, ale zawsze dodatkowo wol臋 dopyta膰.

Ca艂kiem spoko s膮.. W mieszkaniu mamy ich okna i nie zauwa偶y艂am by co艣 by艂o z nimi nie tak. Cenowo wysz艂y naprawd臋 nie藕le, a co do ich szczelno艣ci oraz jako艣ci wykonania - ci臋偶ko si臋 do czegokolwiek przyczepi膰. Popytaj u znajomych, by膰 mo偶e kto艣 posiada ich okna. Wtedy zobaczysz na w艂asne oczy, 偶e s膮 w porz膮dku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc91

Polecam bardzo dobre okna od firmy www.internationalwindows.pl :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akii

Po zam贸wieniu okien z Pekana w Myszkowie zdecydowa艂em si臋 na rolety z OknoPlusa r贸wnie偶, 偶eby po prostu zwi臋kszy膰 standard antyw艂amaniowy pod now膮 polis臋 ubezpieczeniow膮. Op艂aci艂o si臋, wsp贸艂praca kompleksowa, tak偶e pod wzgl臋dem technicznym, projektowym. Do salonu namiar telefoniczny 792 566 952 i adres Gruchla 10, wi臋c w sumie 艂atwo znale藕膰. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Jaki艣 czas temu mia艂em ten sam problem, szuka艂em okien PCV do mojego domu. Ostatecznie trafi艂em z polecenia kolegi do firmy vitopolska.com/ i rzeczywi艣cie maj膮 艣wietnie przygotowan膮 ofert臋, bardzo bogaty wyb贸r okien wi臋c w艂a艣ciwie ka偶dy mo偶e znale藕膰 dla siebie dobre propozycje.

Udost臋pnij ten post

Faktycznie ten rynek jest do艣膰 du偶y, wi臋c czasem trudno wybra膰 naprawd臋 solidnego producenta okien. Je艣li kto艣 mieszka na 艢l膮sku, to mog臋 wskaza膰 firm臋 Kapica. Mi te偶 poleci艂a t臋 firm臋 moja kole偶anka. Maj膮 bardzo du偶e do艣wiadczenie i chyba najszersz膮 ofert臋, jak膮 spotka艂am. Produkuj膮 okna i drzwi w systemach Schuco z PVC oraz aluminium, s膮 znane z wysokiej trwa艂o艣ci i bardzo dobrych w艂a艣ciwo艣ci.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰