Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troszke zaniepokojona

Problem z oczkiem szczurka?

Polecane posty

Zauwazylam ze kolo oczka mojego szczurka ma posklejana siersc i chyba to krew? Co to moze byc?

calkiem mozliwe, ogolnie nic mu nie jest poza tym oczkiem. Cos z tym robic? Przemyc?Zostawic?

obserwuj...ja bym zostawiła...chyba, że czysta woda.

Gość ubodło mię to
szczury są słodkie 😍 tylko, że mi nie pozwalają mieć :O powiedz mi Moja Droga, ile Cię wyniósł, zakup klatki, jedzenia, tych najpotrzebniejsze rzeczy i szczura oczywiscie ;)

klateke juz mialam, szczur 8 zl, jedzonko tanie ok 3 zl za paczke ziarenek, sczurek je warzywa, miesko wiec nie jest drogi i wymagajacy

wyczytalam ze jesli jest wyciek z oczu nalezy udac sie do weterynarza i chyba tak zrobie ale dopiero jutro.

Gość przemyj delikatnie oczko
sola fizjologiczna( w aptece, albo zrob sama -przegotowana wod+ troche soli,zeby mialo taki smak, jak lzy). Jeli to incydentalne, to zostanie czyste, jesli nie - idz do lekarza. A moja rada - szczurus moze sie nudzic sam,jesli nie jest u ciebie zbyt dlugo, mozesz kupic mu drugiego tej samej plci, tylko przyzwyczajaj je do siebie poza klatka, zeby ten pierwszy nie zaatakowal. A klatke dokladnie wyczysc,zeby nie bylo zapachu tego straego. Szczury sa bardzo towarzyskie. Jesli nie mozesz miec drugiego, to go puszcej po stole, nos ze soba itd, bo bedzie smutny.

mam w domu sol fizjologiczna. Tak siedzi sam, moze sie zadrapal :(

Gość przemyj delikatnie oczko
mogl sie zadrapac jesli niescierapazurkow, to trzeba mu obcinac

Gość ------------------ ---
pewnie jesteś tak brzydka ze jak na ciebie patrzy to płacze albo zasłania łapkami oczka żeby cie nie widzieć i stąd te problemy ,postaraj sie nie nawiedzać go tak często to zwierzak odżyje

a po kiego mu dajesz mieso,przyzwyczai sie a potem...po paluchu.moja byla wegetarianká,niestety przegryzla kabel od tv i prad ja popiescil.zyla jeszcze przez pol roku...sparalizowana od pasa w dol.odeszla w zeszlym roku...

przeciez nie je caly czas miesa, spoko :D

Gość wlkp
kretyn albo kretynka co za debilna odpowiedź

i po co tak komentujecie?? :o

Gość wlkp
to było do wypowiedzi z 15.20

pomijam takie wypowiedzi :D

witaj właścicielko szczurka ja z moim też mam taki sam problem, od czasu do czasu - chyba nawet codziennie mój Pirat też ma takie krwawe nacieki dookoła oczu i nosa, ale poza tym jest okazem zdrowia byłam na konsultacjach u weterynarza i stwierdził że to może być na coś reakcja alergicza (to by sie zgadzało bo mój szczurek często kicha- podobnie jak ja :D) na to raczej sie nie poradzi, taka już szczurkowa natura pozdrawiam !

mam nadzieje ze nic mu nie bedzie. Co zalecil lekarz w takich przypadkach? Obserowac czy cos robic?

Gość jaaaaaaaaaa
mojemu szczurkowi przemywalam oczko rumiankiem:) tez mial ten sam problem i pomoglo:):):)

ja nic nie robiłam bo kazał czekać ale to juz bylo sporo temu też sprobuje z tym rumiankiem :D

Gość Sisi czytałam
szczurek jesli sie nie zadrapal to po prostu cierpi z powodu stresu stąd krwawy wyciek z oczu.Nie słuchałas przypadkiem ostatnio głosnej muzy albo nikt w poblizu nie hałasował ?

Gość Sisi czytałam
chyba że sie zadrapał to wtedy przemyj rumiankiem :) jesli to stres zlikwiduj zródlo niepokoju

taak to moze byc stresowe, mam taka nadzieje :( Dziekuje za wszystkie pomocne rady.

bo ja nie słucham ani w pokoju muzyki, ani nie oglądam tv, nic.. to chyba moja wina :/ ale szczurek ma to po przebudzeniu

oj nie wiem czy to od stresu.ja z mojá chodzilam wszedzie,na imprezy squatowe nawet raz do klubu(ale to bylo glupie,bo za glosno bylo i sie stresowala)i wszycho przezyla ale nie prad niestety.dlatego wszystkie kable trza pozabierac,bo szczurki wszystko gryzá:(

Gość 117788
a ile lat ma ten szczurek? bo moja samiczka też tak miałą ale miała już 3 lata i weterynarz powiedział mi ze to tak przed smiercią. i niestety miał rację. Szkoda, bo wszyscy bylismy do niej przywiązani, taka była mądrutka