Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiam

szpara miedzy zębami

Polecane posty

Gość tak sie zastanawiam

Czy zwracacie uwage na takie rzeczy jak szpara miedzy zebami.? Chodzi mi o takie kontakty na codzien czy to bardzo przykuwa uwage?? Mam taka szpare, nie wielka, malutka ale mam, w dziecinstwie bylo to moim kompleksem, pozniej mi przeszlo, ale nigdy mi sie to nie podobalo i ostatnio postanowilam cos z tym zrobic a mianowicie zalozyc staly aparacik. Oprocz tej szpary mam rowne proste i biale zeby. O dziwo moj chlopak namawia mnie zebym tego nie robila, mowi ze mu sie podoba ta szpara, i to raczej nie mowi tego grzecznosciowo, tylko na prawde nie chce zebym to zmieniala. mowi ze to taka cecha charakterystyczna, tak jak ktos jestbardzo niski albo bardzo wysoki albo ma cos charakterystycznego w sobie tak ja mam ta szpare. Chcialam ja zlikwidowac, bo planuje sprobowac swoich sil w fotomodelingu jednak najblizsi mowia mi zebym probowala ze szpara.

Gość ogryziony szkielet
e szpara to tylko Wiesław Gołas jest piękny!

co sądze? ty to większych problemów nie masz!! ciesz sie ze masz proste biale zeby i nie szukaj sobie problemu

Gość prosto z mostu i na temat
Chylinska tez miala szpare, zalozyla aparat i juz po szparze a zreszta co Ci za roznica, jedna szpara wiecej :P

Gość tak sie zastanawiam
nie twierdze ze to jest jakis ogromny problem, chcialam tylko poznac opinie osob roznej plci w roznym wieku oraz z roznych miejsc. Nie wiedzialam ze na tym forum mozna pisac tylko o smiertelnie waznych problemach. Jesli nie chcecie sie wypowiedziec na temat, to po co w ogole wchodzicie na ten topic..??

Gość tak sie zastanawiam
hehe "co Ci za roznnica jedna szpara wiecej" tylko ta do niczego sie nie przydaje :)

Gość prosto z mostu i na temat
zycie potrafi zaskoczyc, nigdy nic nie wiadomo ;)

Taka diastema między jedynkami, to delikatna wada zgryzu. Moje zdanie nie będzie obiektywne, bo pracuję w zawodzie więc natychmiast radziłabym ją zlikwidować. Ale Twój chłopak może też mieć rację, że może ona dodaje Ci uroku.;)

Gość tak sie zastanawiam
Mowisz ze pracujesz w tym fachu wiec mam kilka pytan oki.? Po 1 jak dlugo trzeba mniej-wiecej nosic aparat przy takiej wadzie(mam 21 lat) po 2 jaki aparat jest najlepszy (o ile sa rozne rodzaje aparatow stalych) oraz oczywiscie jaki koszt tego aparaciku??

Gość tak sie zastanawiam
aha i jesli to istotne, ta szpara ma ok 1mm szerokosci

Gość Ap Ap

Gość bez szpar
Ja sie pozbylam szpar pol roku temu. kupilam na allegro albo n ebayu GapBands (juz nie pamietam, ale jak poszukacie to znajdziecie) i one daly rade. Uzywalam niecaly miesiac, ale juz po tygodniu ząbki były super!

Gość nikt ci nie zabrania być lesbą
szpara między zębami, to znak że kobitka jest yebliwa, i lubi seksik, bardzo porządana cecha dla prawdziwych męzczyzn , znak dla prawiczków, że mają spierdałać.

Gość A co to za okazja
Ta szpara jest mało ważna bo to przecież tylko jeden element całości .

Gość frt
moja znajoma tez miała tylko odrobinę większą i poszła do super dentystki (oblegana i strasznie droga) ale założyła jej coś tam - nie wiem co ale to nie plomba z jakiegoś dziwnego materiału chyba używa się go do rekonstrukcji zębów, przyrysowała gdzie trzeba i teraz wygląda jakby miała normalne ząbki nic nie widać i nie musiała sie męczyć w aparacie

Gość Lekkoatleta
Hej, mam taki problem:) mam 20 lat i przerwę między jedynkami 4mm i chce się jej pozbyć, co można z tym zrobić? Można jeszcze założyć aparat? Dodam że mam białe i proste ząbki :) będę wdzięczny za radę:) pozdr

Gość Lekkoatleta
Haha:) może być dobre:) tylko zastanawiam się czy jak mam taka 4 mm i to mi się zejdzie to nie zostanie innych przerw między reszta zębów?

Gość nie warto zakładać
tych gumek! Uważajcie na nie!

Gość szparkaasekretarka
Ludzie ze szparkami łaczmy sie !!!!!!!!!! :P

Gość Karol_1
A co to aż takie fajne?:)

A ja tez miałam całe życie tę szparkę, 23 lata się meczylam, zawsze musialam kontrolowac moj usmiech, bo to bylo bardzo widac, szczegolnie na fotkach, ale w zeszlym tygodniu poszlam do najlepszego dentysty w miescie i nie zluje, zrobil mi kompozyt, na poczatku bylam wszoku, ze tak dobrze wyszlo, ale czuje sie 100% bardziej sexy teraz!!!!! polecam te kompozyty, niedrogie i jest roznica! a kiedys dam sobie te porcelanowe licowki ;) Jesli nie przepadacie za waszymi szparkami to tylko idzcie do dentysty! Wygladam rewelacyjnie, jak ktos chce, to moge pokazac fotki przed i po! ;) mycha87nk@wp.pl

Gość do klm
co to jest ten kompozyt i ile to kosztuje?

Gość tez mialam szpare...
w zeszłym roku poszłam do stomatologa i powiedzialam dosyc tego chce miec normalny usmiech :D babka zrobila co trzeba, tzn.najpierw musiala mi schropowac dwa przednie zeby a potem nalozyla taką licówke, czy kompozyt nie wiem co to byla w kazdym razie teraz mam piekny usmiech :DD i ciesze sie ogromnie. Takze polecam tym ktorzy sie wachają

ja mam szpare miedyz gornymi jedynkami. Nigdy ki to nie przeszkadzalo. Ale ostatnio w rpacy cos wspominalam, z chyba zaloze sobie aparat to duzo osob mi mowilo, ze ta szpara dodaje mi uroku i jestem dzieki niej orginalna hehe :p

Nie, to takie nakładki na zęby, pytałam dentystę o to, fakt, są drogie, ale trwałe, a kompozyty to nie są na całe życie, niestety.

Gość grrrr.................
z kompozytami i licowkami daj sobie spokoj... w jednym i w drugim przypadku musisz zniszczyc zeba... lepszy zab brzydszy ale walsny i zdrowy.Na przerwa miedzy zebami TYLKO staly aparat : mozna zalozyc normalny, mozna ten z przezroczystymi gumkami a mozna i ten niewidoczny (mocowany na wewnetrznych powierzchniach zebow)

no, tak, polecam te gumki z allegro na zęby, ;P czy wy naprawdę wierzycie w takie brednie? Powiedzcie to dentyscie, co Wam odpowie na to, hehe, ja tez myslalam, ze kompozyt wymaga oszlifowania zęba, ale to chyba zalezy jakie zęby i jaka szparka, u mnie nie trzeba bylo niszczyc zębów, bo pewnie też bym się nie zgodziła.