Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek8

Koszty utrzymania rodziny w UK

Polecane posty

dzikuje wam dziewczyny za rady mysle ze bedzie dobrze jeszcze jak moja mama pojedzie .Nawet poszłam do wróżki i powiedziała dużo dorych rzeczy .Trzymajcie sie pa

tak na szybko i goraco bo wlasnie wracam z zakupow spojrzalam na ceny pieluszek i jakies w Wilkinsons (opakowanie podobne do pampersa) za 36 sztuk mozna kupic za 4,99 funta huggies i pampers tez sa w tych granicach cenowych ale juz za opakowanie 24 sztuki byly tez jakies blizej nieokreslone nawet za 2,99 - mysle ze cos w stylu \"firmowych\" produkowanych pod marka sklepu jutro jeszcze spojrze w Asda dal porownania i napisze :)

pampersy duza paczka kolo 9 f chusteczki czyli baby wipes - kolo 2.5 f za 70 sztuk czasem sa promocje kup jedne drugie dostaniesz za darmo - to lubie :) (ale to w przypadku chusteczek do pupci)

pamperssy cenowo to nie jest zaden kosmos nawet tak w miare . Dziewczyny a czy to tak jest ,że po przyjeżdzie do uk jak tam poodwiedzam te wszystkie urzędy to mogę się odrazu starac o child benefit? a ten drugi zasiłek working tax credit to tez jest przyznawany od razu czy po roku .

tu wiekszosc rzeczy dla dzieci nie kosztuje fortuny: dobry sok kolo 2 funtow moze troszke wiecej, 2 f priobiotyki w jogurcie, deserki itp tez kolo 1-2 funtow.. i pyszne smoothie ktore moja corka uwielbia 3 f (owoce przetarte w formie bardzo gestego soczku-deserku). Co do child benefit to tak mozesz sie starac zaraz po przyjezdzie to pierwszy zasilek - bo musisz go miec starac sie np o child tax credit(chodzi mi o zasilki na dzieci) I przede wszystkim ty sie staraj, zloz podanie na siebie nie na meza. Co do working tax to sprobujcie - odrzcuca trudno a moze dostaniecie.. :)

witam jesli chodzi o Child Benefit to jesli twoj maz wyjezdza wczesniej a ty potem dojedziesz to o ten zasilek moze juz zlozyc twoj maz naprzyklad miesiac przed waszym przyjazdem w mojej sytuacji tak bylo ze to wlasnie maz wyslal forme zanim przyjechalysmy(wpisuje sie tam ze danego dnia przyjedziecie) w sumie to dopiero po czasie sie dowiedzielismy ze moglam zrezygnowac z rodzinnego u siebie w pracy w Polsce i maz pobieralby CB tutaj no ale .. po ptokach http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3233509 tu jest duzo na ten temat :)

zapomnialam dodac ze maz moze wysylac formy wczesniej jesli bedzie mial oczywiscie wszystkie papiery jakie beda potrzebne zajrzyj na topik ktory podalam - tam naprawde jest to obszernie opisane pozdrawiam :)

czesc dziewczyny i chyba nici z mojego wyjazdu do Angli ,bo mój mąz dostał propozycję pracy i to bardzo korzystną na początek 3500zł a po dwóch miesiacach jak się spisze to 5500 tylko jedno ALE będzie w domu tylko na sobote i niedziele i w ciagu 2miesiecy cały tydzien wolny ,ale już nie musimy wyjezdzac i zaczynac wszystkiego od poczatku. Chciałam wam podziekowac za wsztstkie rady i wskazówki dotyczace uk pomogłyscie mi bardzo DZIEKUJE i zycze wam powodzenia .Ania

to kupa kasy - za taka ja bym zostala na pewno:) powodzenia trzym sie cieplo

na pewno to bardzo powazna oferta:) powodzenia :)

na pewno to bardzo powazna oferta:) powodzenia :)

Gość no to jednego mniej hehe

Gość amikaaa
fajnie ze Wam sie tak udalo - zycze powodzenia. Zauwazylyscie ze teraz od kiedy wszyscy zaczeli z Polski uciekac pojawilo sie wiecej ciekawszych prac ? Moi znajomi tez cos poznajdywali i choc ciagle nie sa to wielkie pieniadze ale przynajmniej siedza w kraju - moze kiedys sie zmieni na lepsze w rzadzie to bedzie w ogole swietnie :)

oj dluga droga do tego... niektorym sie uda jasne ale wiekszosc dalej bedzie pracowac za male pieniadze :(

Gość tato to
ty?????????????

Gość Aggi north wet
Cześć, czy ktoś orientuje się ile mogą wynieść nas miesięcznie prąd, gaz, woda, council tax, tv, internet, telefon w mieszkaniu z 2 bedrooms + lounge, 4 osoby. Z góry dzięki :)

Gość wiesz co to wszystko
od osob z jakimi mieszkasz i od standardu mieszkania. My mieszkamy tylko w dwojke i czytajac wypowiedzi roznych ludzi dochodze do wniosku ze placimy nieprawdopodobnie malo za gaz i energie, a dodam bo zaraz zacznie sie dochodzenie, ze na niczym nie oszczedzamy i nie piore raz na dwa tygodnie. za gaz 40 na 3 miesiace (ogrzewanie wody i kaloryferow) energia ok 40 na 3 miesiace (kuchenka) council tax mamy 1500 na rok internet 8MB + telefon z darmowymi rozmowami stacjonarnymi po UK - 19.99

u nas trzy osoby dorosle plus male dziecko prad za kwartal roznie - 250-300 f gazu nie mamy woda za pol roku 120 f kablowka 17 net - 15 f telefon teraz duzo kolo 50 miesiecznie (ale duzo dzwonimy :( ) coucil tax - 104 miesiecznie

Gość niestety......
nie ma to jak benefity ..

Gość tak naprawde
martik dlaczego tak duzo za wode- my placimy 120 za caly rok

Gość Tomash86
Witam, wyjezdzam w styczniu do Szkocji, dokladnie do stolicy. Mamy juz zorganizowane miejsce pracy, na dwie osoby bedziemy mogli wyciagnac 1600 funtów miesiecznie, planujemy wziac mieszkanie ( one bedroom). Chcialbym sie dowiedziec ile bedziemy mogli odlozyc po wszytkich oplatach zwiazanych z mieszkaniem, dojazdami do pracy, jedzeniem itp.. Pzdr. Tomash

Gość niestety666
czyli 200 na tydzien . to marne oszczedzanie sie szykuje.

Gość Tomash86
Zdaje sobie z tego sprawe, tylko ze to pierwsza praca, pozniej bede szukal czegos bardzeij oplacalnego. Jestem brygadzista budowlanym wiec licze ze w tym fachu sie załapie.

Gość marne oszczedzanie
jezeli znajdziesz cos w swoim zawodzie o kierowniczym stanowisku zapomnij ,

Gość Tomash86
Dla odwaznych swiat nalezy, mozna sprobowac odbic sie w pewnym stopniu. Mamy tam znajomych ktorzy nam pomoga wiec podchodze pozytywnie do sprawy.

Gość bedzie dobrze
ale jesli chcecie wziac cale mieszkanie dla siebie jak to juz ktos wspomnial moze byc ciezko z oszedzaniem na poczatku zwlaszcza ze jest kilka wydatkow zaraz po przyjezdzie. Ja mieszkam wlasnie w Edybnurgu i powiem Ci ze to miasto jest przesliczne. Jesli masz mniej niz 26 lat a nie masz zadnej legitymacji studenckiej zrob sobie euro 26 nawet przez internet bez podawania dowodu, ze naprawde studoiujesz bo pozniej bedziesz mial w wielu miejscach znizki no na przejazdowke - normalna kosztuje 37 a ulgowa... zapomnialam :) ale wiem ze napewno sie oplaca. Tak samo masz znizki w kinach i teatrach a takze w wielu sklepach na ta legitke. Zalezy gdzie chcecie wynajac miaszkanie - bo wiadomo im blizej centrum to placi sie wiecej nawet za jakies malutkie mieszkanko.

Gość Tomash86
Jade w tam w celach czysto zarobkowych, planuje wziac drugi etat po jakims czasie, pracowalem w naszej kochanej Polsce po 16h przez cały tydzien wiec nie straszna mi jest praca ponad norme ;) Chcemy wrocic po jakims czasie, rozmawialismy o pobycie na 2 lata, ale wszytko wyjdzie z czsaem. Dzieki ;)