Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja hgd

Co kupi na prezent ciężarnej dziewczynie tuż przed porodem???

Polecane posty

Gość ja hgd

Wybieram się w odwiedziny do koleżanki. Niedługo rodzi i chciałabym dać jej jakiś drobiazg ale nei mam pojęcia co mogłoby sprawić radość. Poradźcie mi Ciężarne Kobitki co by was ucieszyło.

Domyslam się, że jestes młoda i nie dysponujesz zbytnia gotówką, dlatego zaproponuję coś, co kazdej mamie się przyda - małe skarpetuchy, ciepłe kapcie pluszowe, śpiochy, pajacyk (najlepiej rozmiar nie mniejszy niż 60, bo różnej wielkości dzieci się rodzą), kolorowy kocyk.Jeśli masz więcej pieniążków - możesz mamie kupić książkę o tym, jak pielęgnować maleństwo, zestaw ubranek, pieluchy dla noworodka (jeśli wiesz o jakiej wadze ma się dziecko urodzić).wejdź do sklepu typu \"Smyk\" - z rzeczami dla maluchów - a na 100% coś wynajdziesz, co Ci się spodoba.

No tak, nie zwróciłam uwagi na słowo "drobiazg". W takim razie idealnie pod to pasuje tylko pierwsza część wypowiedzi.Ja dla nowo narodzonego dziecka znajomej - dawien dawna - po prostu kupiłam.. gryzak.. :)

Gość fan_to_mania
A ja bym jej kupiła coś innego, nawet niekoniecznie związanego z ciążą. Sama jak byłam w ciąży i dostawałam mnóstwo rzeczy dla dziecka to było miłe, ale czasami dołowalo, bo malo czułam sie kobieta, a bardziej jałowką ;) Może jakiś kosmetyk?

Gość amelia81
Rzeczywiście tak jest że jak rodzi się Malluszek to my kobietki idziemy w odstawkę. Przepraszam, że to tak zabrzmiało ale taka jest prawda. Każdy chce zobaczyć dzidziusia, a My pozostajemy zwyczajnie w cieniu. Trudne jest to, tym bardziej że przez 9 m-cy to my byłyśmy najważniejsze. Bardzo cieszą drobiazgi, szczególnie od bliskich nam osób.Kosmetyk to dobra sprawa. Po porodzie wypadaja włosy, skóra jest w gorszym stanie itp.

Gość amelia81
może jakiś ładny staniczek, bo zazwyczaj po porodzie to nosi się takie specjalne dla karmiących mam!

Gość Tynia15489
nie kupuje sie prezentów dla dzieci które sie jeszcze nie urodzily bo urodzą sie chore itp.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a tak wogóle to nie szkoda ci kasy?!

kupilabym stopery do uszu. bardzo przydatna rzecz. sa dostepne w roznych fajnych kolorach...radze wybrac te piankowe, idealnie dopasowuja sie do ksztaltu ucha, cudo. :)

Tynia - ciemnogród z tymi zabbonami. Dzieci, jak rodzą ię chore, to ma wpływ na to ogół czynników wewnętrznych a nie zakupy.Poczekaj, jak przyjdzie do Ciebie koleżanka, gdy bedziesz w ciąży i ci powie \"chciałam ci coś kupić ale szkoda mi kasy na ciebie i twoje dziecko\".Gdyy było Jej szkoda - to nie pytałaby :)

To nie to forum, tu nie znajdziesz równych sobie.

Wyjaśnię, żeby się kto wyżej wypowiadający - nie obraził. Wypowiedź osoby, której odpowiadałam - została usunięta.

Gość Tynia15489
o ty

Gość zdecydowanie coś
dla mamy a nie dla dziecka, kosmetyk jest dobrym pomysłem, krem albo balsam bo po ciąży skóra jest często w opłakanym stanie,

A może poprostu tani kosmetyk dla mamy i jakiś fajny gryzak albo grzechotke dla dziecka...:) i mozesz to jaknajbardziej w jedna paczuszke zapakować...:) pozdrawiam...:)

Gość Tynia15489
podnieca cie kasowanie moich wypowidzi na twój temat!!!!!!!!!!! żałosne...

Gość Małgosia794
A ja uważam, że trzeba pomyśleć o niej, nie jako o matce, ale jako o kobiecie, bo przecież poród tego nie zmienia. A wiadomo przecież, że ciążowy brzuszek przeszkadza w dbaniu o siebie... Dlatego serdecznie polecam jako pomysł pedicure, bo przecież zadbana kobieta to szczęśliwa kobieta :) Sama robię go sobie regularnie w Samui Spa w Warszawie i jestem bardzo zadowolona! Miejsce ma przemiłą atmosferę oraz bardzo troskliwą obsługę. Do tego ceny także zachęcają, szczególnie teraz, gdy mają promocje właśnie na manicure'y oraz pedicure'y hybrydowe. Łapcie link! http://www.samui-spa.pl/promocje

Gość gość
Może poduszka do karmienia albo taka specjalna do spania dla cięzarnej? zobacz sobie tutaj http://materacyk.pl . MAją poduszki i dla kobiet w ciązy do spania, i rożki do karmienia, bardzo dobre materace ...Bankowo coś znajdziesz na prezent

Gość gość
jakis krem do pielegnacji brzuszka moze.... ja bym sie ucieszyla