modna666 0 Napisano Maj 10, 2007 ZE do kilku tygodni dostaniemy 3 propozycje - super no nie!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martik 0 Napisano Maj 10, 2007 to gratulacje :) my zlozylismy jakies dwa miesiace temu i jeszcze nawet nie dostalismy nr referencyjnego... wszystko zalezy od danego concilu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia73 Napisano Maj 10, 2007 Gdzie mieszkasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modna666 0 Napisano Maj 10, 2007 poludniowa Anglia - 2 dzieci, do tego dostalam 960 funciakow zaleglego rodzinnego bo czekalam na to od wrzesnia bo dzieci sa jeszcze w polsce , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia73 Napisano Maj 10, 2007 ja niedaleko Coventry mam troje dzieci ,benefity mam od roku.teraz skladam forme na mieszkanie socjalne .Wszyscy mowia ze szanse sa marne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modna666 0 Napisano Maj 10, 2007 no nie sluchaj ludzi , tylko jeden warunek musisz przy skladaniu wniosku z tymi dziecmi miec 1 sypialnie + salon , wtedy na pewno dostaniesz , jak cos pisz na imeil , musze uciekac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madziara81 0 Napisano Maj 10, 2007 Gratuluje, ja w Manchesterze czekam juz od lipca i nie jestem jedyna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość amikaaa Napisano Maj 10, 2007 my mamy mieszkanie ale od spoldzielni juz od ponad 2 lat. Mieszkamy w Szkocji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martik 0 Napisano Maj 10, 2007 amika ja tez skladalam o spoldzielcze - ile czekalas na odzew? skladalas przez concil czy osobiscie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość baypera Napisano Maj 11, 2007 a ja zlozylam 29 marca mieszkam w huntingdon moja kolezanka ktora ze mna mieszkala juz dostala a jaw ciazy male dziecko dalej nic bo... nie mamy HO a wlasciciel wypowiedzial umowe najmu do konca kwietnia!!! juz nam przyniosl pozew do sadu bo nie mamy sie dokad wyprowadzic!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modna666 0 Napisano Maj 11, 2007 to z tym pozwem do city konsula zabierz dziecko z soba !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modna666 0 Napisano Maj 11, 2007 a kiedy wyslalas papiery do HO? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia73 Napisano Maj 11, 2007 mam pytanie czy zaznaczac w formie dzielnice w ktorej chce mieszkac czy jest to bez znaczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martik 0 Napisano Maj 11, 2007 dokladnie jak masz pozew to zachacza juz o homeless dla concilu jednak musisz miec HO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia73 Napisano Maj 11, 2007 A co to jest HO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martik 0 Napisano Maj 11, 2007 rejestracja w Home Office Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość amikaaa Napisano Maj 11, 2007 do martik My skladalismy podanie ale juz ponad 2 lata temu w councilu i poprostu zaznaczylismy ze chcemy mieszkanie z spoldzielcze albo socjalne. Po 6 tygodniach dostalismy list ze spoldzielni mieszkaniowej ze maja dla nas mieszkanie i czy jestesmy nim zainteresowani. Ale wiem ze teraz czeka sie o wiele dluzej bo wiecej Polakow zlozylo te podania ale i tak uwazam ze warto. Mieszkamy sobie sami - w porownaniu z innymi malo placimy za czynsz, mozemy sobie je umeblowac jak chcemy i nie musimy sie martwic ze wlasciciel nagle zmieni zdanie i kaze nam sie wyprowadzic z mieszkania. A jesli chodzi o dzielnice to warto zaznaczyc w jakich chcielibyscie mieszkac - my zaznaczylismy wiele zeby nie wyszlo ze jestesmy bardzo wybredni, jednak byly takie w ktorych absolutnie nie chcielismy i to tez napisalismy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modna666 0 Napisano Maj 12, 2007 czy sa jakies dofinansowania do mieszkania z konsula do czynszu i ewentualnie na remont Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość z konsula Napisano Maj 12, 2007 a co ty chcesz dostac mieszkanie od konsula RP ? buhahaha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tylko nie baba Napisano Maj 12, 2007 ale beka. jak was nie stac na zycie w uk powinni was deportowac, darmozxjady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dofinansowanie Napisano Maj 12, 2007 do mieszkania albo council taxu jest ale nie od konsula hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olgamar 0 Napisano Sierpień 31, 2008 czy trzeba tu pracowac rok zeby starac sie o mieszkanie socjane lub spoldzielcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kokoszkaaa 0 Napisano Wrzesień 1, 2008 dziewczyny ja mieszkam Londynie .Pracuje tylko maz i mamy jedna dziecko wynajmujemy dom z kolega.Mamy jeden pokoj dla pary .Moze ktoras z was wiem czy mam szanse na na mieszkanie i co mam robic jak to zalatwiac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość VIKaaa Napisano Wrzesień 2, 2008 Witajcie , może ktoś mi podpowie czy mam szanse na mieszkanie spółdzielcze w Szkocji w sytuacji kiedy przez ponad rok wynajmowałam dom z Agencji.Mieszkamy w 5 osób - 3 dzieci,dobre warunki , ale nie jest tanio ( jak to z agencji)-czy we wniosku o mieszkanie należy wpisywać uzasadnienie,czy moje obecne (ale drogie)warunki mają wpływ na ew. decyzję.Chcę po prostu mniej płacić - czy to jest poważny argument , który byłby wzięty pod uwagę.Czy mieszkania ze spółdzielni to tylko mieszkania w blokach czy również domki.Nie liczę ,że ktoś mi da luksusy za nic - po prostu chcę wiedzieć. Dzięki z góry za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mayor of London 0 Napisano Wrzesień 2, 2008 Modna, a Ty pracujesz? ja jestem samotna mama z dzieckiem mieszkamy w Londynie na wynajetym pokoju, nie pobieram zadnych benefitow. Jak zalatwilas to wszystko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość veravera Napisano Wrzesień 2, 2008 my mieszkanie od spoldzielni (nie socjalne od councilu) dostalismy po 6 tygodniach od zarejestrowania w systemie :) mieszkamy w Szkocji :) i jak tu nie kochac takiego kraju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wpadka Napisano Wrzesień 2, 2008 Wczoraj w Londynie zarwało się łóżko piętrowe. 17 Polaków jest rannych. Na szczęście tylko 17, bo reszta była na nocce... . . . . . . . . . . . . . . . . ...jakie to życiowe :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość VIKaaa Napisano Wrzesień 2, 2008 veravera ,oświeć mnie proszę , w jakiej części Szkocji tak szybko to załatwiłaś,masz rodzinę , od czego powinnam zacząć??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość veravera Napisano Wrzesień 3, 2008 mieszkam w samej stolicy Szkocji. Przyjechalam tutaj z chlopakiem, nie mamy jeszcze dzieci. A z tym mieszkankiem to chyba mielismy wielkiego farta bo ktos nad nami czuwa.... po tak krotkim czasie dostac nowe mieszkanie bez zadnych dodatkowych wplat czy kaucji to jest nie do pomyslenie u moich polskich kolezanek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość VIKaaa Napisano Wrzesień 4, 2008 veravera , proszę napisz gdzie powinnam się udać , gdzie złożyć formę,jak to się załatwia...nie liczę na cud ,ze załatwię to szybko , ale mam czas i chciałabym zdążyć do stycznia , bo wtedy kończy mi się umowa z agencją... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach