Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opik 34

CO NA PREZENT KOMUNIJNY DLA SWOJEGO DZIECKA???

Polecane posty

Gość opik 34

Bardzo prosze o podpowiedz .. Co podarowaliście swoim dzieciom na prezent komunijny .. coś materialnego czy raczej symboliczną pamiatke?? dzieki za pomoc

Gość pomóżcie wybrać
pomóżcie

Gość brzdylowa
ja sobie nie przypominam , zeby moi rodzice mi cos dali - może dali , ale totalnie nie pamietam możesz dac fajny zegarek swatcha albo - co tam twoje dziecko potrzebuje; ty lepiej niż my wiesz , jakie ma marzenie; może rolki, może karnet na 10 jazd konno, może rakiete do tenisa, moze encyklopedia, może kurs językowy ja bym nie dawała żadnych tam dewocjonaliów , jakieś to dla mnie głupie

Gość
moi rodzice nic mi nie dali - za prezent uznali zorganizowanie przyjęcia, kupno sukienki i akcesoriów. Komunię miałam 14 lat temu, wtedy nie była tak skomercjalizowana :( owszem, miałyśmy sukienki jak księżniczki, ale przyjęcia były skromne w domu, prezenty nie za drogie... Jeśli uważasz, że koszt Komunii jest dość duży i nie stać Cię na prezent, wytłumacz to dziecku, powinno zrozumieć. Od krewnych i tak dostanie dosyć. jeśli Cię stać, to coś o czym dziecko marzyło, nawet jeśli to drobiazg.

Gość opik34
dziekuje dziewczyny za wypowiedzi :)