Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnum.ignotum

PODPISZ PETYCJE WS. 15-LATKA, KTóRY ZABIł OJCA W OBRONIE MATKI

Polecane posty

Gość wrzucam link w opis GG
.

Gość jarek k.
dobra mysl

Gość uptak
y

Gość uptak
b

Gość nocośty
a pomyśleliście jak będzie żyl ze świadomościa że zabil własnego ojca??Fakt ojciec tyran, ale to ten dzieciak jest ofiarą. Zal mi go z calego serca. Ale pod petycją sie podpisuję

Chodzi mi o to, że petycja to może być o zakazanie wywozu koni na rzeź czy na wznowienie ulubionego serialu w TV, a nie o tak poważną sprawę karną. I nie będę komentować nazywania ludzi debilami za wyrażanie odmiennej opinii.

Gość Zal mi go z calego serca
f

Gość upupupupupp
up

Gość gdyż ponieważ nie pamietam
Antoinette -> a czy polak zatrzymany z narkotykami bodajze w kambodzy byl koniem rzeznym? wtedy tez podpisywalismy petycje :P

To może wytłumaczcie mi jako cofniętej w rozwoju czy myślicie, że Wasza petycja coś zdziała? I jaki jest związek z anglistyką i opóźnieniem umysłowym? ;)

{ poczucie o tym, ze ktoś coś robi w tym kraju } Broni się zabójcę ? No sorry... Olejmy prawo, sami zajmijmy się jego wymierzaniem.. :o To by było dopiero średniowiecze.

Mam pomysł: zróbmy taki program telewizyjny gdzie będzie można zagłosować na wysokość kary jaką wymierzy się konkretnemu przestępcy :)

Zagłosowałam. Jeden człowiek umarł, ale dzięki temu jego żona i dzieci mogą żyć w spokoju. Ta petycja pewnie w niczym mu nie pomoże, ale to znak, że w całej tej tragedii, nie jest sam.

Gość Ja byłam molestowana
podpisuję całkowicie rozumiem tego chłopca, zmarnowane całe życie przez ojca-skurwysyna.

--> ***Oliwia*** { Jeden człowiek umarł, ale dzięki temu jego żona i dzieci mogą żyć w spokoju. } On nie umarł. Zamordowano go.

Gość Romanza
Nie widzisz roznicy miedzy morderstwem a obrona?

Gość Iga 15 l.
Daniela od 10 lat. Chodziłam z nim do podstawówki, teraz do gimnazjum, mieszkam parę metrów od niego, był u mnie na sylwestra, wielokrotnie graliśmy razem w piłkę. Był fantastycznym chłopakiem, mimo ciężkiego życia jakoś sobie z tym radził. Był niezwykle inteligentny i sympatyczny. Jestem z nim całym sercem. Na szczęście wraca do domu za jakieś 3 dni. On nie jest zabójcą tylko BOHATEREM! Podziwiam go, moim zdaniem jest niezwykle odważny. Obrońca życia rodziny. Na ostatnią rozprawę jedziemy ze znajomymi pod sąd. Chcemy go wesprzeć, żeby jak wyjdzie z uradowaną miną widział nas, swoich przyjaciół!

Gość dokładnie jak wyżej
sama już kilkanaście razy miałam ochotę swojego "ojca" tak potraktować. jak ktoś nie wie jak to jest nie spać w nocy, nasłuchiwać, czekać, bać sie, niewiedzieć czy miesiąc miodowy jeszcze trwa czy już nie, czy dziś w nocy trzeba będzie uciekać, czy trzeba dzwonić na policję, jakie kłamstwo powiedzieć w szkole, na podwórku, dlaczego kolejna rana na głowie, dlaczego sińce na plecach, nogach, rękach, twarzy. jak ktoś nie wie jak to jest czkać na najgorsze, na to że przecież kiedyś kij źle uderzy, że przecież coś się może stać. jak ktoś nie wie jak to jest pewnego ranka obudzić sie w szpitalu z połamanymi rękoma wstrząśnieniem mózgu, bez swojego maleńkiego dziecka rozwijającego sie w środku. jak ktoś nie wie co to znaczy strach to lepiej niech nie pisze. ja go rozumiem. mój ojciec zmarnował życie mi, mojej mamaie i rodzeństwu. po tym jak zepchnął mnie ze schodów i straciłam dziecko odeszłam z domu. wiem że u niego w domu działa sie tragedia. nikt nie umiał? nie chciał? pomóc. a gdzie szkoła, pomoc społeczna??? przecież gdyby inni reagowali ten młody chłopak nie zmarnowa.łby sobie życia!!!!!

Gość podpis
Podpisałam bo jestem całym sercem z tym chłopakiem,całe życie cierpiał przez ojca tyrana któy poniewierał całą rodziną i nie było na niego sposobu żeby go powstrzymać.Policja przyjeżdżała prosiła o spokój i odjeżdżała,to oprawca miał przez tyle lat większe prawa niż jego maltretowana rodzina>ci co pisza o tym chłpoaku że jest mordercą nie wiedzą co piszą,nie wiedzą co znaczy miec oczy przez ojca popodbijane być wiecznie dręczonym psychicznie i fizycznie.Może i ta petycja nic nie da ale przynajmiej będzie wiedział że ma wiele osób za sobą bo i tak mu ciężko będzie po tym co zrobił.To nie było morderswto to był afekt tego co chłopak przez wiele lat przeżywał.

Ja chcę tylko coś wyjaśnić: nie napisałam, że ten chłopak źle zrobił. Tak naprawde nie chce się na ten temat wypowiadać, po prostu stwierdziłam, że sama idea takiej petycji jest tu bezcelowa.

--> Romanza Widzę. Al obrona jest wtedy jak się stoi przodem do przeciwnika. Ktoś kto zadaje cios w plecy , atakuje. --> Iga 15 l. { On nie jest zabójcą tylko BOHATEREM! } Masz prawo tak sądzić. Ja mam prawo się z tobą nie zgadzać. --> a Ci cwani Nie nie jestem cwany. To nie argument, nawet jak bym był cwaniakiem. { Jak sobie przypomnę moje dzieciństwo,} Twoje jak i moje przeżycia osobiste nie powinny być używane jako argument w dyskusji. --> dokładnie jak wyżej { sama już kilkanaście razy miałam ochotę swojego \"ojca\" tak potraktować. }{ Śmiało, podpiszemy petycje jak by co. :o --> Antoinette 🖐️

No i jeszcze taka myśl, a tekstu pod linkiem do petycji.. nie za wiele wynika. Jeśli na tej podstawie uważacie że należy kogoś uniewinnić... Cieszę się że nie obowiązuje u nas taki system jak w USA np.

Gość ić jusz spać
Myrevin, po co przyprawiasz posty cynizmem?.. :O trudno stac przodem do ojca, katujacego matke, a wrecz niemozliwe cokolwiek zrobic by jej pomoc i czy to cokolwiek zmienia? to 15-letni chlopak, zbyt dlugo zyl w atmosferze przemocy czy tak trudno to zrozumiec?!

{ to 15-letni chlopak, zbyt dlugo zyl w atmosferze przemocy czy tak trudno to zrozumiec?! } Nie ale to za mało by usprawiedliwiać przestępstwo. Wiele przestępców wzrastało w takiej lub gorszej atmosferze ale to nie znaczy że można ich usprawiedliwiać.

Myrevin---> A kto pisze o całkowitym oczyszczeniu z zarzutów? On poniesie karę, ale niech wyrok będzie w miarę łagodny. Nie można go porównać do mordercy, który morduje swoją ofiarę z zimną krwią. Myśl o tym, żeby z tym skończyć narastała w nim od dawna. Ile Twoim zdaniem powinien przesiedzieć? Może powinien dostać dożywocie?

{ Może powinien dostać dożywocie? } Nie wiem nie jestem prawnikiem.