Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betty Betka

GINEKOLODZY SĄ DZIWNI .....

Polecane posty

Gość Betty Betka
Tabletki zawierają "niewielką" ilośc hormonów ? To jak od takiej niewielkiej ilości mogą brać się skutki uboczne przyjmowania piguł lub jak wogóle może chronić przed ciążą ?

Gość Laiiltaa
wlasnie z roznych powodow miedzy innymi moga sie zdazyc z powodu lekow ktore bierze sie w pierwszych tygodnia ciazy. sama biore tablety moj lekarz duzo mi moil na ten temat. Ja nie mowie ze zawsze szkodza tylko ze moga zaszkodzic

nGLka- z ulotki \" Preparatu Cilest nie nalezy stosowac w okresie ciazy\" ;)

Gość Laiiltaa
"niewielka" chodzi o to ze dawniej tab.mialy wieksza dawke hormonow teraz jest mniejsza ale wystarczajaca duza aby przed ciaza powstrzymywac.

Gość Betty Betka
ja słyszałam własnie że cilest zawierają dużo hormonów .......

Betty - Oczywiście.Tabletki naśladują naturalny cykl kobiety. Wystarczy, że są nieodpowiednio dobrane do poziomu hormonów Pacjentki. Ja jestem tego idealnym przykładem - 7 lat brania tabletek przeróżnych z masą skutków ubocznych.Powiem Ci, że w tej chwili nie biorę, mam nieznacznie podwyższony poziom progesterou w II fazie i oznaką tego są: nudności, zaciemnienie aureoli brodawkowych, migreny.Wystarczy niewielka niezgodość poziomu hormonów, by wystąpiły sktki uboczne.Laiiltaa - nie ma dowodów na to, by tabletki szkodziły dziecku. Nie znajdziesz takich.LOLa LLu - wiem, co napisane jest na ulotce. \"nie należy\" nie równa się \"szkodzi dziecku\". Może szkodzić Tobie.Na ulotce tabletek przeciwhistaminowych również mam to napisane i zarówno ginekolog jak i moja alergolog przyzają, że chodzi tu tylko i wyłącznie o zapobiegliwość w przypadku, kiedy nie ma takiej konieczności. I od obojga mam przykazanie, by tabletki w ciąży brać - oraz informację, że dziecku nie zaszkodzą.Podobnie jest z tabletkami antykoncepcyjnymi. Nienależy och brać, gdy dziewczyna dowie się o ciąży - ale nie ma obawy o rozwijający się embrion, czy płód.

Gość Betty Betka
Ja dziś byłam u Gina no i wkońcu trafiłam na normalnego :) Chociaż jak weszłam to się troche wystraszyłam .... Facet potężny , umięśniony , łysy , opalony siedział w dresiku i przeglądał jakąś sportową gazetkę ... Myślałam że pomyliłam pokoje .Ale okazał się bardzo miłym panem . Zbadał mnie delikatnie mówiąc pokolei co bada i że wszystko jest w porządku . I zbadał mi jeszcze piersi a potem przepisał moje pierwsze tabsy :) Bardzo był miły i wogóle dużo smiechu było :P