Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betty Betka

GINEKOLODZY SĄ DZIWNI .....

Polecane posty

Gość Betty Betka

Ostatnio moja młodsza siostrzyczka była na badaniu no i okazło sie że ma torbiel ... ale nie o to tutaj chodzi . Lekarz zwrócił jej uwagę dlaczego nie przygotowała się na badanie . Oczywiście była czysta itp. mu chodziło o to że nie ogoliła włosów łonowych ! To teraz już ginekolodzy zażyczają sobie specjalne fryzurki ? I jeszcze powiedział jej że w tym wieku ( ma 18 lat ) to powinna o siebie dbać ... Ja to zawsze myslałam że owłosienie to sprawa indywidualna czy ktoś goli czy nie ....

Gość yhy
to rzeczywiscie dziwny jakis...co go to obchodzi czy ma włosy czy nie....najwazniejsze ze dba o higiene i jest czysta

Gość Betty Betka
No właśnie ... i teraz wszystkie dziewczyny się golą na zapałkę żeby jemu dogodzić . A ja jak do niego poszłam to mi się przypatrywał jak sie rozbieram ! To chyba też nie jest normalne ?

Gość yhy
o matko...a moze on jakis zboczony jest....a stary czy młody?

Gość Betty Betka
taki po trzydziestce . i jaki ja uraz potem miałam ! Bo on tak staną nade mną i patrzył się jak ja te majtki ściągam ... a potem po badaniu przygladał mi sie jak wstawałam z fotela i szłam sie ubrać . Nie miałam spódnicy więc paradowałam z gołym dupskiem i czułam że on nie jest normalny ....

Gość yhy
to juz lepiej do niego nie idz...bo rzeczywiscie jakis dziwny...ja chodze do kobiety

Gość Betty Betka
hmmm ... ostatnio też byłam u kobiety i wydawała mi sie taka niedelikatna . Nie spytała sie nawet czy jestem dziewicą a wparowała mi jakiś przedmiot co mnie na wpół rozdziewiczył chyba i ból był okropny .... ja to mam pecha do tych lekarzy

Gość Laiiltaa
no dziwny. Ja bylam kiedys u takiego jednego i mnie ochrzanil ze sie gole, powiedzial ze to niezdrowo bo te wlosy sa po to aby chronic przed otarciami, zwiazanmi z seksem i wogole i powiedzial jeszcze cos a o jakis bakteriach czy cos w tym stylu, wiecej do nie go nie ide a golic sie bede. ale nie pierwszy raz slyszalam zeby sie nie golic.

Gość Betty Betka
No właśnie ... Ide ja jutro do gina ( mam nadzieje że nie trafie na tego zboka ) no i teraz nie wiem ... zrobiłam sobie taką pośrednią fryzurkę . Nie za łyso i nie za kudłato . Żeby jak coś się nie czepiał .....

Gość Laiiltaa
jeszcze mi powiedziala ze tak sie go;lic to nie wie poco bo to ani modne ani ladnie nie wyglada

Gość Betty Betka
hehe a ja słyszałam że taka brazylijska depilacja to w modzie bardzo jest :)

Gość kollla
golić, nie golić to tylko i wyłącznie nasza sprawa. lekarz ma nas zbadać i nic mu do naszych włosków :o ja tam chodzę w takim stanie, w jakim akurat jestem (ani specjalnie się nie golę, ani nie zapuszczam) i nigdy nie usłyszałam żadnego komentarza na ten temat.

Gość ala co się
ja mam łysą jak kolano..czuję sie czystsza....

Gość Laiiltaa
powiedzial to byl facet. do kobiet ginow nie chodze. pierwszys raz jak bylam u gina(bo strasznie mnie bolal brzuch) bylam u takiej kobiety powiedziala mi ze jestem w ciazy,ja jeje na to ze nie mozliwe bo nie mam chlopaka ale mi nie uwierzyla(milam wtedy jakies 18 lat)pewnie pomysla ze sie boje przyzanc i w karcie napisala poczatek ciazy.Poszlam z mama prywatnie do innego lekarza i okazalo sie ze mam jaks torbiel czy cos takiego (juz nie pamietam) i dlatego mnie boli brzuch a nie ciaza

Gość kollla
oj, żebym tak trafiła na takigo co by się czepiał. heh, w sumie to bym chyba chciała. moze odechciałoby mu sie czepiania :)

Gość Betty Betka
no nienormalna ona była ta ginekolożka ! Torbiela z ciążą pomylić ? A jak byś była w ciązy a ona powiedziała że to torbiel i by Ci usunęła ? Słyszałam o takich przypadkach .....

Gość Laiiltaa
byalam jeszcze raz u kbiety gina(innej) okazalo sie ze ona to strasznie prawicowa jest i krzyczala ze che tabletki anty. powiedziala ze seks jest dla odpowiedzialanych ludzi i jak nie che dziecka to ewentualnie moge stosowac naturalana metode kalendarzyka.

Gość Laiiltaa
co ciaze usuwali bo mysleli ze to torbiel??? straszne

betty - bez przesady - torbiel robi się na jajniku a ciążę gin może wykryć dopiero, gdy zarodek zagnieździ się w macicy. Ponadto usuwaie operacyjne torbieli to ostateczność, na pierwszy ogień idą hormony, ktre ew. dziecku nie szkodzą.

Gość kollla
noo, torbiel to sie jednak inaczej niż ciążę usuwa :D ale ginekolog, któremu miesza sie zawód z jego przekonaniami to porażka:o taki co nie umie zostawic swoich przekonań za drzwiami powinien nie mieć prawa do wykonywania zawodu :o kurcze, ja w sumie to trafiłam na normalną kobietę, konkretną i jakoś od 7 lat nie mam ochoty zmieniać.

Gość Betty Betka
Był taki przypadek , w gazecie czytałam ! Dziewczyna poszła do lekarza , była w ciąży a lekarz powiedział jej że ma torbiel ! I przepisał jej tabletki hormonale na zmniejszenie . Dziewczyna poroniła .

Gość Betty Betka
ja to byłam u 4 razy w życiu i u czterech innych ....

Bezpodstawnie straszysz. nie wiadomo jaka to była gazeta i na ile wiarygodne są informacje.Jakie hormony przepisał? przypuszczam, że tabletki antykoncepcyjne, bo to najczęstsza metoda - one dziecku nie szkodzą.

Gość Laiiltaa
kiedys moja kolezanka poszla po tabletki po stosunku i akurat trafila na ta babe, i wiecie co nie przepisala jej tych tabletek i oczywiscie tez krzyczala na nia ze bezmysna itd. musiala pujsc sybko do innego gina

Gość Pikuśka24
To można brać tabletki antykoncepcyjne będąc w ciązy ? Wątpie żeby to było dobre dla dziecka ......

Gość Laiiltaa
tabletki anty szkodza dziecku i to bardzo, mogla przez to poronic

Gość Betty Betka
A mówi się że ginekolog powinien pomagać .......

Nie piszę, że można brać jak cukierki. Piszę, że nie szkodzą one dziecku.czasem zdarza się, że kobieta zachodzi w ciążę w trakcie braia tabletek(np zapomni o jednej) i bierze je dalej, bądź plami przed przyjęciem pierwszego opakowania, biere to za początek okresu i zaczyna brać tabletki zgodnie z tym, co mówi lekarz i co napisane jest na ulotce.

Gość Laiiltaa
hormony zawsze szkodza. ja biore tab.anty lecze pco, bylam juz u roznych ginow i nigdy nie slyszalam aby tab. nie byly szkodliwe dla dziecka. Wlasnie na poczatku ciazy najbardziej mozna zaszkodzic dziecku

Laiilta - mogabyś podać źródło tych informacji? Z tego, co ja wiem - tabletki zawierają niewielka ilość hormonów, które i tak naturalnie są wytwarzane przez kobietę w cyklu naturalnym. nie ma powodu do tego, by obawiać się o ciążę.Poronienia zdarzają się z różnego powodu. I bez tabletek.