Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość henia_6

JAK PORADZIĆ SOBIE Z ROZBRYKANYM KOTEM?

Polecane posty

Gość henia_6

Ma dopiero 3 miesiące, energia go roznosi i to zrozumiałe, okrywa w sobie naturę łowcy. Ale przyznam, że jestem zmęczona ciągłym gryzieniem w kostki, rzucaniem się na ręce, a nawet rzucaniem z pazurami na twarz. Moje stanowcze nie mało skutkuje. Jakie wy doświadczeni kociarze macie sposoby wychowawcze na takie ziółka?

Gość henia_6
podnoszę

Naucz go fruwać!! Ja już kilka nauczyłem; jednego tak skutecznie, że wyfrunął z 2-go piętra i odtąd go nie widziałem. Kota można nauczyć fruwać, tylko trzeba sporocierpliwości bo na początku jest trudno. Ale jak nauczy sie szybko machać łapkami i nie usztywniac w locie orza stabilizować lot ruchami ogona - sukces murowany!!! :D

Gość henia_6
BEZ KOMENTARZA:(

Gość gienia998
henia...tupnij noga,zapiszcz jak kociak,albo posmaruj sie cytryna..koty nie nawidza tego zapachu kup mu duzo pileczek i maskotek i posmaruj je waleriana

Gość ewee
baw sie z nim ale kiedy ty chcesz (w koncu to nie pluszak), spraw mu zabawki to ze smarowaniem rak i zabawek brzmi obiecujaco

Ja wcale nie żartowałem niektóre koty w dziedzinie fruwania mają ukryte zdolności. Zdarzają sie też beztalencia. Ale jak Twój jest ruchliwy to jest szansa. Warto spróbować! :D

Tygrysek (ten z kubusia puchatka) , miał na to radę. Mawiał trzeba go odbryknąć. :o

Gość henia_6
Ale ja nie chcę żeby mu tak zostało:(

Gość henia_6
kTOŚ MA bardzirj normalne pomysły?

Gość henia_6
Słuchajcie - dziś mi skoczył na plecy gołe, i ugryzł mnie boleśnie w nos:( Mam go dosyć:(

Gość w nos
?:O:O:O

Gość henia_6
Już go ugryzłam:( DALEJ NIC, pORADŻCIE Coś, bo chyba nie wytrzymam :(

Gość w nos
Kota ugryzłaś?

Gość hhehehheheh
no coz wpisow debili komentowac nie ma co, same mowia za siebie, moj kot tez tak mial, szalal okropnie, na szczescie ponad polowe energii wyladowywal w zapasach z naszym psem, uspokoil sie znacznie po wykastrowaniu, taki leniuch sie z niego zrobil:)

Gość henia_6
nie- w kark.

Gość henia_6
ale ta kotka ma 3 miesiące- to nie czas na kastrację jeszcze:( Ona ma chyba ADHD:(

Gość henia_6
Podtykam mu inne zabawki, bawię się z nim - a ta skunksica i tak przyleci mi do kostek albo pogryzie w ręce.

Gość regis.emiel
Najlepiej spraw sobie drugiego kotka w podobnym wieku, będą sie razem bawić i da ci spokój. Ewentualnie wydziel mu jakieś miejsce , tak żeby nie mógł stamtąd wyjść (cos w rodzaju kojca), nawrzucaj mu rzeczy do zabawy i niech sobie siedzi aż mu przejdzie.

Gość henia_6
O drugim kocie nie ma mowy- finanse- ale nie tylko to.:( Normalnie jestem zmęczona, niewyspana, bo on wcale w nocy nie śpi:(

Gość fcdsx
A u weta z tym byłaś?

Gość regis.emiel
Więc zostaje opcja druga - wydzielić mu zamknięte miejsce, a najlepiej żeby się porządnie "wybawił" przed nocą to będzie zmęczony i będzie spał.

Gość Prince00
w pysk

Gość henia_6
taaaaaa, powiedział, że małe koty tak mają- ale kurde mol- czy w takim natężeniu? teraz idę drugi raz i b ędę go znowu pyta ć o wychowanie tego małego zbója.

Gość no nim
na dobry pocztek - ja z moim po prostu staralam ie duzo bawic i potem szedl grzecznie spac i i generalnie byl mniej napastliwy jezeli kazdego popoludnia sie z nim pobawilam. zdarzalo sie jednak, ze np przez trzy dni w tygodniu nie bylam w domu przez cale dnie - i wtedy adhd mu wracal i byl nieznosny na kilka dni i drapal i gryzl. po pol roku zrobil sie z niego bardziej pieszczoch niz upierdliwiec :) wejdz na forum miau.pl tam jest duzo doswiadczonych kociarzy i jestem pewna, ze cos ci doradza.

Gość henia_6
Ja ostatnio robię tak, że jak rozrabia to go wyrzucaM Z sYpialni i nie ma bata- piszczy a potem i dzie spać na swoje legowisko w innym pokoju.

Gość no nim
ps - tak wszystkie male koty takie sa. nie inne. duzo brykaja i lubia skakac i drapac - taka ich kocia natura...

Gość henia_6
Ja wiem- ale gryzinie w nos i rszucanie mi się z pauzram do oczu??? Mam się go zacząć bać?

Gość henia_6
Teraz śpi skunks mi na kolanach i mruczy---a rano znowu mnie uszkoddzi:(