Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***mama***

Adopcja

Polecane posty

Amelka ludzie zrzeszają sie w grupach wsparcia aby sobie wzajemnie pomóc pokaż mi gdzie w AA masz psychologa?? Tam spotykają sie ludzie własnie w grupach i wymieniają sie własnymi uczuciami i problemami. Amelka oddałam dziecko bo miałam problemy aby go zatrzymać nie dla kaprysu i z dobrobytu!!1 jesli chcesz coś zmienic moze sama powalczysz aby wiekszosc MB miało dostęp do netu bo ja niestety mam go tez ograniczony (tylko w pracy)

Gość nareszcie prawda
ja tez zostalam zmanipulowana przez grupe wsparcia, zgodzilam sie na rodzicow poleconych bo glupio mi bylo odmowic i za bardzo cierpialam wtedy a ktos to cierpienie wykorzystal. Kobiety w takim stanie stojace przed zyciowa decyzja jak ja wtedy nie mysla racjonalnie a grupa wsparcia to wykorzystuje i gra na emocjach i uczuciach. Zostalam oszukana. Przykro mi.

Gość Nareszcie prawda dobrze
Nareszcie prawda dobrze , że znalazłaś to forum i odważyłaś się napisać prawdę !!!!! Na forum AZW.pl dzieje się bardzo żle !!!! Jest tam ciche przyzwolenie na taką działalnośc !!!!! Jeśli ktoś teraz napisze coś o pieniadzach bądz o grupie wsparcia tak naprawde wszyscy poza paroma wyjątkami udaja ze tematu nie ma bo tak wygodniej. Wszyscy wiedzą co sie za grupa wsparcia kryje. Moze sie kiedys ktos im do t****ów dobierze!!!!. Mamy Biologiczne proszę jeśli możecie wybierzcie rodzinę same !!!!!!!!! Niech to będzie Wasz niezależny od nikogo wybór. Jest wiele rodzin . Codownych ludzi co szukają właśnie takiej mamy jak Wy!!!!!! A rodziny szukające dzidzi możecie znaleść tu www.adopcjazewskazaniem.pl.tl

Gość jeszcze raz adres
rodziny szukajace dzidzi mozna znalesc Tu www.adopcjazewskazaniem.pl.tl

wybacz a czy ja gdzies napisałam że pośrednicze w kojarzeniu sie osób? Ra z MB? Słuchaj nie masz prawa mnie oczerniać. Wspieram kobiety w ciezkich chwilach, kiedy leża w szpitalu lub przechodzą ciezkie chwile po oddaniu dziecka. nie prowadze agencji kojarzącej pary wiec mnie nie szykanuj. Kazda kobieta potrafi myslec wiec doskonale wie kogo pragnie dla własnego dziecka. Nie róbmy z MB bezmyslne masy!

Viki po raz kolejny juz został wklejony ten link wiec daruj sobie. Pragne poinformowac że doszły mnie słuchy iż osoba prowadząca te profile rodzin adopcyjnych ma w namysle podpisywać z MB weksle aby te nie mogły sie wycofac z 6 tygodni które są dla nich świetym prawem. To na takie manipulacje powinny uważać MB. :O

Gość zakłamanie
Jedno wielkie zakłamanie w tym co tu i tam wypisujecie. Te osoby ktore rzekomo pomagaja MB mam do was pytanie. Po co wy to robicie ?? tak bezinteresownie dajecie wykorzystywac swoj czas, ktory powinniscie poswiecic rodzinie, dzieciom, męzowi czy poprostu poswiecic ten czas na prace... bo podobno oddałyscie dzieci przez biede, to zamiast teraz walczyc, zeby było wam lepiej to 24 h na dobe ZA DARMO zajmujecie sie problemami innych i siedzicie całe dnie na necie i na fonie . Normalne zakłamanie i jak ktos juz napisze, ze chcecie za to kase albo podtykacie im wskazane rodziny, to tez ich zakrzykujecie, bo przeciez co one moga wiedziec !! nie wiem czy jestescie az takie zakłamane, czy poprostu tak sie juz zapedziłyscie w to wszystko, ze nie rozrózniacie to jest dobre a co złe i w jakim świecie żyjecie

Gość A ty ***mama*** bawisz
A ty ***mama*** bawisz się w jasnowidza czy Boga ???? A może jesteś Viki skoro wiesz co planuje i kim jestem ??? Nie jestem Viki ale jest tam nasz profil i uważam że kazdy mama biologiczna powinna sama wybrac rodzine . Dla ciebie wiąze się to z utratą prestiżu no i ucierpi pewnie na tym bardzo twoje ego . A moze czerpiesz z tego jakies inne profity ??? Ochłon, przemysl co piszesz i nie baw sie w Boga !!!

Gość Weksle
Jeśli matka biologiczna nie nabierze kasy niewiadomo ile od rodziny adopcyjnej to żadna siłe jej nie zmusi do podpisywania Weksli. A ty co myślisz że RA da jej 100 tyś tak na ładny uśmiech ?? Wiadomo że jak weżmie kasę to RA będzie chciała się ubezpieczyć bo Wy Babki to patologia i można po was się wszystkiego spodziewać !!!!!

Gość Uwaga RA
RA chciałabym ostrzec że taka która nie ma skrupułów sprzedać dziecko napewno o nie nigdy nie dbała !!! Byłabym ostrożna z dawaniem takiej kasy bo nie wiadomo co w przysłowiowym "worku siedzi" A chyba nikt nie chciał by by urodziło mu się dziecko z Płodowym Zespołem Alkoholowym czy też inną chorobą związaną z zachowaniem się "mamusi" w ciąży :(

Gość Tusia_24
Eh naprawdę jak tak się czyta te wasze wypociny to człowieka szlag trafia i to z jasnego nieba. Ta co się uważa za zmanipulowana zachowuje się jakby wszystkiemu winne były dziewczyny z grupy wsparcia (temu, że zaszłaś w ciąże też?) dla mnie to jest głupota bo każda MB zawsze sama podejmuje decyzje o tym której rodzina odda dzidzie i GW ja do niczego nie zmusza. Kolejna sprawą jest kasa o której piszecie jaka koasa za dziecko co wy robicie z AZW. AZW to nie handel i nie ma mowy o dawaniu pieniędzy owszem mogą się znaleźć tacy RA i RB ale większość RA nie zapłaci za dziecko jeśli płaci ktoś za dziecko to o jakiej miłości tu potem mowa. A co do pomocy grupy wsparcia kto napisał że spędzają 24h/dobę nad tym każdy ma swoje życie.

Gość Viki2055
mama czyś ty na głowę upadła !!!!! Ja miałabym z MB weksle podpisywać ?? A kto mi zapłaci za przyjazdy do polski w tak ważnej sprawie ;-) Twoje podejrzenia co do wcześniejszych postów pozostawię bez komentarza

Gość ***mama*** napisała
***mama*** napisała :"nie wzięłam ani grosza za swoje i nie mam zamiaru uczestniczyc w zadnym handlu." A wiesz że pośredniczenie w handlu jest karalne nawet jeśli nie masz z tego grosza ?? Chodzi o taką sytuacje kiedy pośredniczysz ( bądz GW) między MB która chce kasę a RA a o takiej sytuacji ostatnio było głośno na forum AZW.pl !!!!!!

czy umiesz czytac po polsku!!! Nie prowadze agancji kojarzenia rodzin!!! Za to chetnie pomagam MB w ich trudnych decyzjach i takim kobietom poświęcam swój czas. ;) Bo w Ośrodkach Adopcyjnych dla nich nikt czasu nie ma :)

i mnie tu karami nie strasz !!! jak narazie to nawet mandatu za złe parkowanie nie dostałam jak żyję ;)

Gość motto
Poszukujemy dziecka interesuje nas adopcja ze wskazaniem prosze o kontakt na motto38@o2.pl

Tak jak większość tu rodzin nie możemy mieć biologicznych dzieci i dlatego szukamy mamy która nie może zatrzymać Swojego maleństwa i myśli o oddaniu go do adopcji. Mamo jeśli szukasz rodziny dla Twojego dzidziusia proszę napisz do nas Email: Sara34@onet.eu , gg 5853404 pozdrawiam

Gość
Szukamy Cię maleństwo :) -jeśli jesteś już pod serduszkiem mamy, jeśli Twoja mamusia szuka dla Ciebie kochającej rodzinki to odezwijcie się do nas. W naszych sercach skarbie jesteś już od dawna- teraz tylko czekamy aż pojawisz się w naszym życiu, czekamy aż Twoja mamusia odezwie się do nas. Mamo jeśli jest Ci ciężko i nie możesz zaopiekować się swoim skarbem pozwól żeby dla nas był największym szczęściem. Napisz do nas jeśli chciałabyś nas poznać .. gg 668203 lub emeil spadajacagwiazdka7@wp.pl

ja bym mogła wychować twoje dziecko i dać rodzinę i dach nad głową i stworzyć mu szczęśliwą rodzinę.Alicja332

ja bym mogła wychować twoje dziecko i dać rodzinę i dach nad głową i stworzyć mu szczęśliwą rodzinę.Alicja332

Sara34 Szukamy mamy która nie może wychować Swojego dziecka i jest zmuszona oddać je do adopcji . Kontakt: gg: 5853404 mail : Sara34@onet.eu

Obejrzałam film. Szkoda tylko że dla potrzeb filmu pokazano jak psycholog pracuje nad MB. Niestety to fikcja :( Nie ma żadnej pomocy z OA dla MB. Wiec mamy prawo wyboru rodziny, która zaopiekuje sie naszym dzieckiem po wyjsciu ze szpitakla i wcale nie musi byc ono aż tak samotne.

***mama*** jak oglądałam ten film to płakałam . Pokazuje on nie tylko samotnosc dziecka ale i cierpienie matki. Najsmutniejszym momentem dla mnie była reakcja mamy biologicznej po otrzymaniu odpowiedzi na pytanie czy będzie mogła wiedzieć gdzie jest dziecko . Po prostu tragediaaaaaaa :(((((((((((((((

Gość elzbieta elzbieta
Adopcja ze wskazaniem to najlepsze wyjscie w sytuacji gdzie mama nie moze z roznych powodow wychowac swojego dziecka. To jedyne LUDZKIE wyjscie. Zaraz pewnie zleca sie panie z OA i mnie zakrzycza. Bo im wiecej adopcji ze wskazaniem tym mniej stolkow do obsadzenia i wladzy dla nich.

Gość mama adopcyjna
Witam, częściowo przeczytałam temat. Widzę, że wiele osób szuka maleństwa do adopcji. Powiem tak, z doświadczenia wiem, że najprościej jest przejść całą procedurę przez OAO i cierpliwie czekać jednocześnie szukając dziecka ale nie bezpośrednio u mam biologicznych, tylko dzwoniąc po domach dziecka, MOPSach itp. instytucjach. Dlaczego? Z dwóch powodów - adopcja ze wskazaniem jest adopcją jawną - czyli rodzina biologiczna WSZYSTKO wie o adopcyjnej, drugi powód adopcje ze wskazaniem stanowią nikły odsetek wszystkich adopcji w naszym kraju, czyli... prawdopodobieństwo znalezienia takiej kobiety tez małe. Nie traćcie czasu... szkoda go.

Gość Tusia_24
Nie zgodzę się wcale nie jest łatwiej przejść całą procedurę w OAO owszem są lepsze i gorsze ośrodki jak ze wszystkim zresztą ale mimo wszystko w AZW też można szybko znaleźć dzieci znam nie jedną parę która w kilka miesięcy po rozpoczęciu poszukiwań w ten sposób dziecka znajdowała je i nawet częściowo mogła przeżyć etap ciąży. Pozdrawiam i życzę szczęścia wszyskim szukającym (MA i RB)