Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***mama***

Adopcja

Polecane posty

Gość marzena mama
"Jesli naprawde potrzebujesz pomocy odezwij się. Mamy kontakty z RA, które czekają na dzieci. Jesli nie możesz zostawić przy sobie a chcesz skorzystać z AZW to zadzwon do Kaliny lub napisz do mnie" Tak Edik to jeden z Twoich pierwszych listow wiec sie nie wypieraj i mniej odwage przyznac, jak chcesz moge przytoczyc kilka innych na dowod ze nie rzucam oszczerstw.

Gość marzenka no ladnie
A ty co szukałaś naiwnych rodzin aby wyszarpnąc kase dla siebie żadna ci nie pasowała każda była nie dość bogaa nie dośc wykształcona i nie dośc dobra dla ciebie. Postanowiłas zostawić dziecko przy sobie i teraz się mścisz za własny wybór bo zadna z RA nie chciała cię przyjąc pod dach taka jest o tobie prawda

Gość marzena mama
skad Ty mozesz wiedziec cokolwiek o mnie kimkolwiek jestes i tu jestes w bledzie ja oddalam swoje dziecko do adopcji wiec nic o mnie nie wiesz i nie ukrywaj sie pod takim smiesznym nikiem.

Gość caliopeya
dla nas azw to jak na razie jedyna szansa na dziecko, mieszkamy w Irlandii, oa to kpina obdzwoniłam kolo 15 one nie są dla ludzi starają się tylko utrudnić życie, żaden ośrodek nas nie chciał albo nie jesteśmy z ich okręgu albo są przepełnione kandydatami albo musimy przylatywać co 2 tygodznie na szkolenia ktore i tak nic nie dają bo i tak do każdego dziecka trzeba podejść indywidualnie ( tak powiedziala zaprzyjaźniona Pani z oa ), jak najbardziej mamy predyspozycje do adopcji 11 letni staż malżeński, po 31 lat, średnie wykrztalcenie, dobrą pracę i warunki mieszkaniowe ale, ale, na tą chwilę mieszkamy w Irlandii i jak to określila jedna z Pań w oa mamy czas jesteśmy mlodzi jak wrócimy to może wtedy rozpocznijmy starania .. HHHAAALLLOOO my mamy po 31 lat, gdy wrócę za 4 lata będe mieć 35 kolejne 3 na oczekiwanie gdy moje dziecko będzie mialo 20 lat ja będe mieć prawie 60 ..HHHAAALLLOOO to Polski chory system, ADOPCJA ZE WSKAZANIEM powinna być numerem jeden dla takich par jak my. My ciągle czekamy , może Bóg da i w końcu jakaś mama ( o uczciwych zamiarach ) do nas się odezwie

Gość OAO
Spróbujcie zadzwonić do OAO w Płocku kolejki w zasadzie żadne jeśli chodzi o kwalifikacje i kurs. A co najważniejsze pracują tam ludzie którzy chcą pomóc przyszłym RA i rozumieją problem odległości.

Gość Strasznie mi przykro
Uważam , że to jest naprawdę niesprawiedliwe jak traktuje sie rodziny Polskie zmuszone wyjechać za granicę za chlebem . Jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji do Twojej i naprawde doskonale rozumiej Twój ból i żal do naszych OAO. Wkońcu to że ktoś wyjechał do pracy za granicę nie czyni go automatycznie obywatelem innego kraju :( . caliopeya trzymam za was kciuki !

Gość pewna taka onaaaaaaaaaa19
oddam dziecko do adopcji jestem w ciazy pisac na e mail paulla1991@interia.pl

Gość Teresa165
Witam serdecznie poszukuję kochajacej mamy która zamierza oddać dziecko do adopcji kochającym rodzicom. GG 20868070 Fmonde@interia.pl

Razem z mężem chcemy adoptować dziecko przez AZW jeśli jest tu jakaś Mama, która nie może zatrzymać dzidziusia my bardzo chętnie staniemy się jego Rodzicami. Nasz kontakt gg 13846147

Gość bez sensu wszystko
pewna taka onaaaaaaaaaa19 - dlaczego chcesz oddać dziecko? Odezwij sie, ja tez jestem w podobnej sytuacji

Gość Elmira
Nadal wierzymy, że znajdzie się tutaj Mama Biologiczna, która powierzy nam swój skarb:) Amelcia, Karolina i Łukasz

zaadoptuje maluszka do 1-ego roku życia MBjeśli nie możeszgo wychować malca odezwij się

Gość marzenie o adopcji malenstwa
Właśnie znalazłam to forum i tez szukam kobiety która odda dziecko w dobre ręce. Jesteśmy dobrym i kochającym się małżeństwem,tylko do szczęścia brak nam malutkiej kruszynki.Staramy się o dziecko już 7lat... Jeżeli nie możesz finansowo wychować dziecka,my to z mężem zrobimy.Jesteśmy małżeństwem 8lat i bardzo pragniemy takiej malutkiej kruszynki.

DO MAMA BARDZ PROSZĘ CIĘ O KONTAKT E-MAIL POZDRAWIAM

Halooooo zagląda tu jeszcze ktoś wogole? MAMA i MARYLKA zaglądacie tu jeszcze? Chciałabym Was prosić o pomoc,jeżeli to możliwe. A jeżeli chodzi o ta fundacje co miałyście założyć,to doszło do skutku? Jeżeli tak,to proszę o linka i dziękuje:) Pozdrawiam

Gość mamdużykłopot
Mam pytanie? W jaki sposób ukryć przed pracodawcą ciążę bliżniaczą tym bardziej,że zmuszona jestem oddać jedno maleństwo? Pracodawca wie o jednym dziecku. Proszę o możliwie szybką odpowiedz.

Gość mamdużykłopot
witaj! Nie byłabym w stanie wychować bliżniaczek sama.Kontaktowałam się z Marylą,ale ma chyba ważniejsze sprawy na głowie. Pozdrawiam

Gość mamdużykłopot
Kontaktowałam się w sprawie adopcji.

ciązy nie masz zamiaru ukrywać? wiec nie wiem w czym jest problem? Po macierzynskim wracasz normalnie do pracy Podajesz kadrowej tylko jeden akt urodzenia nikt poza tobą nie bedzie wiedział ile dzieci urodziłaś. Marylka nie zawsze moze odpowiedzieć ostatnio miała problem z komputerem.

Gość mamdużykłopot
Dziękuję za odpowiedż. Wyczytałam na jednej ze stron,że pracodawca oprócz aktu urodzenia dziecka żąda wypisu ze szpitala(ponoć wysyła do ZUS-u. Pytam dlatego, że boję się,, rozgłosu,,.Nie znam dobrze kadrowej i prosić o dyskrecję nie zamierzam(mogłaby się kiedyś zapomnieć i... Nie chcę ryzykować.

Gość mamdużykłopot
Nie omieszkam skontaktować się telefonicznie z Marylą. Jeszcze raz dziękuję.

poza aktem urodzenia pracodawcy nie jest potrzebny żaden inny dokument. ponadto akt urodzenia dajesz mu tylko do wgladu. Na podstawie aktu pracodawca nalicza ci okres macierzynskiego jaki ci przysługuje. do niczego wiecej nie jest mu potrzebna informacja o tym ile dzieci urodziłas:)

Gość mamdużykłopot
Właśnie dowiedziałam się, że nasze Sądy nie chętnie rozdzielają blizniaki .Szybciej odbiorą je matce biologicznej ,aniżeli zgodzą się na adopcje tylko jednego z nich. Pomóżcie proszę!!!!!