Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***mama***

Adopcja

Polecane posty

DO mamdużykłopot ja kilka lat temu adoptowałam jedno z blizniąt nie było żadnych problemów

AZW to adopcja w której Mb zna RA dla własnego dziecka. Zrzeczenie sie praw do dziecka odbywa sie na rozprawie wraz z RA. Niestety nie ma możliwosci zrezczenia praw bez obecnosci w sądzie. MB usi stawic sie na tą jedną rozprawę osobiscie. Nie jest to jakieś wielce uciązliwe wiec dla dobra dziecka warto sie pofatygować do sądu. Pozdrawiam

Gość mamdużykłopot
Sunka,możemy pogadać na gg19825182?

Do mamdużykłopot nie mam gg nr tel.515 40 75 72

marzenie o adopcji malenstwa Ale chodzi mi o dokument który podpisuje MB. po urodzeniu dziecka,sama mogę takie pismo na pisać-raczej nie,tak mi się wydaje,taki dokument musi chyba prawnik na pisać lub notariusz. Jesli chodzi i pismo o powierzeniu pieczy to mozna je napisać samemu. Mam takiego gotowca podaj maila to wyślę. Jednak zaraz po wyjsciu ze szpitala mozna również złozyc wniosek o powierzenie pieczy w sądzie. Jednak w tej kwestii moze sąd zasądzić o ulokowaniu na czas do adopcji dziecko w pogotowiu opiekunczym. Sa tez RA które odrazu składają wniosek o adopcję i dzieki temu mają prawne zabezpieczenie że przebywające w ich domu dzieko przebywa tam legalnie i zgodnie z prawem. Kazda z tych form jest dobra i zgodna z prawem. polecam także jesli macie mozliwośc aby do adopcji skorzystac z usług prawnika. mam wrazenie że takie sprawy z adwokatem przebiegają sprawniej i bez zbednych komplikacji. Pozdrawiam i życze powodzenia

Gość kropka92
witam Chętnie przyjmiemy z męzem "małe stópki", które pokochamy jak własne. Prosze o kontakt kobiety, które z róznych powodów nie moga zatrzymac dziecka przy sobie

Gość kropka92
do marzenamadejska gardor@wp.pl - to mój adres mailowy, cięzko skontaktowac sie z Tobą, gdyż "taki adres nie istnieje" pozdrawiam

Gość a-kt
Witamy wszystkich, Jesteśmy szczęśliwą, trzyosobową rodziną. Poszukujemy ukochanej siostrzyczki dla synka i kochanej córeczki dla nas. Chętnie zaadoptujemy dwoje dzieci w wieku do 2 lat. Przeszliśmy już przez AZW, mamy więc pewne doświadczenia (np. w sądzie). Mamy nadzieję, że uda nam się zjednać zaufanie Mam/Rodziców, których sytuacja zmusiła do poszukania kochającego domu dla ich pociechy.

MAMA:) Moj mail: adopcja-dziecka@gazeta.pl Jak na pisać pismo o powierzeniu pieczy i czy to pismo zanosi się razem z innymi dokumentami do sadu czy jeszcze przed urodzeniem dziecka? Dziękuje i czekam za mailem.Pozdrawiam:)

Gość marzenie o adopcji dziecka
Witam :-) Mam jeszcze takie pytanie: Jeżeli mąż pracuje za granica,to jakie dokumenty musi mieć? oczywiście muszą być wszystkie przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego,tak? I wtedy do dokumentów do sadu daje się te przetłumaczone i te w języku obcym,czy tylko przetłumaczone? Dziękuje.

DO MAMA WITAJ czy możesz wysłać mi tego gotowca o powierzeniu pieczy nad dzieckiem pozdrawiam.

Mysle ze dokumenty potwierdzjące zatrudnienie poza granicami kraju powinny byc przetłumaczone na jezyk polski. W koncu naszym językiem urzedowym jest własnie Polski :) Sunka witaj podaj mi swojego maila albo napisz na mój ukryty pod profilem odeślę wzór. Pozdrawiam

MAMA mam jeszcze prośbę,chodzi o to oświadczenie,nie rozumiem tu czegoś jednego,wkleje to i Ci na pisze: , dnia .. 2007r. OŚWIADCZENIE Ja .(Nazwisko) urodzona dnia .r. w .. córka .., stan cywilny legitymująca się dowodem osobistym nr wydanym przez . PESEL . zamieszkała: . oraz Ja (Nazwisko ojca dziecka) urodzony dnia .r. w syn ., stan cywilny legitymujący się dowodem osobistym nr . wydanym przez . PESEL . Zamieszkały: . wyrażamy zgodę na przysposobienie naszego nieletniego dziecka urodzonego dnia w szpitalu w płeć:.. wyłącznie przez Państwo: 1. . urodzoną dnia ........... w . córkę .. z domu nr dowodu osobistego wydanego przez . PESEL . 2. ., urodzonego dnia .. w syna .nr dowodu osobistego .. wydanego przez . PESEL. zamieszkałych .. Ojciec dziecka nieznany (to wpisać jeśli ojciec nieznany) Jako miejsce pobytu dziecka do czasu przeprowadzenia przysposobienia określamy adres: . Powierzam wyłącznej opiece moje nieletnie dziecko Państwu .. (Nazwisko i imię) oświadczają, iż podejmą się sprawowania opieki nad dzieckiem, w tym ponoszenia wszelkich kosztów utrzymania, ewentualnego leczenia i podejmowania decyzji co do stanu zdrowia dziecka. Po upływie 6 tygodni kiedy matka dziecka potwierdzi zgodę na przysposobienie w formie prawem przypisanej niezwłocznie wystąpią o przysposobienie urodzonego dnia ..r. dziecka płci Podpisy stron składających oświadczenie: Chodzi mi o to "córka .., " jest w tym oświadczeniu,wiec co mam tam wpisać? Dziękuje.

Gość asia1979m
Jesteśmy gotowi od zaraz zaadoptować maleństwo. Jesli ktoś nie może z róznych przyczyn zająć się swoim maleństwem to bardzo prosze o odpowiedź.

Gość imię swojego ojca masz
tam wpisać. No bo to jest przy danych matki adopcyjnej, prawda ??

Witam :-) Mam jeszcze pytanie: "w szpitalu muszę uzupełnić przed porodem kwestionariusz i oni wysyłają go do przychodni rejonowej a po za tym trzeba o tym powiadomić lekarza" - jak to wygląda? może mi ktoś udzielić odp. na to pytanie. I co się wpisuje w ten kwestionariusz? Oczywiście to jest pytanie MB. ja tylko chciałabym dostać jakąś rade od Was. Dziękuje.

Zaadoptujemy skarba płeć i wiek bez znaczenia .Pokochamy za to że będzie z nami Mamo Biologiczna szukasz rodziców adopcyjnych dla swojego dziecka nie możesz zostawić przy sobie my damy mu to czego ty nie możesz dać a ty nam ofiarujesz to czego bez ciebie mieć nie możemy

Gość Halszka do 'mama'
Jestesmy gotowi na adopcje. Jestesmy malzenstwem z 8 letnim stazem bez szans na biologiczne dziecko, Mama czy mozesz nam pomoc ? Napisz prosze: halszka37L@wp.pl

Witam Mam jeszcze pytanie: "w szpitalu muszę uzupełnić przed porodem kwestionariusz i oni wysyłają go do przychodni rejonowej a po za tym trzeba o tym powiadomić lekarza" - jak to wygląda? może mi ktoś udzielić odp. na to pytanie. I co się wpisuje w ten kwestionariusz? Oczywiście to jest pytanie MB. ja tylko chciałabym dostać jakąś rade od Was. Dziękuje. Pisałam ci juz ze w szpitaklu MB podaje adres pod którym bedzie przebywac jej dziecko. Ten adres nie musi byc taki sam jak adres zameldowania. Dlatego tez MB podaje adres wasz jako miejsce pod który ma trafic po porodzie połozna i lekarz na badania kontrolne niemowlecia. W szpitalu nie powinniscie mówic o checi adopcji. jesli tylko lekarz ginekolog usłyszy ze dziecko ma byc oddane do adpocji odrazu informuje o tym najbliższy OA i dziecko trafia do pogotowia opiekunczego. Takie są niestety przepisy dotyczace infoamcji o dzieciach pozostawianych w szpitalu po porodzie. AZW to forma wzajemnej relacji pomiedzye RA i MB. Po co o tym fakcie informowac osoby postraonne? Dwa dni MB przebywa w szpitalu z dzieckiem po czym z nim wychodzi i pozostawia wam pod pieczą własne dziecko az do rozprawy o adpocję.