Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zibii

koszt dekoracji sali

Polecane posty

Go艣膰 zibii

Witam! Wiem, 偶e tematyka dekoracji sali pojawia艂a si臋 na tym forum ju偶 kilka razy ale nie pod takim k膮tem, o jaki mi chodzi. Niedawno wr贸ci艂am ze spotkania z pani膮 dekorator- za wystr贸j sali + ko艣cio艂a (ko艣ci贸艂 bez bukiet贸w) liczy sobie ona 800z艂! Jestem mocno zaskoczona... Dla mnie to du偶o, zw艂aszcza 偶e sala w kt贸rej b臋dzie przyj臋cie jest nowa, urz膮dzona w stylu sali zamkowej i nie wymaga wiele pracy-w wi臋koszo艣ci to dekoracja sto艂贸w. W ko艣ciele natomiast "zamyka" 艂awki kokardami + ozdobne krzes艂a dla m艂odych i 艣wiadk贸w i jakie艣 rozsypane p艂atki kwiat贸w na dywanie. Jakie koszty Wy ponosicie w zwi膮zku z dekoracj膮? Zastanawiam si臋 nad zmiana dekoratorki, chocia偶 zosta艂o mi niewiele czasu bo tylko 2 tygodnie... Nie wiem co robi膰?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ./././././././
uwazam ze to malo slyszalam rozne ceny i przewaznie bylo to w granicach 1000-1500 zl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zibii
W tym dniu b臋dzie tylko jeden 艣lub w tym ko艣ciele- w艂a艣nie m贸j, wi臋c te koszty ponios臋 tylko ja. Od wczoraj ci膮gle my艣l臋, czy 800 zl to nie za du偶o? Ile Wy p艂acicie za dekoracje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zapytaj myszki24
ja w ogole nie p艂ac臋 za dekoracj臋 sali. Robi臋 w restauracji, jedyna dekoracja to st贸l, a dla mnie top 偶aden problem samej to zrobi膰 :P Nie daj z siebie zdziera膰. 800 z艂 pffffffffffffffffffffffff

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m-a-ga
sale dekorowalismy sami - balony,girlandy itp. to ok.120 zl. Za dekoracje kosciola zywymi i sztucznymi kwiatami,dekoracja na samochod,przypinki dla mlodego i swiadka oraz wiazanki dla mnie i swiatkowej to wszystko ok.400 zl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zibii
A ja chyba b臋d臋 musia艂a si臋 zdecydowa膰 na t臋 dekoratork臋... Nie mam czasu zaj膮膰 si臋 tym sama a nie chc臋 zostawi膰 sali bez 偶adnej dekoracji nawi膮zuj膮cej do 艣lub. Dalej ta kwota jest dla mnie du偶a, ale chyba nei mam wyj艣cia. Ponawiam pytanie- ile Wy za to p艂acicie lub b臋dziecie p艂aci膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zykzak
800 z艂 to jeszcze nie tak strasznie, moi znajomi sami dekorowali sal臋 i wydali na to tysi膮c z艂otych, nie m贸wi膮c oczywi艣cie o pracy i wysi艂u w to w艂o偶onym a tu b臋dziesz mia艂a jeszcze przystrojony ko艣ci贸艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 totonshow
ja dekoruje sale i to wszystko zalezy od sali :) czasem sale sa naprawde brzydkie i tzreba sporo tkanin flizelin itp zeby sala wygladala na weselna a nie na sto艂贸wke wec ceny sa rozne od 500 zl do nawt 2000 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zegarynka 82
ja p艂ace za prace 200z艂 w tym mam obrus na st贸艂 g艂贸wny swieczniki ...sama natomiast kupuje balony, serwetki, kwiaty , itp. ale to za sama sal臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kole偶anka za dekoracj臋
sali i ko艣cio艂a p艂aci艂 1500 z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monia220780
witam.czytaj膮c o kosztach wystroju ko艣cio艂贸w r臋ce opadaj膮.nie rozumiem dlaczego to takie drogie a w艂a艣ciwie dlaczego ludzie kt贸rzy si臋 tym zajmuj膮 zdzieraj膮 tyle pieni臋dzy za to.800z艂 to na pewno za du偶o.sama stroje ko艣cio艂y i przera偶a mnie taka cena.a najgorsze 偶e w wi臋kszo艣ci to wystr贸j ze sztucznych kwiat贸w.powodzenia w szukaniu ta艅szych ofert!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 impresja_12
Mog臋 tylko powiedzie膰 ... koszty s膮 ustalane indywidualnie... przecie偶 wszystko zale偶y od tego..czy 偶ywe kwiaty czy tylko sztuczne i tak dalej...je偶eli kto艣 m贸wi, 偶e zdo艂a艂 udekorowa膰 ko艣ci贸艂 偶ywymi kwiatami i jeszcze do tego przypinki i inne bajery za 200 z艂..to nie wierz w to..jest to po prostu niemo偶liwe.. kwiaty kosztuj膮 r贸偶nie...zale偶nie od pory roku i od gatunku..mog臋 tylko powiedzie膰, 偶e za same krzes艂a dla m艂odych..艂awki bior臋 200 z艂.. za u艂o偶enie kwiat贸w 偶ywych w zale偶nosci ile bukiet贸w..100 - 150 z艂 + koszt kwiat贸w... ale wszystko do uzgodnienia. Sala jak nie wymaga a偶 takiego nakladu pracy a mlodzi korzystaj膮 z tych dekoracji, kt贸re s膮 do wyboru i nie musz臋 lata膰 dokupowa膰 ...tworzy膰 czego艣 specjalnego to koszt 1.000 z艂 - 800 z艂. wszystko co dodatkowo czyli sprz膮tanie sali do poprawin..to dodatkowa op艂ata.. Nie b臋d臋 tu wymienia膰 co wchodzi w sta艂y sk艂ad... to uzgadniam te偶 indywidualnie.. gdzie masz to wesele?

Udost臋pnij ten post

Chyba niekt贸rzy zapomnieli o roboci藕nie przecie偶 dekoracja sali to nie tylko koszy materia艂u.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdyby mi kto艣 zaproponowa艂
dekoracj臋 sali i ko艣cio艂a za 800 z艂 to bra艂abym od razu bez zastanowienia. Niestety, u nas 偶ycz膮 sobie od 1.000 z艂 za sam膮 sal臋 i to w takim okrojonym wydaniu, bo bez strojenia opar膰 dla go艣ci, obrusy mamy z restauracji :/ Za 1.000 zl Pani chcia艂a nam zrobi膰 bram臋 z balon贸w, 2 serca z balon贸w na jakim艣 materiale za par膮 m艂odych i na suficie jakies pierdu艂ki. Dlatego dekorujemy sami.

Udost臋pnij ten post

Za 750 z艂 dostaj臋 dekoracj臋 sali z bukietem z 偶ywych kwiat贸w przy m艂odych. 艢wiecami kompozycjami sztucznymi itp do tego dekoracja sali oraz do ko艣cio艂a co艣 na kl臋cznik. Jeszcze w cenie mam dekoracj臋 sztuczn膮 na auto. Bukiet 艣lubny ze storczyk贸w i ma艂y dla 艣wiadkowej. A cena tak a nie inna bo wybra艂am ma艂a kwiaciarnie w ma艂ym mie艣cie a nie wyspecjalizowan膮 firm臋 kt贸ra bierze jak za zbo偶e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 impresja_12
To wszystko za tak膮 cen臋...ta Pani widocznie pracuje charytatywnie..mo偶e zastosowa艂a chwyt reklamowy..podobnie jak ta Pani kupuj臋 kwiaty na gie艂dzie lub w hurtowni i 偶eby nie wiem jak skromnie ubra膰 kosci贸艂 i st贸艂 przed m艂odymi..postawi膰 po jednym ma艂ym flakoniku na stole to koszt tego jest samych kwiat贸w bez robocizny 150 z艂... najmniej. Mo偶e nic nie liczy za te wszystkie dodatki sztuczne i obrusy ale samo pranie jak sama je wypierze to koszt 50 z艂.. policz sobie koszty i zobaczysz ile wychodzi za robocizn臋.. za te kilka dni intensywnej pracy ..niewiele, a w przypadku tej Pani zero. Nie 艣ciemniaj ..zgodz臋 si臋 tylko z tym, 偶e marnie wychodzi w kwiaciarni i chce j膮 utrzyma膰 za wszelk膮 cen臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zo艂zowata eter
sama zajmuje sie dekoracjami i wiem ile to kosztuje,musicie dziewczyny wiediziec ze zrobienie dekoracji to sporo pracy.;liczcie sie z tym ze to nie tylko koszt kupienia kwiatk贸w ale te偶; czas w艂asny paliwo,bo trzeba dojecha膰 na spotkanie w celu ustalenia dekoracji i podpisania umowy, gie艂de kwiatow膮,pozniej na sale,ko艣ci贸艂 a potem jeszcze wr贸cic i to zabra膰 i posprz膮ta膰. najczesciej jest potrzebne wi臋cej ni偶 jedna osoba.trzeba potrzyma膰,powiedzie膰 czy r贸wno,itp. wiec kaska dla pracownika/贸w wypranie i wyprasowanie materia艂贸w.co kosztuje nie ma艂o;) potem czas 偶eby je z艂o偶y膰 i przechowac w czysto艣ci, kupienie rzeczy nie sta艂ych czyli r贸znego rodzaju g膮bek do kwiat贸w ci臋tych,serc na przyssawkach kt贸re kosztuj膮 na gie艂dzie 150z艂!samo serce z mokra g膮bk膮!,przyssawki,wsta偶ki,mikrofony do wi膮zanki 艣lubnej,klej kt贸ry kosztuje strasznie drogo. hel do balon贸w, tego jest na prawde tyle 偶e cenny i tak s膮 nie za duze,na tym si臋 kokos贸w niestety nie zarabia,ale c贸z kocham moj膮 prace ;)pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Cena mo偶e jest taka a nie inna bo obrusy i pokrowce daje moja restauracja. Materia艂贸w tez prawie nie ma bo ich nie chcia艂am;-) Ja tam jestem zadowolona:-) a kwiaciarnia dzia艂a an rynku od ponad 15 lat.

Udost臋pnij ten post

800 z艂 to naprawde nie wiele, kiedy byli艣my zarezerwowa膰 sal臋 zapytali艣my jaki jest koszt przystrojenia jej i us艂yszeli艣my 偶e 1500z艂 + 9 z艂 za ka偶de krzes艂o ubrane w materia艂 z kokardk膮. Tak wi臋c nie b臋dzimy mieli ani ozdobionej sali ani ko艣cio艂a (tylko kwiaty przy o艂tarzu)

Udost臋pnij ten post

Czyli powinnam si臋 cieszy膰 ze uda艂o mi to tak szybko i tanio za艂atwi膰;-)

Udost臋pnij ten post

Znajomi ostatnio sami stroili sobie sal臋 zaj臋艂o im to 12h (4 osoby) llicz膮c 10z艂z a h to powiedzmy na czysto jest te 120z艂 od osoby a jak kto艣 si臋 tu wypowiada艂 potrzeba minimum 2 osoby moim zdaniem 800 to ma艂o. Sama pracuje w us艂ugach i wiem ze ludzie chcieliby mie膰 ful wypas ale najlepiej za tak 艣miesznie niskie pieni膮偶ki, 偶e czasem a偶 r臋ce opadaj膮.

Udost臋pnij ten post

zibii--nam babeczka za艣piewa艂a od 1300za ko艣ci贸艂 i od 1500za sal臋...szok...dlatego szukali艣my kogo艣 innego i w chwili obecnej kobietka m贸wi ok 500-800sala i 300-500ko艣ci贸艂

Udost臋pnij ten post

O rany niekt贸re ceny s膮 kosmiczne. 1500z艂 Ko艣ci贸艂 szok! To chyba tonie w kompozycjach z 偶ywych kwiat贸w za te pieni膮dze. 800z艂 jak na firm臋 to tanio. Inna sprawa jest taka jakby艣 sama robi艂a dekoracje to by by艂o inaczej. Jedne firmy bior膮 sporo kasy ale jest i efekt. Ostatnio jednak spotka艂am si臋 z firma z zamo艣cia kt贸ra bierze 2500z艂 za to 偶e powiesi girlandy z balonow i troszk臋 materia艂贸wi zero kwiat贸w, nawet sztucznych kompozycji i kilka serc ze styropianu. A zamiast bukietow na stole kilka balkonik贸w na r贸偶nej d艂ugo艣ci sznureczkach! Szok! Dla mnie szok taka cena!

Udost臋pnij ten post

Ganesh --偶ywych kwiat贸w jest ma艂o...dominuj膮 dekoracje z tkanin,kt贸re zreszt膮 ta babeczka sobie zabierze...na sali chcieli艣my zrobi膰 pod艣wietlany g艂贸wny st贸艂 oraz szarfy na krzes艂ach co艣 w tym stylu: http://www.greenpoint.kielce.pl/g,5,Dekoracje_sal_weselnych.html http://www.greenpoint.kielce.pl/g,5,Dekoracje_sal_weselnych.html ko艣ci贸艂 co艣 w tym stylu http://www.greenpoint.kielce.pl/g,4,Dekoracje_kosciolow.html lub tak ttp://www.decorado.pl/main/picture.php?f=pict_max&i=000821 tylko inny materia艂 i po boczkach p艂atki r贸偶 i ma艂e 艣wiece

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamaszka
Witam,czytam Wasze bol膮czki odno艣nie cen...no niestety przyznam,偶e te偶 wiem co艣 na ten temat.Kupuj臋 kwiaty na gie艂dach i hurtowniach i znam ceny poszczeg贸lnych ... Sama dekorauj臋 dla zanjomych i nie tylko ale ja to robi臋 hobbystycznie,nie zarobkowo wi臋c du偶o nie bior臋.Za dekoracj臋 jednego wianka na st贸艂 wok贸艂 lampionu ok.20 z艂 sztuka bez kosztu kwiat贸w oczywi艣cie:) Niestety ostatnio robi艂am dekoracje z eustomy i gips贸wki za kt贸re zap艂aci艂am 200 z艂 za same kwiaty a wysz艂y z tego dwa du偶e kielichy,bransoletka i wianek !Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wieczna weselinka
艁adna dekoracja sali kosztuje tyle, ile 艂adna suknia 艣lubna. Jak Was nie sta膰 to r贸bcie dekoracj臋 sami. Po co robi膰 wesele na 150 os贸b jak sie chce na wszystkim oszcz臋dza膰 ? Zrobi膰 obiad na 20 os贸b i bedzie tanio. Polaczki !!! Wszystko chc膮 ameryka艅skie, ale za psie pieni膮dze. Opamietajcie si臋 ludzie. Wybierzcie si臋 na gie艂d臋 i zobaczie ile kosztuja kwiaty, dodatki i wszystkie rzeczy, kt贸rych nie widac (g膮bki florystyczne, osnowy, druty). Co za kraj, co za dziady pierdolone !!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale bez sensu rzeczywi艣cie
ja rezygnuje z dekoratorki ko艣cio艂a i sali i m贸j koszt wyniesie mnie: - 300z艂 na pokrowce a krzes艂a z przewi膮zaniami w kolorze pasuj膮cym do koloru 艣cian w sali i tyle po co mi jaki艣 bukiet w kosciele i szmaty przy siedzieniach za 1000z艂 obrusy i bankiet贸wki zapewnia w艂a艣ciciel sali a porozrzuca膰 sztuczne p艂atki w ko艣ciele to koszt 30 z艂 a na stolach drugie tyle (np. g艂贸wka storczyka 1z艂 na allegro - na 8 sto艂贸w po 7 g艂贸wek to 56 z艂 razem wychodzi max 400z艂, a na jedno wychodzi zamiast p艂acic 1200z艂 czy 1000z艂....... i to za sztuczne kwiaty

Udost臋pnij ten post

oprawa.gdziewesele.pl/Dekoracje/ 艢wietne dekoracje ! Bardzo du偶y wyb贸r oraz r贸偶norodne urozmaicenia! Od w贸zk贸w do alkoholi po kwiaty i balony, super portal, bardzo polecam :)

Udost臋pnij ten post