Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciotka z dylematem

Jaki prezent dla noworodka??

Polecane posty

Gość Ciotka z dylematem

Za tydzień jadę do siostry męża zobaczyć dziecko, które urodziło sie niecałe 2 tygodnie temu. No i mam problem, bo nie wiem co kupic na prezent. To ich pierwsze dziecko- chłopczyk Czy prezent ma być tylko dla dziecka, czy rodzicom tez wypada coś kupić?? A jeśli tak, to co??? To jest noworodek, więc nie bardzo wiem co kupić :o Starszemu dziecku kupiłabym zabawkę, a tak to nie wiem. poradzcie prosze

z noworodkami jest taki problem,że ubranek i zabawek mają na pewno masę..bo każdy coś im daje. Rodzicom to chyba nic..może kwiatek mamie..ale tak niezobowiązująco. Maluchowi jakiś drobiazg zabawkowy,malutkie miękkie cos... za miesiąc,dwa będzie jak znalazł :) Ale może być jakiś kocyk np.. No nie wiem :)

Gość srebrna łyżeczka

Gość Ciotka z dylematem
No właśnie ubranek ma mnóstwo więc nie będę kupowac kolejnych. Grzechotka- zbyt oklepana... kurde nie wiem :o

Gość yyyyyyyy
ktos juz ci napisał :kup srebrna łyzeczke ,to sie własnie kupuje na prezent,chrzciny

Gość dużo można wymieniać
no na przykład możesz kupić butelkę przeciwko kolce, są takie w aptekach i wcale niemało kosztują ok 25-30zł. Paczkę pampersów - kosztuje ok 50zł, Johnsona balsam do kąpieli na dobranoc, husteczki do mycia - 20-25zł, gryzaczka jakiegoś. To się napewno przyda. Rodzicom nic bym nie kupowała.

Ja Was prosze:( Gdyby do mnie ktos przyszedl ze srebrna lyzeczka dla dziecka, to bym pewnie zeszla smiertelnie. Nie ma bardziej zbednego prezentu niz to:O Za te pieniadze mozna kupic porzadny, praktyczny prezent, a nie lyzke, ktora i tak zaginie nim dziecko dorosnie:(

Ja rodze niedlugo. I bede sie cieszyc z pampersow. Na serio! Pampersy zawsze sa potrzebne, a w pierwszych miesiacach zuzywa sie ich mase. Do tego dodalabym jakis drobiazg- np. taki sznureczek do smoczka. Ubranka mam, zabawki tez. Ucieszylabym sie z jakiegos pomyslowego sliniaczka (np. w formie kaftanu bezpieczenstwa), bo jeszcze nie kupilam nic \"na pozniej\" albo kocyka (zawsze sie przyda).

Gość dużo można wymieniać
jeszcze pomyślałam o rożku, albo ręczniczki są teraz takie śliczne z frotte z kapturkiem, pościel do łóżeczka. Ubranek i zabawek zawsze się najwięcej dostaje, tak, że maluch szybciej wyrośnie niż wynosi to co ma, a zabawki typu grzechotki też szybko idą w odstawkę, bo rośnie i inne rzeczy zaczynają interesować.

Gość karuzelkę do 50zł taką do
łóżeczka, album małego dziecka (taki do uzupełniania) jesli ma to być większy wydatek-matę edukacyjną...poszukaj na allegro, na pewno coś Ci wpadnie w oko;) A paczka pampersów to zawsze świetny pomysł;)