Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamuska

NOEMI- jak sie Wam podoba to imie?

Polecane posty

imie jak imie- ważne żeby tobie sie podobało:) znam jedna osobe, która je nosi, starsza babka, lekarka i nie ma żadnego problemu :D pozdrawiam

Oliwia jest źle, Nikola jest źle, Alan jest źle, Brajan jest źle, Wiktoria i Julia jest źle, Noemi jest źle, Laura, Angelika jest źle. Alicja, Aleksandra, Magdalena, jest dobrze, ale świat byłby nudny gdybyśmy wszyscy nazywali się tak samo. Nazwij dziecko tak, jak Tobie się podoba. Ludzie, którzy śmieją się z imienia niewinnego dziecka, nie zasługują na uwagę. Cieszcie się tymi swoimi Ankami i Karolinkami, ale dajcie żyć innym. Gdybym wybierając imię dla dziecka miała się sugerować tym forum, to nazwałabym córeczkę Hanna. Ale dlaczego mamy żyć tak, jak inni tego od nas wymagają? Kiedy w polskiej kulturze zakorzeniły się imiona takie jak: Zofia, Maria, Joanna itp. to już dawno przestaliśmy nadawać dzieciom polskie imiona, bo żeby utożsamiać się z miejscem, w którym żyjemy musielibyśmy nazywać dzieci: Stanisława, Wiesława itp.

Gość adafdfa
niestety fakty są takie że na podstawie imienia można przyporządkować dziecko do określonego środowiska czy rodziców pod kątem ich inteligencji, z dużym prawdopodobieństwem

adafdfa---> ja bez problemu mogłabym to zrobić: byłam wolontariuszką w Domu dziecka i większość dzieci nosiło \"normalne\" imiona: Anna, Agnieszka, Jacek, Marcin. Znam pary skromnie żyjące, bez skończonych studiów, również rodziny wielodzietne, których dzieci noszą proste imiona: Marysia, Zosia. Nauczycielki, wykładowcy, lekarze, prawnicy, których znam nazywają swoje dzieci nieco inaczej: Oliwia, Nikola, Angelika, Roksana, Alan, Aron itp. Gdybym miała iść Twoim tokiem myślenia to zaszufladkowałabym tych ludzi w następujący sposób: biedni ludzie= proste imiona, bogaci ludzie= chcąc podnieść swoją pozycję społeczną dają swoim dzieciom \"dziwne imiona\". Ty pewnie napiszesz, że w patologicznych rodzinach dorastają Brajany i Keviny, a w bogatych, zamożnych domach Anny i Katarzyny, ale to zobrazuje miejsce, w którym mieszkasz, bo tutaj gdzie ja mieszkam jest odwrotnie. Dlaczego gwiazdy, osoby z pierwszych stron gazet dają swoim dzieciom nietypowe imiona? - chcą się wyróżnić.

Gość Sliczne Imie
Pelno Nicoli i takich tam... A Noemi nie znam zadnej. Super gratuluje pomyslu! Jak juz kiedys bede miala coreczke to tez dam jej niespotykane imie i oczywiscie takie ktore mi sie spodoba. Zaraz mnie napadna, ze chce byc lepsza od innych, ze jestem ze wsi albo cos takiego:-) No coz... Ale imie dla dziecka moge wybrac jakie chce i guwno do tego innym ludziom.

Gość Mnie tez sie podoba to imie

Gość A skad znacie to imie
Slyszalam o Naomi ale Noemi? W sumie nawet fajne, bo takie inne.

Gość A skad znacie to imie
Slyszalam o Naomi, ale Noemi? Pierwszy raz sie z tym spotykam. Ale musze przyznac, ze fajne. Takie inne od wszystkich:-)

Gość A ja znam jedna o tym imieniu
Byla nauczycielka na uniwersytecie gdzie uczyl sie moj brat, starsza babka ale wporzadku. Wszyscy byli zachwyceni jej imieniem (no prawie wszyscy)

Gość paauliNka
Mnie sie nie podoba

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmm
do gjajka-to o tobie bog zapomnial bo rozumku to nie moge dostrzec u ciebie. imie NOEMI to jest swiete imie!!!!!!!!!!!!!! nawet zakonnice znam o tym imieniu. moja kolezanka tez tak nazwala swoja corcie. mi sie bardzo podob ale ja jestem otwarta na nowosci a przed wszystkim na ludzi. o gustach sie nie dyskutuje przyzwyczaic sie mozna do kazdego imienia,tylko przykrosc moga powodowac ludzie ktorzy nie zaznali w zyciu milosci nie mowiac juz o braku inteligencji wrodzonej. nazywajmy nasze dzieci jak nam sie podoba,zawsze znajdzie sie jakis pedrak ktory bedzie wiedzial lepiej,mial lepszy gust i w ogole bedzie the best

mojej koleżanki córka ma na imię Noemi, jak usłyszałam to imię 1 raz to aż mnie zatkało, ale teraz juz sie przyzwyczaiłam i ie wzbudza we mnie mieszanych uczuć... a nawet mi sie podoba.

Gość PannaMamaNusi
Zanim zaszłam w ciąże podobało mi się to imię, jak już się spodziewałam i miałaby być dziewczynka to bardzo chciałamnazwać ją Noemi. Pod koniec ciąży miałam obawy, bo jeśli to będzie dziewczynka i damy jej tak na imię to jak to będzie. Czy sie spodoba ludziom itd... Miałam już zrezygnować i byłaby Dorotka... Tym bardziej, że mąż też szczególnie nie był za tym imieniem. Ale oczywiście ocknęłam się w porę i zdecydowałam (przynajmniej ja

Gość gość
Noemi to imię biblijne,Jest to imię żeńskie pochodzenia hebrajskiego. Wywodzi się od hebrajskiego słowa oznaczającego "moja rozkosz". Bardzo ładne imię, znam 3 dziewczynki noszące to imię, wszystkie pochodzą z rodzin ewangelickich, których na moim terenie mieszka sporo.

Gość gość
Dla małej dziewczynki i nastolatki ok gorzej jak będzie babka około 50 tki. I co wtedy? Noemi? Stara baba i Noemi? Masakra

Gość gość
Ja swoją córkę tak nazwałam i wołamy na nią Nomi, Noemia albo Nosia. Teraz urodzę dwie dziewczynki i jedna będzie Kornelia, a druga Sabrina.