Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edyta...28

Opalanie bez Słońca

Polecane posty

Gość Edyta...28

Nie opalam się z kilku powodów: - nie lubię leżeć plackiem na słońcu - nienawidzę upałów, źle je znoszę, w lato najchętniej siedzę w zacienionym pomieszczeniu przy klimatyzacji - dbam o swoją skórę, nie chcę mieć zmarszczek i chyba się opłaca bo w moim wieku nie mam żadnej, nawet najmniejszej mimicznej zmarszczki - źle reaguję na słońce, opalam się na czerwono, boli mnie, piecze, a po 2 dniach znów jestem blada. Jednak wiadomo że lekko opalona skóra jest łądniejsza niż blada. Do tej pory używałam samoopalaczy, ale niejednokrotnie powstawały smugi a przy niedokładnym umyciu rąk dłonie wyglądały jak brudne. Znacie jakieś inne sposoby żeby się "opalić" bez Słońca? Widziałam pigułki opalające - czy ktoś ich próbował?

Balsamy brązujące są naprawdę bardzo fajne

Gość daga77
albo balsamy - albo opalanie natryskowo - daje super efekty. Utrzymuje sie około 30 dni

naprawde wart polecenia jest Garnier - Skora musnieta sloncem, ja stosuje juz drugi sezon i jestem b. zadowolona :)

Gość gitenkys
ja także nei opalam się i bardzo często muszę się z tego tłumaczyć innym, tzn oni tego oczekuja a ja na to nie reaguję. Nie oplam sie bo dbam o skórę - zmarszcziki, bo mam cere naczynkową oraz skłonnośc do znamion, bo uważam że opalanie jest niezdrowe. Na codzień uzywam pudru brązującego do twarzy i rózu zeby nie byc zbyt bladą. czasem samoopalcza po dokładnym peelingu - ale to bardzo rzadko. Teraz niedawno byłam przed wiekszą imprezą na opalaniu natryskowym. Efekt był bardzo mocny, aż chyba za mocny. Ale ogólnie byłam zadowolona. Przeszkadzał mi tylko ten zapach po. Bo to sie tez pod pachy daje a potem jak się człowiekpoci... same wiecie. Ale nie żałuję ogólnie. Ja myslę zacząć brać tabletki z betakarotenem bomimo picia soków i dobrego odżywainia się jednak koloryt mam blady. W koncu ciężko zjeść 18 mg betakarotenu. Są podobno nawet takie co tylko lekarz może przepisać...

Gość gitenkys
a i toopalanie natryskowe w takiej naprawdę bardzo ładnej barwie krótko się u mnie trzymało, 3-4 dni

a stosowalyscie moze ten nowy nivea ujdrniajaco-brazujacy? jakie efekty? ja chyba jednak pozostane wierna Garnierowi - bo juz sprawdzony :)

zastanawiam sie nad betakarotenem, czy nie daje efektu takiego jak po soku z marchwi - pomaranczowej skory???

z tym opalaniem natryskowym to wlasnie jest chyba ryzyko czy czasami potem nie schodzi ze skory pozostawiajac brzydkie plamy?

Gość gitenkys
po dokładnym peelingu nei powinno ale to wszystko zalezy do kosmetyczki któa to robi warto iśc do sparwdzonej przez kogoś.

Gość Edyta...28
Słyszałam o opalaniu natryskowym, ale ja mieszkam w małym mieście, daleko do jakichś większych, więc raczej to odpada (u nas tego nie robią). Balsamy brązujący itd... o których pisałyście - nie wiem czy myslimy o tym samym? Czy one mają działanie SAMOOPALAJĄCE, UTRZYMUJĄCE SIĘ PARĘ DNI? Bo czasami stosowałam balsamy brązujące, ale one były jak... balsamy po prostu czyli po myciu schodziła opalenizna. Nie wiem też czy się rozumiemy z tą opalenizną. Moja skóra jest naprawdę biała, jak mąka. Tak więc delikatny, prawie niezauważalny efekt mi nie pasuje, bo wtedy wciąż jestem blada. Wolę opalanie widoczne (oczywiście bez przesady, bo bardzo brązowe dziewczyny mi się nie podobają, chodzi mi o normalną, zdrową opaleniznę).

Gość a moze sprobowac by tak
kapiele ziolowe,przyciemniajace?

Gość giddenseka
dove sie utrzymuje i daje ladny kolorek a przy tym mozna go dostac bez problemu w wiekszych sklepach czy drogeriach:)