Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wercia75

DLACZEGO DZIECI MAJĄ TAK OKLEPANE IMIONA?

Polecane posty

Gość wercia75

czesc, dziewczyny od 3 miesięcy jestem szczęśliwą mamusią;) i siłą rzeczy ciągle spotykam mamusie;)- w przychodni, sklepie z ubrankami, w parku na spacerach..:D zauwazyłam, że co druga dziewczynka to Julka, chłopczyk Kubuś, albo inne oklepane imie dlaczego boicie dawać sie oryginalne imiona? ja swoja córusie nazwałam Ramona Mira i nie żałuje:) nie bójcie sie dawać dzieciom oryginalnych imion

Gość ALE MY SIE WCALE NIE BOIMY
my jesteśmy NORMALNE..

Gość wercia75
przepraszam bardzo, jakaś aluzja? oczywicie- szara polska! później w klasie bedą 3 Kasie, 4 Asie, 5 Paulin, 8 Karolin i jedna dziewczynka z ładnym, oryginalnym imieniem..pfff SZARA MASA, SZARE SPOŁECZEŃSTWO

Gość Mirusiowa kobieta
Jakbym miała na imię Ramona to bym się własną pięścią zabiła:(

Gość o ja
imie Ramona jeszcze ok,ale Mira,o boze nieeeeeeeeee

Gość wercia75
Ramonka jest na pierwsze, Mira na drugie... i jest śliczne...Mona, Ramoncia, Rama...

Współczuje dziecko takiego ...jak to ty nazwałaś \"imienia\" ?? Ramona Mira... :-D he he

Gość Mirusiowa kobieta
Rama, cudne. Do smarowania

Gość rama piękne zdrobnienie
od razu widzę margarynę :O

Gość ble okropne

Gość mam nadzieje
ze to proowkacja, bo chyba nikt nie może być aż tak pusty :/ Jak to prawda to dziecko się pochlasta jak urośnie :/

to juz bym wolała miec na imie Joanna Katarzyna Julia niz Ramona...:o...wmawiaj sobie ze jest ladne wmawiaj

Gość ble okropne
rownie beznadzijen jak xawier

wercia, dobrze, że tobie imie sie podoba... ale zauważyłam, że teraz wiele matek próbuje sie \"prześcignąć\" w tej oryginalności! paradoksalnie oryginalnośc staje sie...oklepana... te wszytkie RAMONY, TIMURY, DENISY, ANDŻELIKI, DŻESIKI I KARMENKI wcale mnie nie dziwią... natomiast przyjemnie zdziwienie czuje, kiedy młoda mamusia z dzidzią n ręku mówi \"to Zosia/Kasia/Marysia po babci\"... po za tym, zauważmy, że imie powinno pasować do nazwiska... mam nadzieje, że to dopasowałaś bo RAMONA MIRA MŁYNEK wcale nie brzmi jak ty to mówisz...\"egzotycznie\":D

Nie bójmy się tego słowa... Głupia jesteś założycielko topiku. O gustach się nie dyskutuje Jak ktoś ma ochotę to może nazwać dziecko \"Ludzik\" albo \"Wio koniku\" i Tobie nic do tego Mnie osobiście imiona przez Ciebie nadane się zupełnie nie podobają, wolę Julkę albo Kasię... Moja córa ma oryginalne imię - na całym forum spotkałam może dwójkę dzieci o takim imieniu, ale nie komentuję tego, bo to nie moja sprawa. Szara to jesteś Ty. Piszesz, jak małomiasteczkowa pannica, która przypadkiem wyszukała w słowniku słowo \"społeczeństwo\". Żenada i słoma z butów. I jeszcze raz napiszę, że Julia i Katarzyna lepiej do mnie przemawiają, niż Ramona...

a co do imiona Ramona..wbitnie mi sie ono nie podoba... wpisz je w googlach, a pojawi sie maaasa stronek o charakterze erotycznym:D:D:D:D.... jest twarde w brzmieniu, nie ma fajnego zrdobnienia... a mi kojarzy sie z Ramolem:D ale jak pisałam-najwazniejsze, że tobie sie podoba

Taaa jasne... DUżo lepiej by było żeby dzieci noisiły takie imiona jak Zoja, Delfina, Telimena, Paloma, Nastazja, Żaklina, Korina ... albo CYpinia! Tak mauśki, nazywajcie swoje córeczki Cypinia :D MOże coby Ramonka (czy nikt tego przypadkiem nie przekręci na RUmunka?brrrr), była bardziej zrób tatuarz na czole? :/ Czy naprawdę oryginalność dziecka powinna objawiać się dziwacznym imieniem?

sagitariusss - mi też autorka kojarzy sie z małomiasteczkową panienką, a może w dodatku nastolatką... która za wszelką cene stara sie wyróznić, i \"błysnąć\" przed koleżankami... wychowaj córke na kulturalnego, dobrego człowieka...i tym sie pochwal na forum... a Twoje dzieciaczki jak mają na imie sagitariusss jestem bardzo ciekawa??? mnie osoiście róznież podobają sie takie \"oryginalne\" imiona:D pochodzenia rosyjskiego- Kalinka, Lenka:D 🌼

oj,chyba sie popłacze ;-) mój synek ma taaaaakie szaaaare imie.....Buuuuuuuuu.......................:D:D:D P.S.Nie wspominając o moim imieniu-to dopiero szarzyzna:P

Gość wercia75
tak o jest, napisac cos na cafe... zaraz bedzie dojazd... przykro mi bardzo moje drogie Panie, zapomniałam, że tutaj nie wolno sie wyrózniać:/

Gość kangurkaa
wercia, nie przejmuj sie...ja swoją córcie nazwałam mirela, i też krzywo patrzeli...zobaczysz, kiedyś beda sie cieszyć, ze mają mame z fantazją..

Gość O Rh minus
zalezy czym sie wyróżniasz:P Jesli głupotą,to bedzie jazda,oj bedzie :D

Gość hellix
ramona to fajne imie;) chciałbym poznać dziewcyzne o takimi imieniu...uhhh

Kalinko - mam jedno dziecko - córkę :-) Ma krótkie, proste, oryginalne zza rojskiej granicy :-) Podobały mi się Nadja, Sonia, Daria, Tamara. Do autorki - czytaj, co do Ciebie piszą... bo mi łapy opadają... Nazwij sobie dziecko jak chcesz, Twój wybór. Ale po cholerę czepiasz się innych? Czy mała Dżejsika jest lepsza od Kasi?? Są takimi samymi dziewczynkami. Proponuję się wyluzować... Imię Ramona jest tak samo piękne dla Ciebie, jak inne imiona dla innych mam. I tyle :-)

Gość WIDZISZ AUTORKO DROGA
zapytałaś na forum co myślą o takim imieniu ,a jak się wypowiadamy to zaczynasz nam tu wyjezdzac z szarą polską i szarą masą ... Przecież nikt nie wyrazi innej opinii jak tak myśli i po co ci to było ? Dałaś tak dziecku na imie więc nie oczekuj peanów na swoją czesc ... jednemu podoba się czarne drugiemu białe ot i wszystko... a z drugiej strony to przywilej rodziców nadanie dziecku imienia , nadałas Ramona a ja nadałam swemu dziecku Piotr-bo straaasznie mi się podobało i nie interesuje mnie czy jest oklepane czy nie ... tak jak ciebie nie powinno interesować co myślimy o twoim imieniu, lecz skoro sama zapytałaś.........

wercia75 prosze nieprzesadzaj to ze nie podoba ci sie immie to nie powod wytykania tego na forum. ja nie lubie imion z brazylijskich tasiemcow. Ale to kwestia indywidualna