Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BV KGVLHBL.

CO OZNACZA SAMOISTNE POJAWIANE SIE SINIAKOW W ROZNYCH CZESCIACH CIALA??

Polecane posty

Gość BV KGVLHBL.

CHOROBE? JAKA?

Gość tibidibidididi
;/ to jeden z objawow aids niestety, ale moze byc tez cos innego, ale nie wiem co

Gość BV KGVLHBL.
aids\?zartujesz sobie?!! niby jakim cudem?? nie puszczam sie i od bardzo dawna nikt mnie igla nie kul!!:(zaczynam sie bac

Gość tibidibidididi
no to moze coś innego... poszukaj w googlach

Gość hmmmmmmmmmmmmm
niekotrzy tak maja np. moja siostra zrobila wszystkie badania i jest wszystko ok. Ale jak czesto pojawiaja ci sie te siniaki i gdzie??najlepiej idz do lekarza i zrob wyniki

Gość nie adis nie sluchaj tych glup
a moze jednak czasem sie uderzysz gdzies niechcocy i nawet o tym niewiesz:) i tak bywa

Gość fdgdg
idz do hematologa i zrob badania krwi. Moze to byc w wyniku jakies choroby, a moze takze byc bez powodu- ze wzgledu na slabe naczynka.

Gość ja mam tak gdy mam niską
hemoglobinę, a nie AIDS!!! przestańcie straszyć dziewczynę zrób sobie morfologię:)

moze byc problem z płytkami krwi, tzn. ze np. masz słabe krzepnięcie, moze być tez powodem jakiejs innej choroby, ale nie bede pisała i wymieniała. najlepiej isc do lekarza, zrobic morfologie itd.

Gość BV KGVLHBL.
sugerujecie ze jak czlowiek pije to mu sie siniaki robia?:O

Gość ja mam tak gdy mam niską
przestań, bzdury jakieś ktoś opowiada:O

jak pije to sie przewraca ale że pije to nie pamieta że się porzewrócil :-) Quis bibit dormit quis dormit non pecat,quis non pecat snqtus est,ergo quis bibit sanqtus est!!!!

Gość to może byc problem
z naczyniami krwionośnymi. Moja córka tez miała wylewy z naczyń krwionośnych objawiające sie tzw. siniakami. Zdiagnozowano u niej skaze naczyniową- jedynym lekiem jaki przyjmowała był rutinoscorbin. Ale moze tez byc inna przyczyna

Gość ruda:***
Właśnie od jakiegos czasu mam siniaki nie duze ale sa na rekach i nogach i caly czas pojawiaja sie nowe slyszalam ze to moze byc bialaczka czy tomozliwe?? Boje sie troche:(

Gość moze to byc białaczka
kolezanka w szkole miała to wiec idz do lekaza i niedaj sobie wmuwic ze to przez uderzenia lub ze sama to robisz

Dzięki mam nadzieje że to nic poważnego . Bo serio sie pociacham;( I napewno nie dam sobie wmowic!

Gość e-cinka
moze byc maloplytkowosc koniecznie zrob morfologie!!!!!!!!!!!!!!!! czasem pojawia sie ona przy chorobach typu mononukleoza czy toksoplazmoza-masz wezly powiekszone?

Gość kilcia
Do BV KGVLHBL. A masz takie objawy jak chude kończyny, nadciśnienie, cukrzyca (hiperinsulinizm, nie tolerancja glukozy), osteoporoza, bawoli kark (tzn,nagromadzenie tkanki tłuszczowej na karku)?Bo jeśli tak to należałoby skontrolować pracę nadnerczy (tzw.zespół Cushinha) lub przysadkę mózgową (choroba Cushinga).

niewiem nie umiem sprawdzic czy mam powiekszone :P a myslisz ze totylko cos niegroznego?? pozdro

Gość kilcia
A tamte objawy o których pisałam?

Gość kilcia
Do rudej Możesz sprawdzić idąc do swojego lekarza internisty.A te objawy o których pisałam świadczą o chorobie lub zespole Cushingu. To jest poważna choroba i wymaga leczenia chirurgicznego.Wiem bo miałam ja podejrzewaną i to nie jest coś miłego.Jeżeli chcesz się upewnić czy to ta choroba to wystarczy zrobić poziom hormonów (kortyzol i ACTH)z krwi Ważne abyś zrobiła je o 7 rano,bo w ciągu dnia hormony się zmieniają i mogą dać fałszywy wynik.