Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsfsfsfsfsf

Ciąża

Polecane posty

Gość fsfsfsfsfsf

Czy jeżeli moja mama miała duze problemy z zajściem w ciąze to ja też moge mieć???? czy nie ma to wpływu na mnie?

myśle że ma... moja mama i moja babcia mają tyłozgięcie macicy i ja też mam... słyszałam że z poczęciem dziecka tez tak jest...że to genetycznie jest przekazywane... pozdrawiam...:*

Gość Marta1983
Nie jest to konieczne jednak bardzo możliwe.. Zrób w tym kierunku badania możesz wcześnie zacząć leczyć zanim znajdziesz partnera nawet bo leczenie często długo trwa.

Gość izka80
nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, poczekaj znajdziesz sobie partnera i jak przy regularnym współżyciu nie zajdziesz zaczniecie się badać tzn u Ciebie zrobią HSG (badanie drożności jajowodów) a u partnera badanie nasienia i później się okaże nie ma co się martwić na zapas

Gość madziarek55
jesli ma to jakies podloze genetyczne to tak...ale bez badan trudno powiedziec.

A ja powiem w druga strone - moja mama twierdzi ze zachodzila w ciaze za pierwszym podejscie, siostra tez. Babcia miala 6 dzieci. Nikt w rodzinie nie jest bezdzietny, a ja mam pco, ktore podobno jest genetyczne. Skad? Znam osobiscie kobiete ktora miala tylko jedno dziecko po wieloletnich staranich. Jej corka ma juz czworke. Ja nie sadze by nieplodnosc byla dziedziczna.

Bo to nie jest wyrok.Istnieje możliwość zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Matka starająca się o dziecko kilka lat niekoniecznie swoje problemy musi przekazać córce czy wnuczce. Niekoniecznie też musi być chora. Nie od dziś wiadomo, że duża chęć może zablokować psychkę, niejedna zaszła w ostatnim cyklu PRZED inseminacją.Równie dobrze PCO mogła mieć osoba, która zaszła za 1szym razem. Mogła mieć szczęście.Czyi: niepłodność ma różne podłoże, nie wszystkie są dziedziczne (np psychika).