Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rwrr

co zrobić z kawałkiem schabu?

Polecane posty

Gość rwrr

Schabowe raczej nie bo były ostatnio... Poradźcie, proszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fiśka kamiśka
zamroź do czasu aż wymyślisz i zamów pizzę na obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rwrr
hehehe, dobre... ale akurat nie mam kasy na pizzę a schab się właśnie odmraża ;D 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość WSZYSTKIEGO NAJ
zjeść :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jestes tym co jesz
ugotuj w sosie pieczeniowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość valariana
mozesz zapakowac i wyslac mi kurierem do Anglii :) odesle ci za to 2 pizze z wloskiej restauracji :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robie bitki ze schabu. Ale zamiast duśić je w garnku na kuchni obsmażam je tylko w mące podduszam odrobine na gazie dpodaje cebulę wodę, kostkę mięsną winiar rozpuszczam gotuje jeszcze moment i rpzekładam do naczunia żaroodpornego i do piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rwrr
Valeriana, we wtorek jestem w Londynie mogę ci przywieźć ;D. Ale za pizzę to nie, znam te brytyjskie... ;) okokokokokokoko, chyba ten przepis wypróbuję! Bardzo dziękuję! (szkoda że właśnie mi się kostka mięsna skończyła, będę musiała do sklepu biegać)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ogólnie robisz tak jak bitki wołowe. Ale potem po momencie gotowania pieczesz, wtedy to mięso zrobi się super delikatne, a sos zrobi sie jeszcze bardziej zawiesisty a nie przypali się do spodu, nie trzeba też stać nad tymi bitkami PS nie zapomnij dodać suszonych grzybków liścia laurowego i ziela angielskiego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×