Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pati11

teściowa czy małpa ??

Polecane posty

Gość Pati11

Temat stary jak świat...ale nie wiem jak mam postępować. Ogólnie teściową się nie wybiera i nie wychodzi za mąż, ale dla mnie sam fakt posiadania takiej teściowej to katastrofa, zresztą teść nie lepszy. Znamy się z mężem od 12 lat, po ślubie jesteśmy już 2 lata i tyle mieszkamy razem. Mąż jest jedynakiem, ale nie tym rozpieszczonym rozhukanym - tylko z moich obserwacji po tylu latach stwierdzam nie chcianym albo raczej adoptowany. Odpoczątku kiedy poznałam męża teściowa wobec mnie była bardzo sztuczna, przechwalała się o tym jaka to ona jest, jak ona dobrze gotuje, ogólnie podchodziła do mnie bardzo oficjlanie i nigdy w czasach narzeczeństwa i "chodzenia ze sobą" nie zaprasza mnie na żadne zjazdy, imprezy itp. Jeżeli już to pewnie zw względu na mojego męża, ale widać, ze nie było jej to w smak. Potrafiła dzwonić do mojego męża(wtedy jeszcze chłopaka) i zawracać głowe pierdołami a to , ze się źle czuje, że nie chce być sama, że potrzebuje pomocy (teść pływał). Na urodziny nigdy nie dzowniła, w prezecie otrzymywałam , zawsze durne prezenty - podpalarka ognia, waga, krem przeciwrozstępom, kaktusa> nigdy nie powiedziałą o mnie nic miłego, w czasie matury nie złożyła gratulacji, zawsze tylko mówiłą o innych dziewczynach, jaka córka sąsiadki piękna mądra, skończyła studia itp itd Całe 9 lat chodzenia i narzeczeństwa był typowo oficjalny i sztywny. Po ślubie u teśció zaczęły się problemy teść wrócił z morza stracili pieniądzie - a raczej rozfurmanili - mieli zawsze do nich lekką rękę :) Skończyli z niczym. Teściowa nie zmieniła stosunku, ale zaczęła się narzucać z odiwedzinami u nas w mieszkaniu z cała rodzinką, ostatnio oznajmiła mi nawet, że jakaś jej kuzynka przyjeżdża i może u mnie zrobimy spotkanie? Ogólnie jak widzi coś u mnie nowego ciuch, kwiatek, zasłonka - nie powie nic tylko na drugi dzień zmałpuje u siebie. Na weselu - nie pasowała jej sala, pogoda, miałą minę obrażoną - na zdjeciach jest to poprostu przykre jak się ogląda. Po ślubie nie przemogłam się mówić do teściów mamo tato - po tym co teściowa robi jakoś nie mogę (o co do mnie ma pretensje). W tym momencie wyznają zasadę, że powinniśmy im pomagać finansowo, bo mają ciężko - zaczynają prosić mojego męża o pieniądze - a ja nie wiem jak mam postąpić. Prawda jest taka, ze przez całe praktycznie życie mieli kupe kasy, którą rozwalili na pierdoły - imprezy, ciuchy itp itd. W tym momencie klepią biedę i są bardzo uciążliwi. Od teściowej nie dostałm nic po ślubie - żadnych wyprawek typu kołdry, gary, ścierki - nadmiar talerzy - jak to czasem, dają rodzice. BUgdy nie zaproponowała mi pomocy czy to w przeprowadzce, ogrodzie, przy ślubie nigdy. MI jest przykro bo są to rodzice mojego męża a ja szczerze mam już dosyć teściów i ich bezczelnego zachowania i czasem narzucania typu - kupcie nam nową umywalkę bo Was stać. Czsami kłucimy się o to z mężem, bo mam podejrzenia, ze pomaga im finansowo - a ja nie wyobrażam sobie takiego życia:( Może ktoś z Was ma identyczny problem.

Gość rozetka
to nie teściowa to małpa. ja mam fajną teściową też matkę jedynaka

zrob jak ja - wyjedz za granice tez mialam podobna tesciowa. jedyny wyjatek - nie prosila nas o pieniadze. wesele tez mialam przekichane, po weselu jeszcze bardziej. szkoda slow... teraz widzimy sie 2 razy w roku i jest OK

A ja z BYŁĄ Teściową żyję jak z siostrą. EX zostawił mnie dla innej, bo nie mogłam mieć dzieci. Moja WIELKA MIŁOŚĆ:o. Niedawno urodził im się synek. Na szczęście 120 kilometrów dalej. Ja mam kogoś. Teściowa codziennie wpada do mnie do pracy, robi mi zakupy, poluje w zaprzyjaźnionym lumpeksie dla siebie i dla mnie:D. i dla mojego faceta! Dzisiaj była ze mną w Poznaniu bo leczę się, raźniej mi było. To jest TEŚCIOWA:D Dzięki Mamo, że jesteś 🌻

Gość pati11
zazdrosz czę - ja bardzo nad tym ubOLEWAM