Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pysiaczek_2006

problemy w czasie ciąży a szkoła rodzenia

Polecane posty

Gość Pysiaczek_2006

Witajcie!! Jestem w 26 tygodniu ciąży niestety tydzień temu lekarz stwierdził , że otwiera i skraca mi się szyjka macicy co grozi przedwczesnym porodem. Dlatego też założył mi "klamrę" na szyjkę i kazał leżeć w łóżku. Mogę jedynie wyjść do ubikacji lub po jedzenie do kuchni. Taki scenariusz będzie utrzymywał się do końca ciąży a chcieliśmy z mężem uczęszczać do szkoły rodzenia ale w tej sytuacji niestety będzie to wykluczone. Dlatego mam do was wszystkich wielką prośbę- czy wiecie coś na temat filmów instruktażowym dotyczących tematyki poruszanej w trakcie takich zajęć lub znacie jakieś inne sposoby zasięgnięcia wiedzy i umiejętności zdobywanych w szkołach rodzenia. Bardzo prosze was o pomoc bo jestem troszkę wystraszona - myślałam, że wszystkiego dowiem się w szkole rodzenia. Pozdrawiam

a po co ci ta szkola. ja mialam podobna sytuacje i nie modlam chodzic do szkoly rodzenia i mylslalam jak to bedzie ale kazdy mi mowil ze to nawet lepiej ze nie chodze bo bede sie mniej stresowala przed porodem. lepiej nie wiedziec co i jak a poza tym w praktyce i tak inaczej wychodzi zapominasz jak sie oddycha itp. na porodowce polozna wszystko ci bedzie mowila pokolei.....

Nic sie nie martw. Ja uczestrzałam do szkoły rodzenia ale byłam tylko na 3 wykładach, które wg mnie sa bardzo wazne, a mianowice o masazu ,oddychaniu i cwiczeniach w trakcie porodu. Reszta wykładów byłao np na temat szczepień, mycia dziecka i pielegnacji... Może popros połozna srodowiskową żeby do Ciebie przyszła i Cie troche poinstruowała. Może jak dowie sie w jakiej jesteś sytuacji to Ci wszystko powie. Poza tym polecam ksiazkę: http://www.hipcio.pl/product/287.html oraz http://wysylkowa.pl/ks530117.html

Gość uflikczek
dzinka popieram, kiedyś nie było szkół rodzenia i też było dobrze. To dobre zdzierstwo pieniędzy i strata czasu.

Gość Pysiaczek_2006
Dziękuję za wszystkie wasze rady - może faktycznie robię z igły widły. Przecież nie ja pierwsza i ostatnia nie uczeszczam do szkoły rodzenia. Gorąco was wszystkie pozdrawiam !! :)

Gość fdgvisbjkmsirj
przyszpitalne szkoły rodzenia są chyba bezpłatne??

Gość skurczowamama
ja do szkoly rodzenia nie moglam isc z powodu skurczy ale raz sie uparlam i bez wiedzy gina poszlam na jedne zajecia a tam chwycily mnie takie skurcze, ze 2 polozne musialy mnie podnosic i zaprowadzic do szpitala-dobrze ze to w budynku obok pozniej nie zalowalam ze nie chodze, wkoncu zycie dziecka wazniejsze ;) wkoncu nie ja pierwsza i ostatnie nie chodzilam ;)