Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

idi

audi a2 czy toyota yaris ?

Polecane posty

Gość mam problemy techniczne...
Civic też dobre auto, bardziej wyraziste od Toyoty... Teraz w porównywalnej cenie. Tylko diesla w ofercie brak. 2.2 d do oferty wszedł niedawno.

monika, a czy Ty masz juz ta a klase czy piszesz o innym mercedesie? apropo czytalam na forach moto ze a2 jednak troszke lepiej wypada od a klasy (?)

ale ten civic to tez chyba niemaly?? nic o nim nie wiem, nie ma diesla 1.4?

Nie mowie o ocenianiu ludzi po autach, ale to czym jeździsz mowi dużo o Tobie... Na Twoim miejscu nie skreślałbym tak szybko Audi, chociaż wiadomo ogólnie, że to VW z innym znaczkiem. Bo razem z prestiżem są też lepsze materiały wykończeniowe, wyposażenie oraz jakość wykonania. Drogo bo drogo. Ale jak jest zadbane to warto. Tylko ta aluminiowa konstrukcja jest jednorazowa, po większym wypadku nie nadaje się do naprawy. To jeden z większych minusów aut z drugiej ręki.

Gość
moj sie lubuje z vito i te wlasnie auto podalam na przyklad chociaz znajomi tez narzekaja na swoje auta , wiec moze to nie tylko nasze sie tak psuje , dla mnie A jest o tyle lepszy , ze jest wyzszy ale krotszy od audi , zreszta co by nie bylo oby 4 kolka mialo i jechalo :D

-audi to vw??? serio? -nie da sie \'wyklepac\'? ojej ale za to nie rdzewieje podobno nigdy i to duzy plus

Civic to klasa kompakt raczej, to samo co Audi A3. Mercedes miał problemy z testem łosia na początku, potem seryjne ESP polepszyło sprawę. Moim skromnym zdaniem Mercedes i Audi to obecnie porównywalne marki i wybór pomiędzy nimi zależy od konkretnego egzemplarza. Ale jak nie lubię Mercedesów, tak wolałbym chyba A-klasse. Bardziej pewne auto, tym bardziej, że więcej tego jeździ. 170 CDi - fajny silnik, nie do zajezdzenia, tylko mało dynamiczny.

a jaki konkretnie jest odpowiednik a2 w vw? kurcze, tak naprawde to chyba nigdy nie widzialam a2 \'na żywo\' wiec nie wiem dokladnie jaki jest duzy..

tez slyszalam ze vito to kiszka jakosciowa

170 cdi to inaczej 1.7

Audi A2 da się wyklepać pod warunkiem, że nie będzie naruszona konstrukcja. Bo jak będzie, to lipa. W serwisie chcą za takie naprawy jak za zboże. Audi bierze 70% części od VW. Przecież to ten sam koncern. Ta sama płyta podłogowa, zawieszenie, silniki i inne drobne elementy. ALE lepsza jakość, wyposażenie i ogólne "dopracowanie"... Jeżeli nie widziałaś A2 na żywo to musisz nadrobić zaległości .To bardzo rzadkie auto i nie wiem, czy znajdziesz interesujący egzemplarz. Chyba,że pojedziesz do Niemiec. Ale tam też te auta się trzymają w cenie.

? serio nie wiem.. :( idi=ae

no wlasnie.. dlaczego w niemczech te auta sa drozsze niz u nas? u pl wszystkie bite byly czy o co chodzi?

mam czas na szukanie, narazie mam czym jezdzic (moje ukochane pajero)

tak, w tym wypadku 170 to 1.7, ale u Mercedesa różnie bywa z oznaczeniami, tak jak u BMW. Wiem jedno na 100%: powypadkowe A2 = problemy. Jeszcze jedno... A2 niepowypadkowe = wysoka cena. W każdym razie... A2 = prestiż i oryginalność. Ja na przykład zawsze na ulicy oglądam się za A2, bo to rzadkie auto i częsciej mozna spotkać ładną dziewczynę niż ten model Audi.;P

Pajero ,hoho... No oryginalne auto dla kobiety :) Mało miejskie, tym bardziej oszczędne... :) Szukaj, szukaj... A co do cen, to Niemcy są raczej skąpi i u nich przyzwoite auta są drogie. Do nas sprowadzają same "okazje", kt,óe często mają coś nie w porządku

No niestety, jestem odchylony na punkcie motoryzacji od dziecka. Cieżki przypadek. Tylko ja i moja pasja :p Moje ulubione A2 to wersja colour storm w żółtym akrylowym lakierze z obręczami typu Avus, pakietem chromowanym w środku i żółtym wykończeniem foteli. Ale takie egzemplarze to w Polsce perełki i do tego drogie jak ^%^*&^%*&%$

wlasnie super auto ala babki a jeszcze do miasta..hoho, pełen respect : )) tylko wlasnie pali troche \'sporo\' kocham go jak brata i musze sprzedac :(

A podobno kobiety źle się czują w dużych autach... hmmm.. stereotypy. Ale Pajero dobre jest do podjeżdzania pod krawężniki. Ja ostatnio o mały włos nie oberwałem spoilera w mojej Astrze...

kiedys jak mnie bedzie stac i tak kupie sobie znowu terenowe

preferuję sportowe. Chociaż zawsze można kupić SUV-a...

pajero mozna wjechac na drzewo ;) inne auto ktore wjedzie na 50cm kraweżnik to... slużbowe ;) no wlasnie i tu mam kolejny problem bo podobno a2 jest cholernie nisko zawieszony a ja mam zle nawyki..

a co to suv? mi8x terenowy ze sportowym?

Gość
mi sie podoba Nissan X-Trail no ale pomarzyc moge :)

mi by wizualnie wystarczylo nawet suzuki grand vitara, konkretnie szary :) ma takie sliczne cos (wywietrzniki) z boku przy masce... ehhh, baba wybiera auto :(

Owszem, A2 jest niskie, ale to po części wynika z bardziej twardego = sportowego zestawienia amortyzatorów. ALe nie wiem, czy należy się tym przejmować, bo wszystkie małe auta można uszkodzić i to szybko na naszych drogach. SUV to coś, co wygląda na auto terenowe, a jak się wjedzie w teren to się zaraz zakopie, np. Nissan X-Trail. fajnie wygląda i pod krawężnik podjedzie, ale w terenie nie poradzi sobie w 10% tak, jak np .Pajero.

czy cayenne to suv? albo infinity? (ten wiecie ktory ;))

Gość
ja tu zadnych terenowych drog nie mam , ale za to kraweznikow sporo , wiec chyba by sie nadal ;)