Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inninis

mam problem techniczny z magisterka

Polecane posty

eeeeeeeeeeeee -> właśnie mój sposób dotyczy spisu automatycznego :) , mam nadzieję, że się ze mną zgodzisz :D? inninis -> twardej spacji nie wstawisz automatycznie, chyba że masz pojęcie o wstawianiu makr

Gość inninis
ale 3 grosze chyba chodzilo o spis tresci a nie o spacje

Gość eeeeeeeeeeeee
innis - jestes sobie w zapisanym dokumencie. wchodzisz w narzedzia -> makra -> zarejestruj nowe makro. wpisujesz nazwe makra (BEZ SPACJI!!!) i klikasz ok. potem nic na razie nie rob! pisze z pamieci, jesli wykonujesz to teraz krok po kroku, to pisz, czy sie wszystko zgadza :)

Gość eeeeeeeeeeeee
3 grosze - to ja juz sie poplatalam. generalnie makro do wdow to mim zdaniem cudenko :)

Gość inninis
zrobilam

Gość eeeeeeeeeeeee
ok. powinien ci sie pojawic taki maly kwadracik :) wciskasz: ctrl + home (to zawroci cie do poczatku dokumentu) nastepnie: edycja -> znajdz i zamien (w wordzie to chyba po prostu "zamien") znajdz: A zamien na: [twarda spacja - dla przypomnienia ctrl + shift + spacja]A te same kroki "znajdz i zamien" wykonujesz dla: a, I, i, O, o, U, u, Z, z, W, w

Gość eeeeeeeeeeeee
gdy juz wbijesz wszystkie literki do "znajdz i zamien", klikasz na ten kwadracik, ktory sie wczesniej pojawil ("zakoncz rejestrowanie")

Gość inninis
zrbilam to ale 1. to w nawiasie kwadratowym mam dac spacje tak? 2. co wciskam na koncu bo mam do wyboru : wiecej, zamien, zamien wszystko, anuluj,znajdz jak dalam zamien to wyskoczylo przeszukiwanie dokumentu zostalo zakonczone, szukany element nie zostal znaleziony

Gość eeeeeeeeeeeee
1. tak, tylko musialam to jakos zapisac :) 2. ZAWSZE wciskaj "zamien wszystko" (jak nie znajdzie, to sie nic nie stalo - po prostu w tym dokumencei nie ma takiej wdowy - ale i tak komp musi sprawdzic)

Gość inninis
a jak mam szukac tych nastepnych? jak je wpisywac jden po drugim w tej samej lini czy jakos zamykac i otwierc od nowa?

Gość eeeeeeeeeeeee
zamykac i szukac od nowa :) - kazda litera to oddzielna "edycja - zamien"

Gość inninis
chyba nie robie tego dobrze bo caly czas mi pokazuje ze nic nie znalazl a na 1 pierwszej stronie jak byk jest samotne a

Gość eeeeeeeeeeeee
hm, dziwne, pewnie rzeczywiscie jest cos nie tak edycja - zamien w polu znajdz: a w polu zamien: [twarda spacja]a w kwadratowym nawiasie to oczywiscie wciskasz spacje i twarda spacje

Gość eeeeeeeeeeeee
acha, jak cos skopiesz, to makro trzeba zrobic od poczatku :)

Gość inninis
domyslam sie ;) ale mi nic nie znajduje robie tak jak mówisz a [lewy shift+ctrl+spacja]a pokazuje sie taka kaseta jak wciskam ten shift+ctrl+spacja ale caly czas pokazuje ze nic nie zamienil

Gość eeeeeeeeeeeee
cale makro: narzedzia => makra => zarejestruj nowe makro (wpisujesz nazwe makra bez spacji i wciskasz ok) ctrl + home edycja => zamien zamien: A na: [twarda spacja]A zamien wszystko => ok edycja => zamien zamien: a na: [twarda spacja]a => zamien wszystko => ok itd. dla liter: I, i, O, o, U, u, W, w, Z, z => "zakoncz rejestrowanie"

Gość eeeeeeeeeeeee
TWARDA SPACJA to CTRL + SHIFT + spacja, a nie odwrotnie!

Gość inninis
no ja tak robie ale mam to wciskac naraz czy po kolei, np w normalnym tekscie tez mi to nie dziala, zeby sie pozbyc a na koncu wciskam prawy shift+ enter

Gość eeeeeeeeeeeee
a po co shift + enter

Gość eeeeeeeeeeeee
sorry ze wolniej odpisuje, ale jestem zajeta :)

Gość inninis
a jak sie przenosi recznie samotne a" do nowej linijki? ja to robie tak kursor przed "a" shift+enter i przenosi mi do nowej linijki, jak wciskam ctrl+shift+spacja nic sie nie dzieje

Gość eeeeeeeeeeeee
recznie: masz np. napisane "a oni....." ustawiasz kursor przed "oni", robisz backspace (czyli likwidujesz spacje za a) i wciskasz ctrl + shift + spacja

Gość eeeeeeeeeeeee
inninis - sorry, musze uciec na jakis czas. pojawie sie wieczorkiem pewnie :). poki co - papa :)

Gość a jak się definiuje
te nagłówki?????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? gdzie???????????????????????????????????/ ja to jakaś nieczająca jestem :-O

Gość a jak się definiuje
gdzie sie je definiuje?????????/ napiszcie plizzzzzzzzzzzzzzz

Po lewej stronie obok wyboru czcionki masz drugą rozwijaną listę. tam wybierasz czy to jest \'zwykły tekst\' czy \'nagłówek\' czy też inny tekst sformatowany.

Gość a jak się definiuje
kurdę wstawiły mi się w całym dokumencie teraz takie znaczki podobne do "pi" matematycznego a pomiedzy każdym wyrazem kropki!!! pomóżcie nie wiem jak to usunąc a zapisało się. C

Gość a jak się definiuje
kurdę wstawiły mi się w całym dokumencie teraz takie znaczki podobne do "pi" matematycznego a pomiedzy każdym wyrazem kropki!!! pomóżcie nie wiem jak to usunąc a zapisało się. C

To są znaki ukryte na górnej belce poszukaj takiego samego znaczka \'pi\', a i jeszcze jedno one nie są drukowane.