Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaczarowana24

Dlaczego jestem spuchnięta na twarzy po przebudzeniu?

Polecane posty

Gość Zaczarowana24

Czy Wy też tak macie, że po przebudzeniu jesteście spuchnięte na twarzy? Bo ja doslownie wygladam jak prosiak- gruby nos, spuchniete policzki, cała nabrzmiała na twarzy. Do niedawna myślałam, ze tak ma każda z nas...no ale moje kolezanki twierdzą, że one u siebie nie zauważają takiego czegoś. Dodam, że wzystkie wyniki mam w porzadku, na noc nie używam jakichś szczegolnych kremów.Czy może jest to związane z zatrzymaniem wody w organiźmie a może jest inna przyczyna? Proszę, jesli ktoś mógłby coś doradzić to byłabym bardzo wdzięczna

hmmm... ja tez jestem jakby odrobinke spuchnieta;) ale to mija od razu po prysznicu... prawde mowiac to nigdy nie widzialam, aby ktos nie byl przynajmniej lekko zapuchniety po wstaniu z lozka;)

Gość to jakiś składnik kremu
którego używasz uczula cię i powoduje opuchliznę

Gość Zaczarowana24
Kremu na noc uzywam z ziaji oliwkowego nawilzajacego, ale to chyba nie ma znaczenia, bo uzywalam równiez innych i to nie ma wpływu na ta opuchlizne :(

Gość no niestety ale ma wpływ
sama to przrabiałam:O

Gość Lolex666
Wiesz co, może śpisz za krótko w stosunku do Twojego zapotrzebowania? Jeszcze niedawno miałam taki zapieprz, że kładłam się spać o północy, a wstawałam o wpół do siódmej. Efekt? Buźka zapuchnięta, oczy przekrwione, spojrzenie szalone ;)... Teraz kładę się o 22.30 i rano jestem jak młody bóg (no dobra, bogini :P).

Gość wszystkim puchną
ryje w czasie snu

Gość bli ble blu
przyczynami moga byc: *katar *leki *zbyt dlugi sen *zbyt krotki sen *zbyt malo plynow *alergie na jedzenie, czy kosmetyki

Gość pani domu
ja tez tak mam, rano prosiaczek a w dzien i wieczorem zapadniete policzki

Gość _sally_
Od jakiegoś czasu często po przebudzeniu jestem spuchnięta na twarzy. Nie było by problemu gdyby to schodziło po ok. godzinie od wstanie. Niestety jest cały czas tak samo. Nie mogę się wtedy normalnie pomalować, cały czas mi coś nie pasuje. Mam troche mniejsze oczy i jakby zapuchnięte. Jak się tego pozbyć lub temu zapobiec? Zimna woda, kostki lodu, no nic kompletnie mi nie pomaga :/ Wychodzę na świeże powietrze i wtedy czuję, że jest jeszcze gorzej. Czuje jak bolą mnie oczy, światło razi. Ma ktoś podobnie? jakieś sposoby na to? Mam tak spiąc 10 godzin jak i 5 godzin. Nie używam żadnych specyfików na noc, więc uczulenie nie wchodzi w grę. Czasem wstanę i wszystko jest ok, czuję, że mam twarz taką wypoczetą, jednak częsciej jest spuchnięta. Wtedy wyglądam... okropnie. Mamy taki jakis mętny wzrok z tego co zaobserwowałam. A spuchnięte elementy to oczy i usta, reszta wydaje mi się ok.

Gość _sally_
up

Gość kkawiiii
może powodem być zatrzymanie wody w organiźmie . Zrezygnuj ze słonych rzeczy i na oczy nakładaj sobie torebki herbaty , wtedy oczy wydają sie wypoczęte.

Gość Lalala ...
ja mam dokładnie tak samo ;/ a najgorsze jest to że planuję jechać na wakacje z chłopakiem i jak zobaczy mnie rano taką to się przerazi ;( help !

Gość Agnieszka Lesisz
Jeżeli nie znalazłaś odpowiedzi to mogę Ci ja dać. Masz uczulenie na glutenu lub kazeine.