Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miśka.H

Antykoncepcja i lato...

Polecane posty

Gość Miśka.H

Dziewczyny czytam po kolei wszystkie topiki z nadzieją ze znajdę tu osóbkę z problemem takim jak ja, ale widze że nic. Więc zdecydowałam się napisać. Biorę Yasmin od 8 miesięcy. Idzie lato i bardzo chciałabym się opalić, nawet wyskoczyć na solarium. Na ulotce przeczytałam ze podczas opalania mogą wystapic plamy na ciele tzw. ostuda. Nie tracąc czasu pobiegłam do mojego gin, a ten wyobraźcie sobie uśmiechnął się do mnie po tmy co mu powiedziałam i oznajmił mi że "Gdyby tak było to wszystkie kobiety w czasie lata odstawiały by tabletki bo bały by się plam". No cóż nie byłam do końca przekonana o jego słuszności, ale to lekarz. Jednak nie odważyłam się pójść na solarium. Niedawno też zapytałam o to znajomą pięlęgniarke. Powiedziała mi że owszem tak właśnie jest, że mam rację. Kazała używać wysokich filtrów ale wtedy chyba się nie opalę za bardzo... :/ Ciągle borykam się z tym problemem czy odstawić tabletki na lato i stosować same prezerwatywy czy zaufać lekarzowi? A u was jak to jest dziewczyny?

Bralam antyki 7 lat i NIGDY nie miałam plam.Ale są i takie, ktre mają. Jak nie sprawdzisz - to się nie dowiesz. Zaufanie uf uf. Spróbuj na solarium bo głupio będzie potem szoku doznać, gdy Cię dopadnie na plaży :)

Gość Miśka.H
Właśnie w tym jest problem że boję sie zaryzykować. Dziewczyny piszcie!

No ale inaczej się nie dowiesz, nawet, jak 100 dziewczyn Ci odpisze. I tyle. To jeden ze skutków ubocznych. A te, jak wiadomo - występują u niektrych osób. Na kogo padnie - na tego bęc.Mamy poniedziałek, rano... musisz uzbroić się w cierpliwość do czasu, aż dziewczyny się obudzą / wórcą sze szkoły czy prac.

Gość Miśka.H
Wsumie to masz rację. Na kogo padnie na tego bęc. Oby nie na mnie!

dokładnie, jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. ja biore tabletki od 7 lat i nigdy nie miałam żadnych plam, ani po solarium, ani po słońcu. do opalania używam zazwyczaj kremów z filtrem 8 (póxniej, pod koniec lata czasem 4) - i nigdy mi się nic nie przebarwiło ani odbarwiło :) a karnacji bynjamniej jakiejś superciemnej nie mam.

Gość Miśka.H
Marusia ale to jakiego filtru używam wpłynie na głębokość odcieniu mojej opalenizny? Czy jeśli użyję większego to słabiej się opalę?

Gość Karolinacia23
Brałam Yasmin kilka miesięcy i plam po opalaniu nie miałam. :) Muszę zaznaczyć,że skłonność do przebarwień mam dużą... Jasna karnacja, pieprzyki, kasztanowe włosy. :)

Gość ja biorę...
cilest, chodzę na solarium, opalam się i nie mam przebarwień :) jedynie piegów mi troszkę przybyło :P

Gość Miśka.H
Dziewczyny podnośicie mnie na duchu bo ja naprawde strasznie się martwię i denerwuję bo szczerze mówiąc miałam duza wygode biorąc tabletki, bo u mnie wpadka a juz nie mówiac o zaplanowanym dziecku jest niemożliwa. Wiec boje sie zrezygnowac z tabletek a opalenizna kusi kusi :) bo zawsze w wakacje byłam czekoladka.

Ja tez biore tabletki od 8 miesiecy i chodzilam na solarium.Teraz nawet nie smaruje sie cala,tylko smaruje piersi.Nie wyskoczyly mi po tym zadne plamy.Mysle ze to rzadko sie zdarza.Nie boj sie i lec sie opalac :)

Gość Miśka.H
Cześc dziewczyny! Ja tylko na chwilkę. Pomyślałam sobie że zaryzykuje i najpierw pójde opalać sie na słoneczko w czwartek. Mam nadzieje że bedzie ok...

Gość doda-ajj
hej,ja biorę tabletki od 3 lat,na solarium spokojnie chodze,zaszle wakacje spedzilam na plazy.bedzie dobrze,spokojnie z tymi faktorami bo sie nie opalisz.plamy zdarzaja się ale jeżli bedziesz dbała o nawilżenie skóry to nie bedzie ich.one sie(przynajmniej u mnie) robiły dlatego że tabletki wplywaja na stan skóry-czasem u niektorych dziewczyn wysuszaja ja,skora sie łuszczy i wtedy nierównomiernie opala,dlatego raz mialam plamki na ramionach.ale malo widoczne.moja rada-rob piling i naprawde uzywaj oliwki do nawilzenia skory.i bedzie dobrze.pytalam sie lekarza i potwierdzil moje obserwacje.ja tak robie i jest super!