Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podniosee

halo /złota/ rybko ,jaka decyzja??

Polecane posty

Gość podniosee

Gość podniosee
Ostatnio wypierdując odbytem "Popołudnie Fauna" zauważyłam niepokojącą rzecz. Otóz zaczęłam od f-dur, to naturalne. Ale w centralnej części utworu między c i d był cały ton o współczynniku 9/8, zaś dalej między d i e - o współczynniku 10/9, trochę mniejszy. To powodowało, że gdybym chciała zbudować tu system naturalny np. od dźwięku d, zamiast c, wtedy otrzymany system nie pokryłby się z systemem wyjściowym. Podobnie, jak w systemie pitagorejskim, dwa półtony nie dawały całego tonu, jednak tutaj - inaczej niż w poprzednim systemie - cis było niższe od des. Ta różnica jest równa komatowi syntonicznemu. Praktyczną konsekwencją jest więc to, że w tym systemie można grać tylko w niektórych tonacjach, ponieważ nie wszystkie akordy brzmią czysto, choć zachowane są teoretycznie interwały prymy czystej. Czy w związku z tym mam udac się do proktologa? :classic_cool:

Gość podniosee
i m.in o powyzszym wpisie mówię :/ zaraz padnie stary teks,ze gadam sama ze sobą juz dawno nie smieszny

Gość Nooo taaaaak
No udaj sie do proktologa i do psychiatry tez by sie przydalo...:)

No tak, odpowiedziałam, ale tamten temat wyrzucono. ;-) Pod wspomniany adres mogę zajrzeć czasem, mam utrudniony dostęp do strony (blokady na serwerach po mojej stronie). Szczerze? Staram się unikać internetu, na ile się da. W pracy muszę, chcąc nie chcąc. ;-) Tu bywam coraz rzadziej. Z wiadomych powodów. ;-) Ale tam zajrzę, obiecuję. :-) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia, RzW :-) 🌼

Gość podszywacz nr licencji 2361
no ale tego podszywu w życiu nie wymyśliłby 15-letni gimnazjalista... trochę uznania! :-o

Gość podniosee
..tam :) ale wiesz .. jak bys przyszła to ja cie tam odpowiednio przywitam z fanfarami i skąd będe widzieć ? ale i tak wiem ,że mnie zbywasz a szkoda bo ..tam jest lepiej

Wszystko dobrze, tylko chyba nie nadaję się na \"buszującą Wizażankę\"... ;-) Zajrzałam. Mało co mogę odnaleźć. Niestety, przewagą Kafeterii jest, mimo wszystko, dość duża przejrzystość tematów. Może dlatego tak wielu przyciąga... również niestety... ;-) Pozdrawiam! :-)

Gość podniosee
i tu sie mylisz kochana Rybko jak ja 'tam' zalazłam pierwszy raz to byłam przeeerazona ogromem a teraz pfii bez dwóch zdań wolę .... spróbuj a zobaczysz co bede gadac ,tam jest kilka osób i na pewno docenia Twój...talent pisarski

Ogrom? Hmm... ja raczej odczułam pewien niedosyt... i niemożliwość przypisania się do czegokolwiek poza \"30 z plusem\" ;-) Ale kto wie... Popatrzę. W każdym razie - dziękuję. :-) I zmykam do roboty! 🌼

Gość podniosee
a ja jestem z tych upierdliwcow pseprasam na plotkowym poplotkujemy na intymnym sie pozalimy i na 30 tce sie spotkamy mówię ci czasami sie dzieje sorki za natarczywość ALE WIEM co jest dla Ciebie lepsze ;) wiem ,że tu ci do piet nie dorastają daj mi znać pliss jak sie zdecydujesz / moze tutaj !! na 30 ,jest maly rych to zauwaze/ i juz NAPRAWDE NIE PRZESZKADZAM