Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczycieleczka

Ile powinien zarabiać nauczyciel w Polsce?

Polecane posty

teraz jestem dyplomowanym killerem a tak serio to zatrzymam to dla siebie, ale moja brazna ma duzo wspólnego z zabijaniem niestety

Gość po 3 latach dyplomowany
zaintrygowalas mnie ale ok ;)

Gość wszystkie grupy zawodowe
wszystkie grupy zawodowe narzekają, każda praca ma plusy i minusy i nie można się licytować bo każdy może powiedzieć, że on ma gorzej. Prawda jest taka, że każdy zna swoją pracę a o innym zawodzie nie ma pojęcia i może powiedzieć, że innym to dobrze. Znam takie powiedzenie "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma" i jakie to prawdziwe. Po prostu lubimy narzekać i już. I nie mówię tu o nauczycielach tulko o ludziach ogólnie. Ja nie jestem nauczycielką ale pracuję w szkole na stanowisku administracyjnym. Uważam, że zarabiam dobrze na te czasy ale uważam też, że przynajmniej w mojej szkole nauczyciele też zarabiają dobrze.

Gość ludzie wy jestescie
beznadziejni-uwazacie,ze 800zl to duzo?? to sprobujcie za to zyc w warszawie! a jak uwazacie,ze nauczyciel duzo zarabia to idzcie uczyc! nikt wam tego nie broni. I nie jestem nauczycielka!

Gość pipppppa
Moim zdaniem pensja nauczycieli nie powinna przekraczać 2.000. Denerwuje mnie ich ciągłe narzekanie, mają po 2 miesiące urlopu, godzin w szkole co kot napłakał - a zawsze jest problem. Nie pasuje - to do UK do łopaty, tam zarobią więcej.

Gość heja skonczylem
studia wyzsze ale mniejsza o to. Ktos napisal ze byle kto moze skonczyc geogarfie czy histoie - oczywiscie nie mial racji. Aczkolwiek mialem nauczycieli troche zielonych w swojej dziedzinie. I glupio sie zachowujacych - np. jeden niedouczony nauczyciel zamiat prowadzic lekcje mówi "mnie to wali, mam to w dupie " :-( albo innych wogóle nie prowadzi lekcji - zero. Zreszta uczniowie tez tez czasami dno - pod wzgledem zachowania i to w wieku lat 20 np. jeden koles do nayczyciela mowil ze stukal jego zone - totalna porazka szkola byla niskich lotów A nauczycielie powinni zarabiac duzo 1500 na poczatek - ale nie ma nic za darmo. Tam powinni isc najlepsi. Powinni byc ostro kontrolowani.

ostatnio nauczycielka powiedziała do mojego synka, jak przyszedł dać jej zeszyt do sprawdzenia \"nie zawracaj mi glowy duperelami\" dać jej premie za to! utnę z nia sobie szczerą pogawędke na zebraniu

Gość domestos//
15 zł na godzinę? Zegarową oczywiście.

Hmmm!!!no tak cała wojna o te wakacje.Moze tak jedna z druga niech spróbuja popracowac przez 10 miesiecy w szkole to beda wiedziały po jaka cholere sa potrzebne wakacje równiez nauczycielom. Zeby było jasne ten urlop jest taki jak kazdego innego człowieka w tym kraju. W połowie sierpnia dyrektor szkoły zwołuje rade pedagogiczna i zaczyna sie okres przygotowań do rozpoczecia roku szkolnego. A róznica miedzy ignorantami a nami jest taka ,że nauczyciel a owszem moze posprzatac swoja klase, ale pani sprzataczka juz niestety i na szczescie nie moze uczyc waszych dzieci. Nie czepiam sie sprzątaczek, zawod jak kazdy inny--to tylko była dygresja nt. jak ludzie postrzegaja zawód nauczyciela.

Paris, zaraz się posypią komentarze, że jak mają się dobrze odnosić do dzieci, jeśli tak źle im w tej pracy. Niedawno był identyczny topik, tylko dotyczył płac lekarzy.

Haris Pilton--najlepiej od razu idź z tym do dyrektora szkoły. Moze ci sie poszczesci i ja zwolni.bedziesz miała satysfkacje!!!!

Gość domestos//
a propos sprzątaczek...u nas w szpitalu sprzątają dziewczyny po studiach

Gość wtyyyyy
paris-----> jak 30 dzieci podchodziloby po kolei do nauczyciela pokazywac zeszyt to mozna jobla dostac:O

no do dyrektora latac nie będę, bez przesady akurat nie był 30 w kolejce tylko sam jeden po dłuższej nieobecności, ale jakie to ma znaczenie, nawet jak byłby 50 to baba ma obowiązek zachowywac się uprzejmie, tak samo jak dajmy na to kasjerka w banku do 50 durnego klienta

Gość gfadhsjhgfhgf
zwolnic od razu za cos takiego to chyba przesada?:O moze babka miala kieopski dzien? chyba kazdemu sie moze zdarzyc? nie usprawiedliwiam jej bo mimo wszystko powinna sie ugryzc w jezyk ale kazdy miewa jakies wpadki i kazdego moze poniesc!

vdgrwtfgr---sorry...moim dzieciom nie zwisa,bo ja im każę się uczyć...być może tym które znasz, tak......ale to moje 90%.....szkoła uczy mało i to pokazały ostatnie badania...kompletna nieumiejetność korzystania z informacji itd. poszukaj w necie są te badania i wyniki...tp,że moje dzieci się dobrze uczą to moja zasługa a nie szkoły... i niektórych nauczycieli...bo są też wspaniali...tak jak pisałam....płatne studia!!!....---kłaniam się po pedagogice specjalnej,w zawodzie nie pracuje,za mało płacili....

Proponuję krótki kurs ekonomii. Towar (w tym również praca) jest warty tyle ile chcą za niego zapłacić. Należy wprowadzić płatne szkolnictwo i wtedy zobaczymy ile będzie zarabiał nauczyciel. Będzie zarabiał różnie - podobnie jak np stomatolog. Dobry bedzie zarabiał dobrze kiepski kiepsko.

Wiesz Haris---nauczyciela rolizcza sie z wynikow nauczania. Ma na to 45 minut.Maluchy maja to do siebie ze najchetniej spaceruja do biurka nauczyciela ze wszystkim. A nauczyciel nie ma innego wyjscia musi stadko dyscyplinowac bo inaczej do konca roku nie nauczy alfabetu.Duperele to znowu nie takie starszne słowo, zwłaszcza w kontekscie tego jak rodzice odnosza sie do swoich pociech.

Gość wkurza mnie to gadanie
"jak uważasz, że nauczycielom tak dobrze to idź i popracuj jako nauczyciel" a ty jak uważasz, że tak źle to idź do łopaty teraz można na budowie zarobic 3000 na ręke. Właśnie nauczyciele uważają, że ich zawód jest najważnejszy na śiwcie. Idząc tropem myślenia nauczycieli każdy musiałby pracować w kilku zawodach żeby móc się wypowiedzieć na temat któregoś z nich. Każdy ma zawód taki jaki sobie wybrał i przestańcie już narzekać na swój los. Ja jestem księgową i też mogę ponarzekać ale nie robie tego bo po co i tak nikt nie zrozumie kto nie jest księgowym, więc wy też nie narzekajcie. A propos tego, że nauczyciel może sam posprzątać klasę po sobie a sprzątaczka nie nauczy nic dzieci. To niech nauczyciel naliczy sobie sam płace, zarządza szkołą, pali w piecu co, obsługuje bibliotekę, czyści kible i robi to wszystko co robią inni pracownicy przecież jest taki doskonały i nie zastąpiony

i dokładnie tak---szkoła ma socjalizować...dodawać to ja nauczę...

Moja kumpela po wyższych studiach na wsapie pracowała w sklepie, właśnie za 800zł. Harowała jak wół, pracowała w soboty i niedziele ... narzekała, ale cieszyła się że przynajmniej nie pracuje na czarno. Wiecie co zrobiła? Wzięła sprawy w swoje ręce, znalazła pracę taką, która sprawia jej satysfakcję. O niebo lepiej zarabia, ale liczy się inwencja i chęć. A prawda jest taka, że polak chciałby siedzieć na dupie, nic nie robić i zbijać kokosy. Zajmijcie się polityką, tam tak mają :D Owszem, każdy ma zły dzień, nie jesteśmy robotami. Ale dziecko może tego nie zrozumieć ... kilka tego typu odzywek i przestanie pytać o opinie, nie poprosi o pomoc bo go \'znowu\' zbędą ...

życie po życiu -------> good point ale prowokacja -------> może wyrwane z kontekstu to nie brzmi tak strasznie, ale jest po jedna z szerokiego repertuaru odzywek tej pani

życie po życiu---chcesz naprawde żeby nauczanie było płatne od samego początku? W demokracji masz prawo wyboru. Jesli szkoła państwowa nie spełnia twoich wymagań to szukasz innej prywatnej. Tyle ze o prywatnych szkołach też róznie sie mówi i to niekoniecznie dobrze. Chyba dobrze zrozumiałam twoje intencje.Bo skoro płacic to szkoły musza byc prywatne, bo państwu to raczej nie bedziesz chciała płacic za podstawowe i gimnazjalne wykształcenie dziecka.

Gość nikt ci nie broni
sa prywatne podstawowki, gimnazja i licea

Ciekawam kto uczył te pania co tak sie wkurza.Chyba jest samoukiem i to w doadtku genialnym.Ekonomie poznac bez osoby która na tym sie zna , prosze prosze!!!:-D

dokładnie tak---wyników,czyli umiejętności badanych narzędziami..sprawdzonych,wymiernych,testowanych,zatwierdzonych...