Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczycieleczka

Ile powinien zarabiać nauczyciel w Polsce?

Polecane posty

zmęczone nauczaniem się dzieci wkroczyły w progi domostwa..idę reanimować:D:D:D oznajmiły,że jutro sprawdzian i spytały,czy się z nimi pouczę:D:D a gdzie pensja za nauczanie>>:(

Dla mnie wartosciowy to i zdolny i pracowity!Nikt nie wymaga cudów. Tylko godziwej zapłaty za prace, która jest transparentna w wyrazie. Hospituje nas dyrektor, przerózne komisje, rodzice równiez sa zapraszani na lekcje, no i jeszcze trzeba dodac jednostke nadrzedna jaka jest władza miejska.

Oczywiście że nauczyciele powinni odejść. Dziwię się że nie zrobią tego i nauczyciele i np. lekarze. Można się spodziewać że istnieje jakiś powód dla którego tak nie czynią. Np. tzw lewe dochody.

żeby było jasne---ja jestem za godziwymi zarobkami w budżetówce..policja,lekarze,nauczyciele.....niech to tylko ktoś rozsądnie zorganizuje....my płacimy podatki a ci na których m.inn. są przeznaczane swiadczą usługi na rzecz innych krajów ...to jakiś totalny absurd i nie zgadzam się na to....

Nie ma innego sposobu jak tylko urynkowienie usług. Pewnie że można wprowadzić jakieś tam socjalne wsparcie. Ale wesprzeć trzeba rodziców i dzieci a nie armię biurokratów

Moja wizja oświaty jest następująca. Szkoły wszystkich stopni są prywatne , gminne lub miejskie jeżeli gmina lub miasto zechce szkołę założyć. Wszyscy płacą za szkołę czesne, państwo powołuje fundację stypendialną i pożyczkową dla uczniów. Po prostu na naukę możesz wziąść nisko oprocenowany kredyt. Na koniec każdej klasy wszyscy uczniowie piszą egzaminy państwowe. Zbiorcze wyniki tych egzaminów są ogólnie dostępne. Zatrudnianiem nauczycieli i ich pensjami zajmuje się właściciel szkoły. Tak mi się marzy.

Gość obserwwatorka
nauczyciel zalezy jaki ale max 2000zl zawod jak kazdy

Gość kaaaaaaaaa
a po co nam właściwie tylu wykształconych ludzi? Jesli duża częśc z nich wyjeżdza za granice i tam chwyta się najniżej opłacanych prac, niewymagających wykształcenia? A jak juz zaczynają się piąć w góre to idą do szkół angielskich bo im papier potrzebny.

byłam na pierwszej stronie topiku, a teraz wrócilam z matur.... jestem na 5...pode mną wiele postów, których nie chce mi się czytać... Ponawiam pytanie, bo nie wiem, kiedy padła odpowiedz: ile w tym roku za matury ustne i kiedy??? w połowie sierpnia, jak w ubieglym??? Nauczycielki i nauczyciele, my najlepiej wiemy, jak trudno nam na co dzień...a wszyscy inny nie mają na tyle wiedzy, by wypowiadać się na ten temat...

Gość wakacje za darmoche
ok podwyzka , ale najpierw niech wam daja urlopy bezplatne jak dzieci maja wolne za nic bierzecie kase to jest ok?

Gość skoro nauczyciel to taki
wspanialy, dobrze platny i latwy zawod, czemu wszyscy krytykujacy i krzyczacy sami nie zastana nauczycielem??

Gość do wakacji
a ty człeku niemyślący jak masz 26 dni urlopu w roku, to tez jest on bezpłatny, bo w tym czasie nie pracujesz? Najpierw może pomyśl, zanim coś napiszesz, bo jak sie takie rzeczy czyta, to rzeczywiście celowośc istnienia szkół i nauczycieli staję pod znakiem zapytania. A teraz, jak umiesz liczyć, policz sobie, ile to tygodni, te 26 dni, nie licząc sobót i niedziel, dni wolnych od pracy.

Gość nauczycieleczka
Gdyby nauczyciel nie miał dłuższego urlopu żaden nie wytrzymałby pracy w szkole chociażby z powodu stresu i gardła. Czytam wypowiedzi niektórych osób i oczom nie wierzę. Czyżby część społeczeństwa nie chciała, by ich dzieci chodziły do szkoły i zdały maturę. Uważam, że powinien się odbyć strajk w trakcie matur, zobaczylibyśmy co by się działo?

ja też jestem za strajkiem!!!!!!! a jacy ci rodzice mają być, skoro zyjemy w panstwie, w ktorym rządzą przestepcy i idioci, ktos przecież na nich glosował.... oswiecenie wyszło z mody, teraz mamy apokalispę rodem z Mrożka

Gość UpUpUp

Gość naucyzcielka angielskiego
jestem nauczycielką angielskiego pracuje od 7 i do 15 mam lekcje Na świetlicy mam dyżur do godziny 16.30 wszyscy mówicie że co 45 minut jest przerwa, naucyzciel nigdy nie ma przerwy zawsze musi pilnować uczniów Zarabiam 1560 zł na rękę. Uważam że to czysta kpina.

warto dodać że tygodniowo mam do sprawdzenia około 200 zeszytów i 80-100 sprawdzianów zapraszam wszystkich krytykujących do sprawdzania

każdy uczeń musi mieć 4 śWIADECTWA + inne papierki na jednego ucznia przypada około 10-12 stron A4 opisu. Prosze pomnożyć razy średnio 30