Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama maluszka

Miesiac sie mecze karmiac piersia

Polecane posty

Gość Mama maluszka

Karmie z jednej piersi bo z 2giej mala nie chce jesc, nie wyrobila mi sie brodawka i ciezko jej chwycic.. to jest bardzo uciazliwe dluzej tak nie wytrzymam... postanowilam przejsc na butelke, odciagac pokarm i karmic butelka i moje pytanie czy znacie jakis sposob by mala zaczela jesc z tej niechcianej piersi?? mam w zasadzie plaska brodawke ile pokarmu mam dawac malenstwu jesl przerzuce sie na karmienie butelka swoim pokarmem?? czy jesl bede odciagac pokarm nie zaniknie??

sproboj kupic takie nakladki na sutki.... mnie pomogly... uformuja sutek i dzidzia sama sie nauczy porzadne ssac piers :] ja kupialm nakladki z aventu... polecam

Gość Mama maluszka
zniechecilam sie do nakladek - mama kupila mi canpola takie wielgasne ze musialabym miec sutki jak wentyle od tira a ja niemal sutka nie mam w tej piersi... moze aventa faktycznie sa lepsze... czy sa male? ile one kosztuja?? a czy dzidzia potem bedzie chciala ssac sama piers??

Gość Mama maluszka
jeszcze jedno pytanie.. te rozmiary tych nakladek.. male duzze itd.. czy to jest uzaleznione od wielkosci piersi? bo ja piersi mam ogromne ale brodawki nie mam wcale - wrecz wklesla jest.. mam wziac rozmiar maly?? poza tym co ja wloze w to wybrzuszenie na brodawke skoro nie mam brodawki?

Gość madlen73
musisz dopasowac rozmiar, ja chyba uzywalam sredni avent, wczesniej karmienie to byl koszmar, mala nie umiala sie zassac, plakala nieraz pol godziny, mnie bolalo, bo lapala dziaslami, po miesiacu stopniowo rezygnowalam z nakl i teraz jest super, przy odciaganiu pokarmu, bez karmienia, zanika on po ok 6 tyg.

Gość Samcia
z Aventa sa rozne rozmiary, idz do sklepu dzieciecego, albo apteki i niech ci pokaza jak kazdy rozmiar wyglada i sama bedziesz wiedziala jaki bedzie najlepszy mi pomogly na popekane brodawki, mialam srednie ps nie robia Ci sie zastoje w ten piersi z ktorej mala nie chce pic? pytam sie, bo moja mama choc nie mialam plaskich sutkow, miala tez podobny problem, i wyladowala w szpitalu , musieli rozciac jej piers i zbierac rope.... nst dziecka nie mogla juz karmic wogole a tez karmila z jednej piersi, druga sprawa nie boiusz sie pozniej ze jedna bedzie znacznie wieksza od drugiej? postaraj sie o te nakladki, jak nie zadzwon do poloznej, wkoncu jest od tego zeby pokazac jak dziecko przystawic ;)

ja miałam ten sam problem i położna w szpitalu poleciła mi kapturki silikonowe Aventu, już nie pamiętam jakie są rozmiary, ale okazały się rewelacyjne. Synka karmiłam w ten sposób przez dzieiwęć miesięcy. Canpola nie znam, spróbuj Avent, u mnie się sprawdziły.

Gość roks
moja coreczka nie chciala doic cycka ,ani kapturki nie pomogly. odciagalam pokarm przez miesiac,a pozniej przeszlam na mleko w proszku.odciaganie to uciazliwe zajecie,potem zaczyna zanikac pokarm i trzeba sie nameczyc,zeby sciagnac tyle ile dziecko potrzebuje. sprobuj przykladac z nakladka,powinno po pewnym czasie pomoc. z drugiej piersi oddciagaj pokarm,bo zrobia ci sie guzki,wtedy ciepla woda i masowanie,pomaga zeby odciagnac pokarm. na opakowaniu z mlekiem jest dawkowanie napisane

Gość roks
twoje dziecko ma miesiac? nalej do butelki np.60ml i zobaczysz ile zje przez pare dni,tak sie zorietujesz ile poawac. z czasem bedzie wiecej jadlo,to zwiekszysz ilosc