Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na diecie marchewkowej_

DIETA MARCHEWKOWA

Polecane posty

Gość mycha21
dzisiaj to dopiero tragedia :-( od rana bardzo chce mi się jeść... ale jakoś się jeszcze powstrzymuje... pije i pije ahhh mam ochotę na coś konkretnego... ale nie!!!! muszę się powstrzymać waga nadal schodzi w dół to mnie pociesza!!!!!!! pozdrawiam

Gość pulpetix
I co dalej..? Schudlas??? Pozdrawiam chrupiac kolejna marchewke :)

Gość smola
ja zaczynam jutro ;p ( Mycha21 trzymam kciuki ;p dobrze ci idzie :) )

Gość elizka..*
hej ;*od 2 dni jem tylko marchewki i jablka;)i jakos narazie zyje ;)mam nadzieje ze ta dieta pomaga ;)aha mam pytanko a co wy pijecie..??

Gość Sloodka Aguśś
Ja bym bardzo chciała schudnac jakies 10 kilo ! wczesniej jadlam owoce warzywa itp. czasem mięso a teraz MARCHEWKI prosze pomozcie mi ppiszcie na nasza klase jestem Agusia Rusinka tak mozecie mnie odlazezc na nszej-klasie pozdrawiam ! ! Bużżka

Gość karotenik
elo ktoś tu jeszcze pisze o tej diecie??

Gość Aduchaa
jak mozna jesc sama marchewke z tego sie wyrzyc nie da !! kto to wymyslil .??

Gość aguskaa
Dieta marchewkowa jest najlepsza!!! dieta marchewkowa jest najlepsza. nie traci sie energi,dostaje sie ladnego koloru skury,w ciagu tygodnia jestes zywsza po niej i chudniesz 4kg w ciagu poltora tygodnia,jest dobra na jelita,jest lepsza przemiana materii i oczywiscie zdrowa,duzo witaminowa! :) ja tez bylam na takiej diecie,schudlam 5 kg przez poltorej tygodnia. jadlam marchewkę kiedy chciałam,i o ktorej chcialam,lecz najlepiej jesc do godziny 18..,4 godziny przed spaniem. polecam!! :)

Gość AnnaGG
A dlaczego się nie da?To,że któraś z was ma słabą wolę i nie potrafi znieść kilka dni jedzenia tylko marchewki to nie znaczy,że inne zrobią tak samo,prawda?!Fajna dietka i nie przeżywajcie-nie trwa całe życie!A te kilka dni żadnej krzywdy nikomu nie zrobi. Skoro wam się nie podoba to trudno-innym może pomoże.A o to przecież chodzi.Nie zniechęcajcie i tyle.. Smacznych marchewek dziewczyny:)

Gość madamme79
Ja jem bardzo duzo marchwi ,kazdego dnia pije sok marchwiowy,skora zbrazowiala mi ladnie.Mozna ja dusic ,gotowac,dodawac do zupy...Marchewka rzadzi!!!

Gość Nelia_Grubas xD
witam wszystkich :D kurcze widzę że tu ostatnio nikt nic nie pisał ;/ a chciała bym wiedzieć czy coś komuś pomogło ;)?

Gość ale marchewka dobra
trzeba calosc skopiowac

Gość aduchaa
ale chyba nie mozna caly czas tylko na marchewce trzeba cos innego jesc

Gość LittlePaula
Mmmm... uwielbiam marchewki. Też przejdę na taką dietę.

Gość LittlePaula
Acha no i dzień rozpocznę 50 pajacykami, a w ciągu dnia jeszcze 500 razy przez skakankę (w ratach po 50 nie jest wcale tak dużo) jeszcze obowiązkowo spacerek z pieskiem dookoła osiedla i poćwiczyć na hula-hopie. Dam znać jak wygram z tłuszczem xD

Gość LittlePaula
Do: Aduchaa No wiesz marchew ma tyle witamin i tyle błonnika, że jak zamiast śniadania zjesz jedną to jesteś najedzona.

Gość Żanetka
Ja się dołaczam ... fakt...Herbatka z rana ... marchwka,, sok marchewkowy... itd... Wracam z pracy i skakanka trosze się trzeba poruszać waże 63 kg. mam 170cm.. Dla mnie 55 spokojnie by wystarczyło...Napisze po tygodniu jak wyszło...

Gość Tyska9191
ja jem marchewke od 2 tygodni i pije codziennie soki marchwiowe z karotki mam nadzieje ze bede miala ladna cere i troszke schudne ale niestety jak widze cos slodkiego to mam ochote to wszamac mam 1.76m i waze 70 kg jak staje na wadze to sie zalamuje widzialam tu fajny pomysl z tym wysylaniem sms ( tez mam w orange) moze jak mnie ktos obcy opieprzy ze usiluje siegnac po ciach to sie oducze

Gość gfdhgfdhg
jedzenie samej marchwi przez dluzszy czas mzoe cie nawet zabic :(

Gość paj
ja się przyłączam! szczerze.. to śmieszne trochę. czytałam, że to wymysł nastolatki. ciekawe, bo ja też sobie dzisiaj takie coś wymyśliłam. ;] dieta marchewkowa, mniaaaaaam. : P uwielbiam marchewki, surowe. toteż będę pić pełno soków marchwiowych, marchewki surowe oraz marchewka utarta z jabłkiem i trochę cukru. ;p

Gość oduchudzająca sie
Hej dziewczyny. Ta dieta to żaden wymysł. Mateusz Damięcki właśnie jest też na takiej diecie bo się odchudza do roli. Jada tylko i wyłącznie SUROWĄ marchewkę. Dla urozmaicenia raz kroi ją w kostke a raz w paski itp:P Ja też ją stosują od wczoraj ale nie tak drastycznie, bo urozmaicam od razu o inne warzywa, ewentualnie przygotowuję ją na parze z ziemniakiem.

Gość marika888
od jutra zaczynam diete marchewkowa, mam 24lata 160cm wzrostu i bardzo duza nadwage, waze ok 75kg. probowalam roznych diet ale nie mialam ani na tyle funduszy ani czasu na przyzadzanie niewiadomo jakich potraw... znajomy mojego ojca zrzucil prawie 40kg w rok ale fakt ze to juz byla choroba, mnie ucieszy nawet bardzo 10kg. mam nadzieje ze sie uda, chcialabym zeby ktos sie do mnie przylaczyl, byloby milo miec jakies wsparcie:) odezwijcie sie

Gość marika888
widze ze nikt sie nie przylacza ale i tak napisze jak mi idzie, moze za jakis czas komus to pomoze. wiec tak nadal jestem na diecie z tym ze nie jem samych marchewek, wyglada to mniej wiecej tak: na sniadanie jem 1kanapke z pomidorem i bialym serem albo chuda wedlina (bez masla) i do tego jakies warzywa np. marchewke, papryke. obiad jem normalnie z tym ze tak o polowe mniej niz do tej pory. na kolacje zwykle musli, w ciagu dnia jak jestem glodna to robie sobie takie warzywne przekaski marchewka, papryka do tego jablko co jakis czas banan ale nie czesciej niz co 3dni, pare winogron i powiem wam ze doskonale zastepuje mi to slodycze chociaz przyznam sie ze przez ten caly czas zjadlam kilka ptasich mleczek no a teraz konkrety z wagi nie spadlo duzo, moze dlatego ze nie zywie sie samymi marchewkami ale i tak mysle ze nie jest zle otoz tak spadlo 2 kg, ale wiecej ubulo w obwodach, w biodrach 2cm mniej, w pasie, udach pod biustem po 1cm mniej:) mam zamiar tak trzymac dalej:)

Gość dkjghdfg
To forum jest bardzo pouczajace... Mozna tu zobaczyc, jak ludzka glupota wspina sie na wyzyny i zadne logiczne argumenty jej w tym nie przeszkadzaja... Powodzenia w rozwalaniu sobie organizmu, bo tlumaczyc za kazdym razem od nowa nawet nie ma sensu... A jako bonus mam dla Was wspaniala wiadomosc! Znam od groma takich diet i mozecie wyprobowywac do woli... Kazda bedzie miala taki sam efekt... Wiec jak ktos nie lubi marchewki, to nie krepujcie sie, mozecie skorzystac z diety: - ogorkowej - pomidorowej - rzodkiewkowej - jablkowej - gruszkowej - sliwkowej - wisniowej - jogurtowej - pomaranczowej - buraczanej - kapuscianej - twarogowej itp itd. Wymyslcie sobie dalej same. Kazda z tych diet jest banalna, oczywiscie chodzi o to, ze mozecie jesc tylko ten jeden skladnik. Gwarantuje, ze kazda tak samo wykonczy organizm i doprowadzi do spadku wagi. Smacznego i przyjemnego efektu jojo ;)

Gość A ; )
Ja również od jutra zaczynam taką dietkę :) pozdrawiam : )

Marchew- słodkie warzywo. Rekordzistka pod względem zawartości beta-karotenu. W 100 gramach zawiera go aż 11 mg .Jak wiadomo, beta-karoten jest doskonałym przeciwutleniaczem. Jego moc polega na przeciwdziałaniu tworzeniu się złogów cholesterolu na ścianach tętnic- to najlepsza profilaktyka przed zawałem i udarem mózgu. Jeżeli chodzi o cholesterol, to regulowanie jego poziomu następuje także dzięki zawartości substancji balastowych. Poziom "dobrego" cholesterolu rośnie a "złego" obniża się nawet o 20%- oczywiście przy regularnym spożywaniu marchewki. Marchew zapobiega rozwojowi raka, beta-karoten działa już w samym jądrze komórkowym-chroniąc przed atakami wolnych rodników. Dzięki zawartości beta-karotenu, marchewka jest skutecznym naturalnym lekarstwem na wzrok. Poprawia się jakość widzenia, także o zmroku. Dodatkowo wzmacnia się układ immunologiczny- nasz organizm lepiej radzi sobie z przeziębieniami. Dieta marchewkowa jest skutecznym lekarstwem na dziecięce owsiki! należy wówczas podawać dziecku tylko tarta marchew. Taka dieta reguluje również trawienie- dzięki zawartości pektyn, można zatrzymać biegunkę. Surowa dieta marchewkowa to bogactwo substancji balastowych ale także kwasów fenolowych. Należy jednak podkreślić, że beta-karoten uaktywnia się po lekkim podgrzaniu.Dobrze jest więc spożywać nie tylko surową marchewkę, ale także duszoną, z dodatkiem masła- by lepiej przyswoiły się witaminy.