Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierozwazna

7dniowa przerwa?

Polecane posty

Gość nierozwazna

witam dziewczyny - mam taki maly glupi problem, zaczelam barac pigulki, teraz skonczylam drugie opakowanie i tu jest problem ponieważ nie moge sobie przypomniec czy ostatnia pigulke wzielam w piatek (18.05) czy w sobote(19.05) i tu pojawia sie problem, kiedy mam wziasc kolejna po 7dniowej przerwie - czy lepiej wziasc w sobote (26.05) czy w niedziele (27.05) (niestety stracilam kalendarzyk w ktorym zapisywalam sobie terminy miesziaczek)

lepiej weź szybciej. nic sie nie stanie jak zrobisz 6 dni przerwy zamiast 7, ale jeśli przedłużysz przerwę to skuteczność sie zmniejszy. czyli lepiej w sobotę.

a to łatwo policzyć... opakowanie ma 21 tabletek...chyba powinnaś pmietac kiedy przyjelas pierwsza tabletke z opakowania...czy to byla sobota czy niedziela....to zawsze wypada w ten sam dzien... pozdrawiam

Gość jamajka21
A nie pamiętasz kiedy brałaś pierwsza tabletkę z tego opakowania? Albo pierwszą z pierwszego? Jakieś skojarzenia? Szczególne dni/wydarzenia?

Gość nierozwazna
no wlasnie jest katastrofa jak nic z tym, pamietam tylko ze bylo to w weekned i bylam na wycieczce w gorach, ale dokladnie jaki dzien to byl niestety:(

Gość nierozwazna
tez tak wlasnie mysle ze lepiej zrobic 6dni przerwy, wydaje mi sie ze nie bdzie to mialo az takiego wplywu na zabezpeczenie jak wziecie dzien pozniej, najwyzej bede uzywalam przez ten miesiac jeszcze dodatkowego zabezpieczenia

to zrób tak jak pisałam, zresztą przeczytaj ulotkę tam jest napisane że przerwę można skracać, ale nie wydłużać.

Gość nierozwazna
wlasnie niestety nie pisze na ulotce nic na ten temat, dziekuje bardzo za pomoc :) juz zapisze sobie w kazdym kalendarzy kiedy wezielma 1 pigulke z tego opakowania:)