Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strach w oczach

Jestem na kafeterii od 2 dni i po tym jak czytam to wszystko.....

Polecane posty

facet.....ale ja nie jestem autorem tego topiku:)

desko : Mi się strasznie marzy zakaz palenia w pubach. Pamiętam swoje rzucanie palenia. Wyszło się na piwko i nagle kilka osób zaczynało palić. Gdyby był ten zakaz to już dawno byłbym wolny od nałogu, organizm pozbyłby się niedowagi. A miesięcznie miałbym dodatkowe 150 zł (ileż to rzeczy na raty można wziąść za te pieniądze) :O

a i desko zakaz palenia można porównac do przepisu dot wyprowadzania psów i sprzatania po nich( regulacja ta zostala wprowadzona na poziomie gmin tzn nie jest obligatoryjna, poniewaz to gminy decydowaly czy ja przyjac) i wiesz co desko- jak tak ide na uczelnie i widze tych ludzi z psami....od razu patrze pod nogi- przyklad martwego przepisu jest ale i tak go nikt nie przestrzega - tak samo bedzie z zakazem palenia Facet....uwielbiam palic papierosy:)

mniami : Też palę :-( przykład jest zły - odpowiedzialność spoada na własciciela knajpy. Wystarczy że straż miejska będzie tam zaglądać. Zgaszą przed ich przyjściem ? - wystarczą urządzenia rejestrujące nadmierną obecnośc dymu - wydruk i mandat :-D

facet........wiesz dlaczego spadła? bo ludzie sprowadzają ze wschodu .. byłam w Uk - i tam są takie małe sklepiczk, polskie , ukrainskie i mozna kupic papierosy o wiieeeele taniej........ale z jednym sie moge zgodzic jest moda na nie palenie

facet przklad jest dobry:) wlascicielowi knajpy bedzie bardziej oplacalo sie zaplacic mandat anizeli zamknac knajpe( bo nie wszystkich bedzie stac na to , żeby powiekszyc lokal o dodatkowa sale dla nie palacych

Nie będą skazani na bankructwo, bo ja- naczelna moczymorda, znowu zacznę przesuadywac na melynach:classic_cool: A tak poważnie- większośc ludzi nie pali. A nawte ci, którzy aplą nie czują się dobrze w pomieszczeniu, gdzie się nie da oddychać, śmierdzi i wygląda się jak królik z czerwonymi oczami. Wiesz, nie każdy ma ochotę wdychac tyle syfu, bo komus tam chce się palić przy alkoholu. Po pierwsze- mniejszości, bo to mniejszośc ludzi pali, po drugie- masz prawo truć siebie i decydować o własnym zdrowiu, ale nie o moim. Jeżeli ktoś chce palić przy alkoholu, niech to robi w domu. A ja przy alkoholu mam ochotę palić trawę. No i co? też mam sobie wyjąć i skręcić, bo mam na to ochotę?:o A jakby mi się przy alkoholu chciało dłubać w nosie albo puszcać bąki, to też mam tak robić? Jednak od tego człowiek ma rozum, żeby kontrolować to, co robi. I moim zdaniem, jeżeli wprowadzą zakaz palenia, to znajdą się środki, zeby go przestrzegać.

desko........na te wszystkie problemy najlepsza jest dobra klimatyzacja:) \" gramy w zielone\" w domku :) - bo obecność tylu ludzi w knajpie może speszyć;) a dlubanie w nosie coz desko pozostaje wyjsc do toalety.....albo nie krepowac sie:) jesli chodzi o palenie - ja osobiscie uwazam ze duzo jest osob palacych- szczegolnie przy alkoh

mniami : oboje palimy ale tu wyjątkowo trzymam stronę deski. Mandat - zależy jaka wysokość. Podałem przykład ze w niektórych krajach spadła sprzedaż papierosów po takim zakazie. Ale jednocześnie nie było znaczącego spadku spadku sprzedaży alkocholu - czyli nie było takiego przełożenia jakiego wielu się obawia. ps: ja chcę nie palić. Nie paliłem rok, chodziłem na siłkę. Nago wyglądałem jak antyczne i renesansowe rzeźby - znowu tak chce 😭 😭 Ale nie chcę rezygnowac z życia towarzyskiego, jestem sam. Gdzie poznam kogoś jak nie w knajpie ?. Rzucanie palenia jak wszyscy dookoła palą to koszmar 😭

Nie chodzi o straż miejską. Ale mnie to po prostu wkurwia, że jak gdzieś idę, to zawsze muszę śmierdzieć. Mam bez przerwy chore zatoki, katar, potem jeszcze szczypią mnie oczy i śmierdzą mi nawet skarpetki:O Nie po to sie myję, kulturalnie ubieram, dbam o siebie, używam perfum, zeby wejśc na chwilę na piwo i śmierdzieć na odległość 3 metrów jak stary lump. Gdyby istniał taki przepis, to sama osobiście reagowałabym na osoby, które palą paiperosy w takich miejscach. I miałabym do tego prawo. A teraz teoretycznie nie mam prawa wyskoczyć z mordą do kogoś, kto na mnie dmucha. I tez paliłam kilka lat, na jednej imprezie potrafiłam wypalić w kilka godzin dwie paczki fajek typu Dunhill, czyli dość mocnych... W sumie nawet urwany filtr mi nigdy nie przeszkadzał. Ale stwierdziłam, ze rzucam i rzuciłam. Twardym trzeba być i tyle. Ja paliłam tak potęznie jakoś ze 4 lata. Więc całkiem sporo. A pierwszy raz zapaliłam, jak miałam... 13 lat. I też mi było ciężko, ale bez przesady- to nie jest niewykonalne. Śmieszą mnie ludzie, którzy "rzucają" już 20 lat:O

Mniami : trochę mieszasz pewne rzeczy. Nie pisałem o skutkach podwyżek cen, ale o skutkach zakazu palenia w pubach. W krajach UE już od dawna są wysokie ceny fajek

facet ja też rzucałam palenie......pod wpływem \"wielkiej miłości\" jakis czas temu- plastry, gumy do rzucia........i fitness- milosc sie skonczyła- zostal papierosek:)

Gość zwyczajna osoba
Autorze topiku, nie wiem, czy juz ktoś pisal, bo nie doczytałam wszystkich wpisów, ale spróbuje wyobrazić sobie, że to Twoja dziewczyna tu wchodzi. Chce Ci zrobić niespodziankę i szuka, co interesuje facetów. I co widzi?

Ja też. Bo właśnie z tego powodu, jak rzuciłam palenie, bardzo rzadko bywam w pubach i knajpach. Kiedyś to było tak 3-4 razy w tygodniu nawet. Teraz... może raz na miesiąc, i to tylko jak znajdę jakąś, gdzie sa miejsca na dworze lub jest duże pomieszceznie i mało osób, więc mało dymu.

desko ja palę od 15 lat (rok przerwy) i nie poddałem się, ale teraz to już mam bardzo ostre nastawienie. Rzucę, ale przez cudze palenie w knajpie przez kilka miesięcy będe przeżywać męczarnie :-O

Gość zwyczajna osoba
A z papierosami i knajpami to mam tak samo jak deska :D

w Uk w pubach ktorych bawilam - a bylo ich troszkie;) nie spotkalam sie z zakazem palenia....sorki czasami gubie watek bo siedze jednym okiem w pp:( to może pójdziemy na ugode - niech wszyscy właściciele lokali zrobią sale dla niepalacych........a zreszta moi kochani........teraz to się nie siedzi w pubach tylko w ogródkach piwnych.........:)

mniami :-D :-D Dlatego chyba najfajniej trafić na kogoś niepalącego. Jakaś dodatkowa motywacja. :-D (ale pewnie też się nie poddałaś całkiem z rzucaniem ?)

facet za kazdym razem jak kupuje sobie paczke mowie: OGRANICZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!! tak pod wplywem drugiej osoby prosciej:)

Gość zwyczajna osoba
ja paliłam prawie 10 lat, któregoś dnia mi się odechciało i przestałam

Gość zwyczajna osoba
normalnie wciągałam paczke dziennie, na imprezach potrafiłam wypalić i dwie

bravo zwyczajna......:) generalnie u mnie z paleniem jest tak ze rano wstaje .pyszna kawka....i papierosek-

No nie wiem, czy prościej... Mój były chłopak przez rok udawał, ze nie pali, bo się o niego martwiłam, no i nie chciał być \"mientki w uszach\", bo ja rzuciłam;) a mieliśmy rzucać razem. A tak naprawdę palił, tylko wieczorami w domu, z samego rana, jak ja nie widziałam, potem się mył, wietrzył, a jak coś poczułam czasami, to własnie zawsze zwalał to na to, że w pubie, gdzie przesiadywał jest siekiera. No i to fakt- tam jest okropna siekiera, więc ja przestałam tam przesiadywać. Ale jakoś go nie zmotywowało do rzucenia palenia nawet to, że robiliśmy to razem:o

deska uwierz prościej ja w tamtego faceta byłam wpatrzona jak .hmmmmmmmmmm w obrazek....i byłam gotowa nawet rzucic - w ostatecznym rozrachunku okazalam sie za malo idealna;) no i nie ma co zmieniac ludzi na wlasne potrzeby;) - deska nie wiem jak tam bylo z twoim eksiem- ale moze nie dosc byl zaangazowany? albo za slaba wola>?

Ja też nie wiem. Na początku, tak przez rok to był tak zaangażowany, ze się chciał zenić i snuł plany o tym, co będziemy robić jako emeryci:O:O:O Ale też ta sama śpiewka- że on nie umie, że nie jest idealny, że nie chciał mnie zawieść i takie tam banały:) Każdy człowiek uzależniony od czegokolwiek jest dośc żałosny. I każdy taki sam. Dlatego jak zauważyłam, że np. siedzę gdzieś i juz tylko myślę, kedy zapalić i że wywołuje to u mnie niezdrową euforię- rzuciłam. I tyle.