Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20--latkaaaa

Pierwsza wizyta u gina...Wstydzę się trochę...

Polecane posty

Gość 20--latkaaaa

Mógbły ktoś opisać? jak to wygląda dokladnie? Bo że wejdę, będzie rozmowa, potem badanie to też wiem...Chodzi mi o to czy np muszę się całkowicie wypróżnić przed wizytą, czy po rozmowie wskaże miejsce gdzie mogę sie podmyć, czy można robić irygacje, czy to normlane, że jeśli podejrzewam u siebie grzybice to czy mam tak iść z tym hm...nieprzyjemym zapachem i objawami typu upławy...?Golić się w okolicach bikini czy nie..?i czy dostanę jakiś \"fartuszek\" czy tak z goła pupką będę chadzać po gabinecie..? Niedługo się wybieram i trochę się wstydzę, w szczególności tej infekcji...

Gość jamajka21
Na podstawie moich doświadczeń: - wypróżniać się nie musisz, chyba że jesteś dziewicą i spodziewasz się badania przez odbyt - wtedy chyba będziesz się lepiej czuła jak się wcześniej wypróżnisz - po wizycie lekarz raczej nie powie Ci gdzie możesz się podmyć bo zwykle w gabinetach nie ma takiego miejsca, a w poczekalniach są zwykłe łazienki - nie rób irygacji i przesadnie się nie podmywaj, żeby w pochwie znajdowały się naturalne bakterie i śluz, o to chodzi, żeby lekarz to widział i na podstawie tego stwierdził, że coś jest nie tak. Umyj się ale tak normalnie, nie panikuj. - golenie się - sprawa indywidualna, wydaje mi się, że lekarzowi nie robi to różnicy - u żadnego ginekologa, u którego byłam nie dostaje się fartuszka, po prostu rozbierasz się od pasa w dół za parawanikiem i tak idziesz na fotel(najczęściej jest on niedaleko;) ) Generalnie podejdź do tego na luzie. Powiedz lekarzowi że to Twoja pierwsza wizyta a na pewno wszystko Ci wyjaśni i poinstruuje Cię grzecznie. A przynajmniej tak być powinno. Nie denerwuj się, będzie ok:) Trzymam kciuki:)

Zadajesz dużo pytań, na które nie da sie dokładnie odpowiedzieć. Wszystko zależy od tego do jakiego gabinetu trafisz. W normalnych jest osobne pomieszczene w których możesz się rozebrać i umyć. Co do podejrzenia grzybicy, to sama nic nie rób, po zbadaniu lekarz na pewno przepisze Tobie globulki dopochwowe, które wszystko załatwią. To czy się golisz czy nie to każdego indywidualna sprawa. W gabinecie do którego ja chodze zadnych fartuszków nie dają. Jeżeli jest to dla Ciebie krępujace to idź na badanie w szerokiej spódnicy, albo zabierz ze soba jakąs chustę. Wiem, ze dla Ciebie moze to się wydawac krępujące, ale dla lekarza to chleb powszedni. Powodzenia :)

Gość 20--latkaaaa
I nie wiem czy wybrać kobietę czy faceta... Z kobietą to jakoś tak nibby bliżej ale tyle sie naczytałam o niemiłych paniach, że juz sama nie wiem... A faceta jakoś się wstydzę... A czy jest jakiś taki mniej/węcej ustalony termin kiedy iść? Chodzi mi o dzień cyklu: czy zaraz po miesiączce, czy raczej okolo owulacji czy przed spodziewany okresem..?Czy to zupełnie bez różnicy..? Chciałabym mieć to już za sobą... :(

Gość jamajka21
Ja osobiście chodzę do faceta - wcześniej byłam u innego i raz u kobiety. I raz zdarzyło mi się rozpłakać po wizycie - po wyjściu z gabinetu PANI ginekolog. Była niemiła, niedelikatna, powiedziała że mam straszną nadżerkę, nie powiedziała co to jest i taką spanikowaną puściła do domu. I teraz mam uraz i wolę facetów - pbaj moi lekarze są delikatni, wyrozumiali... Ale to już jak chcesz - najlepiej po prostu popytaj w okolicy o dobrego ginekologa. Co do odpowiedniego dnia - odczekaj ze dwa dni od okresu żeby nie zdarzyły się żadne "resztki" @. Poza tym chyba nie ma różnicy kiedy pójdziesz.

Gość doda-ajj
przy grzybicy rzadko kiedy jest nieprzyjemny zapach,raczej infekcja bakteryjna to jest,jesli nie wiesz co to to nic nie rob tylko prosto do lekarza.

Dokładnie pamietam swoją pierwszą wizytę. Byłam zwyczajnie przerażona. Najgorzej jest jak się człowiek nasłucha całej masy opinii na ten temat. Dlatego po prostu idź, sama później sie przekonasz czy było ok czy tez nie. Osobiście też słyszałam opinie o kobietach lekarkach gorsze niż o facetach. Tak sie złożyło, że zawsze chodze do kobiet. I jakoś złych doświadczeń nie mam, co więcej moja obecna pani doktror jest rewelacyjna. Każdemu ja polecam. Co do terminu, to nie ma znaczenia w jakim dniu pójdziesz. Robiąc wywiad lekarz pyta kiedy miałas ostatnia miesiączke, więc wie w jakiej fazie cyklu jesteś. Pisałaś, że podejrzewasz u siebie grzybicę. Jeżeli tak jest to się nie zastanawiaj tylko szybko ruszaj do lekarza. Nie taki diabeł strasny jak go malują :)

Gość na pierwszy raz polecam jednak
kobiete, po co masz sie dodatkowo stresowac. Bywaja tez naprawde mile.Ja wole chodzic do kobiet, bo jestem na luzie.

Gość jamajka21
A ja mam swojego Krzysia z czarnymi kędziorami na klacie wystającym spod fartucha:P Na początku stresowałam się bo wydawał się groźny ale okazało się zę to całkiem sympatyczny, ale i sensowny i rzeczowy facet:) A po tej wstrętnej babie już dziękuję za jakiekolwiek zmiany...Krzyś jest the best:P

Gość 20--latkaaaa
Podejrzewam, że jednak grzybica...Upławy charakterystyczne, białe, serowate... Zresztą wkrótce się przekonam... Nie zdecydowałam, ale chyba wybiorę faceta... Od małego lepszy miałam z nimi kontakt więc może w przypadku lekarza też będzie dobrze.. :)