Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o blizniaki

Czy na pierwszym usg lekarz powie mi juz czy ciaza jest blizniacza?

Polecane posty

Gość pytanie o blizniaki

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaa/
tak powie

To zależy, w którym tygodniu robisz usg. JA byłam ok. 6 tyg. i nie widzial drugiego pęcherzyka (drugie dziecko jest mniejsze). Dopiero koło 12. tygodnia dowiedzialam sie, że będzie dwojeczka:)

Gość jestem w 7
Pytam bo ja jestem i maz z blizniakow:) Dlatego bylam zdziwiona,ze lekarz zobaczyl tylko 1 sztuke:D;)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaa/
to chyba co drugie pokolenie występują ciaże mnogie?

Chyba niekoniecznie co drugie-moja chrzestna ma męża bliźniaka i oni obaj mają bliźniaczych potomków:)

Gość moja papuga
zniosla 5 jajek na raz

Gość Karolineczka20
No to przeczytajcie to !!!!!!! Ja i mój Brat jesteśmy Bliźniakami i ani on ani ja bliźniaków nie mamy :) tylko pojedyńcze dzieci :) ale !!!! za to nasza Siostra (bo w domu było nas trzech) która z bliźniaków nie jest urodziła bliźniaki jdnojajowe :D Widać ... REGUŁY na to NIE MA :D

reguły nie ma ale dziedziczone są bliźniaki dwujajowe a nie jednojajowe,natomiast u mnie w najbliższej rodzinie nie ma bliźniaków a ja urodziłam :)

Gość bziczek
ja bylam 6 tygodniu ciąży i lekarz zobaczył dwa zarodki, tylko jeden był mniejszy i nie było pulsiku. Musiałam przyjsć na usg w 8 tygodniu i wtedy drugiego juz nie było. Okazało sie, ze 20% ciąż mnogich kończy sie syndromem znikającego bliźniaka. Mniejszy zarodek moze być wchłonięty przez organizm lub wydalony (moze pojawić sie wówczas plamienie). Kobiety, które nie mają usg na tak wczesnym etapie ciąży często nawet nie wiedzą ze taka sytuacja zaistniała. Ciąza mnoga tak w 100% wyjaśnia sie do 12 tygodnia.

Gość madlen73
wbziczek wlasnie to samo chcialam napisac, moja kolezanka dowiedziala o blzniakach i byla zalamana, no kawalerka itd ajuz na nast usg sie okazalo, ze jeden, no i sie jeden chlop urodzil:)