Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ......prosze o pomoc

czy w takiej systuacji moge ubiegac sie o zasilek rodzinny??

Polecane posty

ojciec mojego dziecka - ex partner - pracuje w Anglii, tam pobiera na dziecko tax credits i to mi wysyla wraz z alimentami, niestety nie jest tego wiele i ledwo starcza na zycie. Czy mam prawo w takiej sytuacji pobierać zasilek w Polsce, nie jestem pewna czy tax credit to zasilek rodzinny i czy to nie wygladalo by tak ze mam dwa, czy jest tu ktos kto moze mi pomoc?????

Gość euoh
dochod na osobe w rodzinie nie moze przekraczac 540zl jezeli macie mniej to dostaniesz rodzinny ale jak dla mnie za duzo zachodu to tylko 48zl bodajze :O

Gość child tax credit
jest bez zwrotnym dofinansowaniem dla rodzin ktore maja niskie dochody i na rok podatkowy 2006-2007 wynosi 545£ na pierwsze dziecko

Gość child tax credit
wiec jesli tyle dostajesz i jeszcze alimenty to po cholere ci rodzinne ktore jest nie warte zachodu

Gość child tax credit
rodzinne to 43 zl miesiecznie do 5 roku zycia dziecka nie jestem pewna ale chyba chaild benefit to cos jak rodzinne i wynosi okolo 17 £ na tydzien

dzieki bardzo, macie racje to malo (myslalam ze wiecej) i chyba niewarto

ale zlozenie papierów nic nie kosztuje a 64 bo tyle dostaje zasilku na dziecko zawsze sie przyda

jeżeli na dziecko jest pobierany zasiłek rodzinny w innym kraju to u nas już nie można. Jeśli MOPR się o tym dowie będzie trzeba zwrócić całą kwotę. Rodzic ma do wyboru zasiłek w Polsce, lub w krajach UE gdzie pracują rodzice. Ale nie i tu i tu.

jeśli twój partner pobiera benefity na dziecko w Anglii to Ty nie możesz w Polsce ubiegać się o zasiłek rodzinny,jeśli oni sie połapią że tu i tu były takie zasiłki pobierane to każą Wam zwracać wszystko,mieszkam w Anglii i troszkę w tym temacie się orientuje,oni to sprawdzają czy przypadkiem Ty nie pobierasz zasiłków w Polsce