Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dotta***

T.E.N _______ S.T.R.A.S.Z.N.Y ________D.Z.I.D.Z.I.U.Ś

Polecane posty

coz nie zasze musi tak byc, takie zycie nigdy nie wiesz co cie czeka !

Gość widac kobiety
wstydza sie przyznac ze tak własnie było u nich jak w felietonie, rozczarowanie naprade boli

Ja wiem czy tu chodzi o wstyd? Większość z nas ma jak najgorsze wizje pierwszych miesięcy, więc raczej na minus nie wiele już nas rozczaruje. Najwyżej może być przyjemne zaskoczenie, że nie taki dzidziuś straszny jak go malują:P

ale wiekszosc sie sprawdza, i to jest smutne, ze kobieta czuje sie jak maszynka jak robit, wstac nakarm uspi, nos na rekach i tak 10x dziennie, ...mozna zwatpic ! przeciez kobieta po porodze to nadal człwiek a czuje sie niejednokrotnie jak zniewolona przez małe dziecko ktoremu dala zycie a ktore nieswiadomie jej odbiera godnosc czas, swobode, sen, a daje zmeczenie, zniechecenie, rozczarowanie, zazenowanie, flustracje, i mozna by tak bez konca.

hahaha dobre to :D Moje dzieci kolek nie miały, ale Pati nauczona lulania dawała czadu w nocy, a ważyła tyle co słoń chyba :D, czasem byłam szczęśliwa, jak spałam 2 godziny. W końcu zrobiłam z tym porządek, bo chyba bym umarła z wyczerpania :) Ale rozrabiara była nieziemska. Odechciało mi się dzieci na 10 lat. A synek był miłym zaskoczeniem - budził się tylko na jedzenie i zamiast płakać ssał paluszki. Nic mu nie przeszkadzało, ani kąpanie ani ubieranie, ani goście, nic. Pierwszy raz usłyszałam jego płacz jak miał 2,5 m-ca!!! Jakby on był pierwszy, toby pomiędzy moimi dziećmi nie było takiej różnicy wieku... :D:D:D

no i tu znów widać dlaczego mnie i 4 dziecko nie straszne:p Chociaż moi znajomi mają 2 synów, spokojni bardzo, a teraz córka. Ma 2 lata, a matka już przy niej osiwiała:P Też czasem myślę, że czwarte takie jak poprzednie to już by było za dużo szczęścia na raz:D:D:D

Ja na szczęście ten okres wspominam inaczej. Z wyjątkiem kolek, które występowały wieczorem (brrrr to było okropne), było całkiem w porządku, jeśli chodzi o dziecko. W nocy wstawałam zwykle raz, żeby dać małej jeść, potem spała. Nie chodziłam niewyspana i nie zachowywałam się jak wariatka. Poród zniosłam ciężko, więc pierwsze dwa czy trzy tygodnie w domu większość czasu spędzałam leżąc plackiem. Kładłam młodą koło siebie na dużym łóżku, brałam książkę, pół poczytywałam, pół pogadywałam do dziecka i czas nam mijał całkiem miło. Byłam nieco przygaszona własnym zdechłym zdrowiem i nowymi obowiązkami, niemniej... później, kiedy mała ciągle jeszcze umiała tylko leżeć, ale była już bardziej komunikatywna... chyba ten czas wspominam najmilej :)

Gość jonka*
ale przyznajcie ze mozna sie załamc psychicznie i nerwowo, chcac nie chcac przez niewyspanie chodzisz jak zjawa, zła na cały swiat, puszczają ci nerwy nic nie mozesz wziasc na ukojenie nerwów bo dajesz cyca, i koło sie zamyka małe dziecko daje tyle radosci ale ile ci odbiera zdrowia

no tak, jak komuś trafi się upierdliwy egzemplarz to ino się zastrzelić :D:D:D

dla mnie ten felieton jest przerazający, matka czekała na dziecko nosiła przez 9 mies urodziła umierajac z bólu, a tu co ma w zamian, wiecznie ryczace dziecko, wyczerpanie fizyczne i psychiczne, naprawde mozna sfiksowac. strach sie bac.

Gość mamuska_111111
trzeba bylo sie zastanowic przed w co sie pakujecie... ja od pierwszych chwil uwielbiam mojego synka.dzielimy obowiazki z mezem moze chodze troszke nie wyspana ale za to mam duzo ruchu i dla mnie to lepiej bo przed ciaza bylam leniuchem :)

też nigdy nie narzekałam z niewyspania. Za to byłam pracoholikiem i jak nagle z dnia na dzień zostałam bez tych dojazdów i obowiązków to dopadła mnie lekka deprecha. Myślę, że przyczyniła się do tego pora roku, obiecałam sobie nigdy więcej dzieci w porze jesienno/zimowej. 2 tyg po porodzie MUSIAŁAM COŚ ZROBIĆ DLA SIEBIE i zrobiłam........pomarańczowe włosy:D Miały być piękne rude, w profesjonalnym zakładzie, zapłaciłam 130 zł, ale okazało się, że nawet oni nie dali rady z szatynki zrobić porządnego rudzielca, tak więc po tem miałam następny kłopot jak odzyskać dawne włosy, żeby nie zostać łysą:P Odechciało mi się depresji poporodowych na zawsze;);)

Gość no cóż zycie
to nie je bajka:o