Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co teraz mam zrobic

odebrano mi prawo jazdy - jak moge je odzyskac?

Polecane posty

Gość Nooo taaaaak
Dobra przestan juz tu wypisywac pierdoly i tak kazdy czlowiek ma inaczej.

no tak moj kolega tez moiwl ze na rok a potem zobaczyl w wyroku ze na 12 miesiecy, on pojmowal ze to rok, a to 12 miechow hheeh. Skaplikowane to jest. To zabrali ci te autko. Dla mojaego faceta zabrali i wyliczyli na 4 tys jak zaplacil 2tys moj je odebrac z policyjnego parkingu

Gość hahahahahas
Po wypiciu tej samej ilości porcji w dłuższym czasie, zawartość alkoholu we krwi (BAC) będzie niższa.

Gość hahahahahas
Im większa masa ciała tym więcej więcej zawiera wody - ze względu na łatwość rozmieszczenia się alkoholu w wodzie maksymalne stężenie we krwi będzie niższe u osób o większej masie. Pojawia się tu jednak druga zależność - ludzie z nadmierną tkanką tłuszczową pomimo większej masy ciała zawierają w organizmie mniej wody, aniżeli osoby muskularne o tej samej wadze. Alkohol o wiele słabiej rozpuszcza się w tłuszczu niż w wodzie, a więc stężenie alkoholu we krwi u osób otyłych będzie wyższe niż u muskularnych po spożyciu takiej samej ilości alkoholu. Wniosek: ilość alkoholu jaka może być wchłonięta i rozprowadzona w organizmie zależy od wagi ciała i ilości tkanki tłuszczowej. i czesc :P

Gość
jak sie pije to sie nie jezdzi potem samochodem 😠

piredu pierdu ja cie poslucham. Ja wypije jedno piwo to mnie chwyta zmulka i napewno nie moglabym prowadzic. Po 2 jest lepiej z regoly przy 4 jestem wstawiona. MOj facet po 4 to nawet nie widac ze cos wypil. HEHe a mase ciala mamy podobna.

Gość i co teraz mam zrobic
nie zabrali, zostawili na parkingu pod sklepem na ktorym mnie zlapali a do domu doszlam juz na nogach, bo zlapali mnie prawie pod domem

Tez tak uwazam piles nie jedz. Niesety moj facet sam sie wylozyl i nawet go nie szkodowalam, tylko tej kasy ile musial wylozyc. Nigdy go nie bronilam, zawsze mowie ze sam jest sobie winien. Chociaz i mojej jest w tym troche winy. Bo popilismy i na drogi dzien wracalismy autem on na kacu, malo spal, nic nie jadl, moglam sie domyslic ze jeszcze w organizmie go trzyma. Sad wzia pod uwage ze bylo spadajace i uwiezyl ze jechal na kacu. Ale niesety prawko zabrali na 2 latka. A teraz musi robic badania za 400zl.

Dokladnie. Co ja tam bede szkodowac. Jest dorosly wiedzial co robi. Ale wiecie jak to jest. OD kiedy zabrali prawko dla mojego faceta. To nagle wszyscy zaczeli sie bac. Szfagier kupil sobie alkomat i po kazdej imprezie na drugi dzien dmucha i spr czy cos jest. A kiedys to z samego rana wszyscy pakowali sie do wozu i nie zwracali na swoj stan. Zreszta ja tez nie. Chociaz nie bylkam kierowca, zawsze moglam zwrocic mu uwage, czy juz napewno mozemy jechac.

ja bym dozywotnio odbieala - i to kazdemu ktory wiadzie po alkoholu za kierownice. Plus konfiskata auta. Szkoda ze przepisy sa tak lagodne w tej kwestii :(

Gość bi...
devil69--> czy twoj nick cos znaczy ? gdzies juz slyszlalam ta nazwe jesli mozesz napisz

Gość niezapomniany dżolo
dobrze Ci tak..buraczku jeden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mrBrightside
Jezeli mialas 0,23 na alkomacie to sie mnozy pzrez 2 i wtedy wychodza promile:) Czyli mialas 0,48 promila` - powinnas dostac mandat, poniewaz granica miedzy wykroczeniem (dostaniem mandatu) a przestepstwem (zabraniem prawka, sprawa w sadzie, wyrokiem karnym) wynosi 0,25 czyli 0,5 promila:)

Gość była afera że te alkomaty
bez atestów ,alebo czegoś i to nie może być dowód :p kiedyś coś tam teges :p

Gość asystent 16
chciałbym tylko dodać że nie ma już od dawna czegoś takiego jak rok czy dwanaście miesięcy. Mi zabrano prawo jazdy na rok i po roku oddali bez zdawania egzaminu,

Gość Damian55
Mnie zabrali prawko tydzień temu bo przekroczyłem dozwoloną prędkość więc zamówiłem sobie z clubcardcompl nowe xD Kolekcjonerskie ale wygląda jak prawdziwe xD Teraz już będę jeździl przepisowo xD

Gość Marekk88
A wg mnie najlepsze jakościowo i cenowo prawko kolekcjonerskie można kupić na offshoreidcardscom!!!Mam od nich i jestem mega zadowolony!!!