Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..załamana..

Upały a moja skóra sie dusi pod podkładem !! Najlepiej nie wychodzić z domu..

Polecane posty

Gość ..załamana..

Przebarwienia, pryszcze - to jest powód !! Choć myślalam że już jest dobrze to znowu mam nawrót chyba.. Ja juz wysiadam :(:( Wychodze z domu tylko jak musze, to będa moje 3 koszmarne wakacje jesli tego nie wylecze. Ale w czwartek ide znowu do dermatologa i mam nadzieje że coś zaradzi. Jest ktoś kto ma tak jak ja???

Wspolczuje... a opalac sie nie mozesz?

Gość ..załamana..
Opalanie tylko pogarsza sprawe bo skóra sie wysusza i po lecie będe wyglądać jeszcze gorzej. Poza tym przez opalanie przebarwienia sie utrwalają..

a koniecznie musisz uzywac podkladu? moze tylko troche puderku wystarczy? no i moze uda Ci sie wysuszyc \"to\" np w solarium lub poprostu na plazy.. :)

Gość ..załamana..
Pod pudrem wszystko widać... Ale to moze byc reakcja przez stosowanie peelingu kwasem migdałowym. Sama nie wiem. Zreszta pod podkładem tez widać ale jakos tak sie lepiej i pewniej czuje. Choc przez to nie moge spojrzec ludziom w oczy bo myśle że patrzą i myślą: jaka ona jest brzydka... Mam inne zalety - fajną figóre np ale to mnie oszpeca i nie potrafie sie przez to z niczego cieszyc :(

Gość ..załamana..
Przepraszam za błędy :)

No to witaj w gronie:O mi na szczęście na twarz już wystarczy odrobina korektora i jest ok ale za to plecy dalej mam w tragicznym stanie:O Nigdy nie zapomnę wakacji 2 lata temu, 30 stopni a ja koszulka z krótkim rękawem poz samą szyje i tona makijażu :O żyć nie umierać:O

Gość ..załamana..
Własnie.. tona makijazu :( Nienawidze sie malować !! Tzn oczy tak i jakis błyszczyk ale nie podkład !! Jak mam to nakładać na twarz to mnie szlak trafia !! No ale co zrobic.. :(:(

A ile masz lat jeśli można wiedzieć? bo ja największe problemy miałam tak od 15-18 teraz już jest w miarę lepiej

Gość ..załamana..
Mam 16 lat :( Pewnie zaraz powiecie że jestem małolata i mam stąd spadać..

Gość skrościała
ja mam to samo Autorko.Niestety bez fliidu nie wyjdę bo mam właściwie nie tykle pryszcze co przebarwienia i zaczerwienienia. myślałam że opalenie twarzy byłoby dobre ale Ty napisałaś że słońce utrwala te brzydkie plam.. :-(

Gość ..załamana..
No niestety tak jest dlategoo wole się nie opalać

No to niestety jesteś w najbardziej przesranym wieku:O ale może faktycznie spróbuj to opalić?? mi np to dużo daje bo blizny są mniej widoczne i w ogóle;) no ale to już kwestia tego jak Ci skóra reaguje na słońce, co polecił Ci dermatolog? bo ja przez 3 miechy wpiepszałam antybiotyki i raczej sporo to dało ale żołądek tego nie wytrzymał:P

Gość skrościała
każdy może miec kłopoty ze skórą 16 latki jak najbardziej ja mam 18 lat. nienawidzę nakładać fluidu .... ale muszę a ! plecy też mam w tragicznym stanie. nie mogą przez całe lato włożyc koszulki na ramiączkach tylko zabudowane wyobrażacie sobie pewnie jak w tym gorąco!

mam ten sam problem.. dziury blizny i przebarwienia :( i na słonce tez za bradoz nie moge bo naczynka jakby pękają i co tu robić

Wyobrażać sobie nie muszę bo wiem:O teraz tylko siedzę z plecami na słońcu, po tamtych wakacjach 2 lata temu tak sie wkurwiłam że w tamtym roku w zimie zaczęłam już z tym gównem konkretnie walczyć, potem parę wyskoków na słoneczko i połowa wakacji w bluzce na ramiączkach:) pierwszy raz od chyba 3 lat

Gość skrościała
nosić trzeba ubrania z bawełny stosować filtry ochronne ale ja niestety także fluid po nałożeniu fluidu źle się czuję ale nie mam innej drogi aby zamaskować wstrętną twarz

Wyobrażać sobie nie muszę bo wiem:O teraz tylko siedzę z plecami na słońcu, po tamtych wakacjach 2 lata temu tak sie wkurwiłam że w tamtym roku w zimie zaczęłam już z tym gównem konkretnie walczyć, potem parę wyskoków na słoneczko i połowa wakacji w bluzce na ramiączkach:) pierwszy raz od chyba 3 lat

mysle ze przez jakis czas gdybyscie nie uzywaly podkladu to duzo by to dalo :) podejrzewam ze nie latwo to zrobic etc bo widac... ale mam przed oczami dziewczyny ktore tona fluidu a pod nim masakra, ktora niestety przeswituje :O dziewczyny w akcie rozpaczy zamalowywuja to wszystko.. aleto naprawde ladnie nie wyglada :O wspolczuje i zycze powodzenia w tej walce ;) aaaa no to faktycznie wiek macie ten najgorszy.. wlasciwie newralgiczny, bo wszystko co teraz ze soba zrobicie za jakies 3-4 lata bedzie mialo swoj skutek. Ja bym chyba poczekala z tym \"zamalowywaniem\" az mi sie wszystko ladnie wygoi. Bo skora pod pokladem nie oddycha i podejzewam ze stad te Wasze nawracajace klopociki 🌻 - na pocieszenie

Gość ..załamana..
To jednak nie jestem sama :( No moje plecy tez nie są w najlepszym stanie ale myśle że dermatolog mi coś na to poradzi :)

Gość klaudia_kraków
ja nie poszlam i nie pójdę do lekarza

Gość misiakasiaa1
A mozna nakładac puder bez podkładu?i odwrotnie podkład bez pudru czy musi byc i to i to?

Gość a jja zapytam
oczywiście że można tylko puder albo tylko podkład. Nawet w lato lepiej sam puder w kamieniu, bez nakładania fluidu

Gość .załamana..
Ale pod pudrem wszystko widać, on nie kryje a fluid tak

Gość a jja zapytam
wątpię że jest taki fluid do używania na co dzień, tak kryjący, że zupełnie nie widać trądziku ale i nie widać tapety... sorry ale jakbym miała w takie upały nosić maskę z fluidu to wolałabym z domu nie wychodzić. Nadal twierdzę, ze sam puder lepszy na lato, ewent. z korektorem antybakteryjnym. Pryszcze i tak widać, ale jakoś się wygląda...

Nie można używać kwasów w taką pogodę. Jedynie od października do marca kiedy nie ma jeszcze takiego słońca.

Gość beznadziejnaosoba
a jaki fluid na lato lepszy, nawilzajacy czy matujący?

Gość ..załamana..
Ale to kwas migdałowy - jedyny kwas ktory nie jest fotouczulający i można go stosować cały rok. Jak juz pisałam wychodze z domu tylko jak musze a tak to sie nie pokazuje. Wole siedzieć w domu niz iść gdzieś w taka pogode z tapetą ktora po paru minutach zacznie ze mnie spływać...

Gość ..załamana..
I co juz konic topiku ??