Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimi05

KWIATKI AKRYLOWE

Polecane posty

W tym temacie piszcie jak robic kwiatki akrylowe, jakie akryle sa najlepsze...poprostu piszcie wszystko co dotyczy przepieknych zdobien akrylowych:)

jak robic? tego nie da sie opisac. kazdy kwiatek zawsze wychodzi chociaz ciut inaczej. ja uzywam akrylu białego z Gabrielle i kolorowych z Nailsdesign i jestem zadowolona :)

Zawsze mozna jakos opisac, a ze kazdy kwiatek wychodzi inaczej to jest oczywiste:)

\"Kompozycje takie, tworzy się za pomocą owalnego lub lekko spłaszczonego pędzla (rozmiar 8). Aby wykonać prosty kwiatek na powierzchni paznokcia nabieramy na dobrze odsączony pędzelek odrobinę akrylu tak, aby powstała na szpicu pędzla maleńka kuleczka. Gdy nieco obeschnie kładziemy ją na paznokciu, lekko rozklepujemy i szpicem pędzla kształtujemy z niej łezkę. Tak tworzone płatki kwiatka (przynajmniej 5 sztuk) układać należy w równych odstępach pamiętając o wcześniejszym zaplanowaniu całości wzoru. Inny efekt uzyskamy gdy kuleczkę akrylu śmielej rozpłaszczymy na paznokciu, a po utworzeniu łezki szpicem pędzla wyżłobimy jej środek. \"

Gość monika_236
a czy z zelu mozna zrobic kwiatki

Gość zawodowa_stylistka
ja mieszam akryl kolorowy z zelem i też wychodzą śliczne kwiatuszki

Gość ilona ino...
DZIWECZYNY BLAGAM POMOCY!!!!!!!!!!czy takie kwiatki akrylowe kladzie sie jeszcze na nie utwardzony zel?czy na 1 warstwe zelu juz utwardzona w lampie?pytam poniwewaz patrzac na niektore kwiatki sa one bardzo plaskie i wygladaja jakby byly wtopione w zel,ja jak robie takie kwiatki to wychodza one bardzo wypukle i w momencie gdy pokrywam je druga warstwa zelu traca one swoj urok:(jesli ktoras z Was umie robic takie kwiatki perfekcyjnie-prosze o pomoc,jesli mozesz to napisz jak wykonujesz takie kwiatki.Z GóRY DZIEKUJE I POZDRAWIAM

mnie na kursie uczono tylko nakladania kwiatkow na ostatnia warstwe zelu badz akrylu, lub tez mozna je było przykleic na klej do paznokci... ale faktycznie niektore wzorki na necie maja te kwiatuszki wtopione w całosci......

byc moze sa one po prostu wtapiane w pierwsza warstwe akrylu, a pozniej paznokiec jest normalnie budowany z przezroczysteko akrylu....

a moze sa jednak wtapiane w zel????? tylko czy wtedy beda trwałe??? DOśWIADCZONE STYLISTKI ODEZWIJCIE SIE!!!!!

mnie na kursie uczono tylko nakladania kwiatkow na ostatnia warstwe zelu badz akrylu, lub tez mozna je było przykleic na klej do paznokci... ale faktycznie niektore wzorki na necie maja te kwiatuszki wtopione w całosci......

Gość 3milia
a ja mam jeszcze takie pytanko czy mozna zrobic te kwiatki NIE bezposrednio na pazurku?wydaje mi sie ze tak ale nie wiem na czym?! czy do tego potrzebna jest jakas mata? i jak sie cieniuje koncowki platkow takiego kwiatka?!dziekuje

Gość jola2243wp.pl
takie kwiatuszki można robić na zwykłym szablonie do paznokci, poniewaz jest śliski, to akryl ładnie od niego odchodzi

Gość natusia30
Hejka oczywiscie,ze kwiatki robi sie na szablonie.A te wtopione czy naklejone jak je tam nazwalas to robi sie je bardzo plaskie, rozplaszczone pędzelkiem(prawie wygłaskane) i zalewasz najzwyczajniej akrylem przezroczystym. Musisz dojsc do takiej wprawy by byly plaskie. Probuj na szablonach,za zaczna Ci wychodzic. A kolorowe kwiatuszki robi sie tak samo tylko kuleczke moczysz w dwoch kolorach np bialy i różowy. W zaleznosci jak ja polozysz pędzelkiem tak Ci wyjdzie kolor albo od środka , albo od wewnatrz;)) milego cwiczenia;)) Natusia30

Gość julia_uk
Ja robie na ostatniej warstwie i wcale nie staram sie ,aby byly plaskie, bo po prostu lubie takie wypukle. Dla mnie sa sliczne wlasnie takie:))

Gość julia16922
A czy z żelu tez można wykonac takie kwietuszki - błagam o pomoc stylistki :DD:

Gość izabela3005
Oczywiście kwiatki akrylowe można spokojnie wtopić w żel, ja utwardzam pierwszą warstwę żelu i na nią nakładam kwiatki, które zalewam później żelem (clear). Trzeba jedynie zwrócić uwagę, żeby kwiatki były w miarę płaskie, ponieważ inaczej żeby je zatopić będzie trzeba zrobić bardzo grube pazurki:-)

Gość gosienia
czy kwiatki z akrylu pokrywamy żelem czy jeszcze czymś pokrywamy?

Gość iinneesskkaa
a ja mam pytanie czy takiego kwiatuszka można nalożyć na paznokcia pomalowanego najzwyklejszym lakierem a potem pokryc bezbarwnym i czy będziee sie trzymał????

Gość iinneesskkaa
a ja mam pytanie czy takiego kwiatuszka można nalożyć na paznokcia pomalowanego najzwyklejszym lakierem a potem pokryc bezbarwnym i czy będziee sie trzymał????

jakiego uzywacie liqidu ?? wasze tez tak śmierdzą ja niemoge wytrzymać od tego zapachu ból głowy mdłości masakra ,sa wogóle jakieś bezzapahowe?

jakiego uzywacie liqidu ?? wasze tez tak śmierdzą ja niemoge wytrzymać od tego zapachu ból głowy mdłości masakra ,sa wogóle jakieś bezzapahowe?

Gość Justyssss
liquid zawsze smierdzi :P a co do robienia kwiatkow na paznokciu pomalowanym lakierem, to... da rade, jedynie pod warunkiem, ze pod lakierem płytka jest przygotowana do akrylu, najlepiej pokryc całą płtyke cienką warstwą przezroczystego akrylu, potem lakier i dopiero mozna tworzyc kwiatki. :)

Mnie uczono, żeby robić kwiatuszka warstwie budującej(po wyrównaniu) nie przemywając clenerem i wychodzi super ;D

Mnie uczono, żeby robić kwiatuszka warstwie budującej(po wyrównaniu) nie przemywając clenerem i wychodzi super ;D