Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzelika 17

MAM OKRES CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY ???

Polecane posty

Gość andzelika 17

OKRES MAM JUZ 4 DZIEŃ LECZ DZIEŃ PO DOSTANIU OKRESYU NA SWOICH SUTKACH ZOBACZYŁAM BIAŁE PLAMKI KTÓRYCH NIE MOGŁAM ODERWAĆ CO MI MOŻE BYĆ NIE BIORĘ TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH

Gość dziunia28
Czasami tak się zdarza że można mieć miesiączkę nawet do trzeciego miesiąca ciąży więc dla pewnosci zrób test ciążowy przeprowadzajac go w domu z porannego moczu koniecznie załóż tampon by nie zanieczyścić moczu krwią . Pozdrawiam

ale to jest chyba nie mozliwe zeby w ciazy okres??

Okres nie, ale krwawienie tak, każde krwawienie w ciąży jest jej bezpośrednim zagrożeniem.

Gość agusiaczek07
ale na jakiej podstawie twierdzisz, że możesz być w ciąży, bo nie kumam? Przez te plamki na sutkach??? :D To nie jest raczej objaw ciązy.

Gość hihihi i co masz może też
laktację? Oj dziewczyny, dziewczyny, przecież to naprawdę ręce opadają od takich pytań. Może skapnąl ci kawałek loda, albo biała bluzka obłazi i zostawia kawałki na piersiach, albo stanik już się zużył... Ale wymyśliłaś z tymi plamkami :-) :-) :-)

Gość marszczyk
hehe bywały przypadki że córka starsza od matki :D podobno mozna miec okres w ciazy aczkolwiek rozni sie on znacznie od tego normalnego (tego ktory mialas zazwyczaj) :P

Gość gorąca grochóweczka
Podobno do 8. miesiąca ciąży można mieć regularne krwawienia, które, oczywiście, nie są okresem sensu stricto.

Gość Biorę tabsy od 6 lat
no tak całą ciążę miewa się regularne okresy :-) :-) :-) Bardzo podoba mi się słowo "podobno"... Albo siostra szwagra mojej kuzynki i temu podobne bzdury

Gość gzlk
a jak mnejiecej wyglada taki okres w ciazy obfity czy tylko takie chodzby plamienia

Gość nie wiadomo
bo nikt go nie widział tylko słyszał, że "podobno" bywa do końca ciąży :-)

Gość gzlk
hihihi hi

Gość uppppppppppppppppppppp

Adekwatnie kilku powyższych postów. Moja ciotka regularnie krwawiła w ciąży aż do początku 4tego miesiąca, kiedy to jednego krwawienia nie dostała. Po wizycie u ginekologa przeżyła ciężki szok, nie miała żadnych objawów ciąży.ALE takie sytuacje to wyjątki, które potwierdzają regułę.Już pisąłam - nie ma miesiączek w ciąży. Miesiączka to pełen proces, od spadku progesteronu, po wzrost estrogenów i złuszczanie się endometrium (co w efekcie kończy się miesiączką).W ciąży nie dochodzi do spadku progesteronu i wzrostu estrogenów na tyle, by doszło do złuszczenia endometrium (w endometrium zagnieżdża się zarodek!).Jeśli dochodzi do krwawienia, to - powtarzam - jest to bezpośrednie zagrożenie ciąży, bo nie jest miesiączką - czyli coś się musi dziać - nie zawsze złego ale to NIE JEST normalne i należy być pod kontrolą lekarza.