Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebebe

czy mydlo zabija plemniki?

Polecane posty

Gość bebebe

czy jak moj facet jezdzi mi pod prysznicem po namydlonym brzuchu czy pupie to to zabija plemniki czy jest jednak mozliwosc ze nadal reka czy czyms sie je przeniesie tam gdzie obecnie nie chcialabym zeby sie znalazly?:P

Nie zabija, tylko dezynfekuje. I plemniki staja sie czysciutkie i pachnace 🖐️

Gość Bialyjelen
Bialy jelen jezeli tylko w swym szalenczym galopie na takiego stapnie ! Juz po nim ! ! ! oczywiscie plemniku. Dlatego nie boj sie ! Kup 10kg kostke bialego jelenia i wloz ja delikatnie do srodka. Nastepnie wybierz sie na 10 km spacer.

Gość profesor Zeugeniusz Zabek
Z najnowszych badan wynika ze plemniki w toku ewolucyjnym wyksztalcily mechanizmy pozwalajace im na przenikanie przez skore. Poczytaj najnowszy Nature ;-)

Gość gapcia_aa
nie zabija... co więcej sperma łatwiej dostaje się z wodą tam gdzie właśnie nie chcesz... myjcie się bez spermy :D

Gość bebebe
hmm z tym bialym jeleniem to az sprobuje :P:P 10 kg mowisz?:D ale czy wrtedy na pewno beda odpowienio czyste?:P chodzi mi o to czy sam kontak chemii z takim biedym plemniczkiem jakos na niego wplywa:P co wy nie myjecie sie sperma?:P bialko doskonale wplywa na skore i zapobiega zmarszczkom :P:P:P:P

Gość Student23
Mydło (czyli środek powierzchniowo czynny) jest wynikiem działania ługu sodowego czy potasowego na wolne kwasy tłuszczowe. Samo mydło jako mieszanina środków wspomagających, wypełniających i dezynfekujących nie jest szkodliwe dla plemników. Roztwór wodny mydła ma pH zbliżone do ludzkiego więc też nie ma znaczenia. Inaczej mydło to cząsteczki o budowie chydrofobowo-chydrofilowej mające na celu usuwanie brudu a nie zabijanie plemników (odsyłam do mechanizmów prania). Plemniki w środowisku wodnym czują się doskonale i potrafią przeżyć do 3 dni. Gdy wyschną natychmiast umierają.

Gość MYSIA HA
Pacjentka pyta sie lekarza : Panie doktorze jaki jest najlepszy srodek antykoncepcji? Lekarz odp: szklanka zimnej wody... Pacjentka pyta : Ale przed stosunkiem czy po stosunku ??? Lekarz odp:ZAMIAST!!!!!!

Gość Tfoja Tata
Tak to jest mozliwe, poniewaz Twoj partner nie dokladnie wymyl twoja pupe i nazwal Cie "arogancka kobieta". Na Twoim miejscu popelnilbym samobujsto, choc oczywiscie nie zmuszam Cie do tego, ja tylko proponuje. (kolega mowi, ze jest to zjebane)