Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciek

mieso+warzywa

Polecane posty

Gość ciek

witam ostatnio rozmawiala z kolezanka i polecila mi diete jej ciocia dostala ja od lekarza i schudla na niej 20 kg w ciagu miesiaca a ona 7 kg w 14 dni polega na jedzeniu tylko iw ylacznie miesa smazonego bez panierki oczywiscie(olej) lub gotowanego do datego jakies warzywka ale nei straczkowe i ziemniaki nie jadla chleba makaronu ryzu itakich rzeczy moze ktos wie cos wiecej na ten temat ma jakies doswiadzcenie z taka dieta :)

Gość zaraz to znaczy
ziemniaki tak czy nie bo niewyraźnie piszesz

Jak dla mnie troszke pokrecona dieta.20 kg w miesiąc nieźle.Ale co dalej?

Gość ciek
sorki ale spieszylo mi sie:) nie ziemniaki w zadnym razie!! dozwolone warzywka to wszystkie oprocz ziemniakow i straczkowych(groch, fasola)

Gość sgs
moim zdaniem dobra dieta. nie jesz weglowodanow , za to bialko (miesko) i warzywa. zdrowo i smacznie. tylko sadze ze po jej zakonczeniue kilka kg wroci jesli nie bedziesz sie pilnowac. wedlug mnie podstawa kazdej diety jest wylkuczenie lub przynajmniej ograniczenie ziemniakow, bialego pieczywa, makaronow itp. powodzenia!

Gość eewe
dzieki mam zamiar zaczac od jutra zobaczymy dam znac czy dziala:) mam nadzieje ze ktos podzieli sie jesczze swoimi spostrzezeniami co do takiej diety:)

Gość ciek
nie jesz wtedy kiedy jestes glodna ale twoje posilki moga sie skladac tylko z tych warzyw i miesa

Gość sgs
no tak. ale kto je sam makaron? :) ja zrozumialam ze mozesz w ciagu dnia jesc miesko i warzywa. nie jako jeden posilek. sadze ze wyglada to tak ze sniadania i kolacje to warzywka a obiad to mieso i warzywa. chiciaz pewnie mozna podzielic mieso na mniejsze porcje i jesc je w ciahu calego dnia.

Gość ciek
sgs dokladnie tak:) ok kobitki zmykam nauka czeka wieczorkiem jeszcze sie odezwe:)

ciek, pisz ze znakami interpunkcyjnymi bo naprawdę ciężko jest się domyślić o co chodzi :P A ta ciocia i kolezanka nie przytyły po odstawieniu diety? Na dłuższą metę, wg mnie, ta dieta wyniszcza organizm... przydałoby się troche owoców, pełnoziarnistych produktów, nabiału... :) ale to tylko moje zdanie.

Gość sgs
moja dieta opiera sie wlasciwie glownie na warzywach, drobiu i rybach ( ale nie smaze, tylko gotuje na parze - co za rym ;) ) ale oprocz tego jem tez serki wiejskie i jogurty bo bez nich zyc nie umiem. zamiast pieczywa - Wasa lub ryzowe. czasem zdazy sie kromka grahamu :) lubie zupy warzywne a one sa niskokaloryczne i zapychaja :) aha, i niektore owoce. wiec sadze ze Twoja dietka zadziala. tylko moze Ci brakowac kilku skladnikow. ja na 'swojej' dietce jestem od 5 miesiecy i schudlam 20 kg juz :) tylko milo mi wtedy z czego leciec. teraz spadek jest powolny ale JEST :D no i nie mozna zapomniec o ruchu i odpowiednich balsamach. :) oki, ja tez juz spadam! powodzenia w dietkowaniu! ;)

Gość ciek
przepraszam obiecuje ze sie poprawie:) mam jeszcze chwilke przerwy wiec moge popisac:)nie nie przytyly, wiadomo nie zucily sie od razu na jedzenie tylko stopniowo zwiekszaly ilosc spozywanych kcal.Niskoweglowodanowa a ile ty schudlas??

Witam! Stosowałam tą dietę. Jadłam męso, ryby, warzywa i owoce. Żadnych potraw mącznych,ziemniaczanych, kasz i słodyczy. Można przyzwyczaić się. Ładnie waga spadała, ale potem przestałam przestrzegać bo sezon grillowy. polecam

Gość niskoweglowodanowa
w te 5 tyg ok 7kg, trzymajac sie bardzo restrykcyjnie dawki do 20gram weglowodanow dziennie (nielatwo, bo wegle sa nawet w mleku, ktore dolewam do kawy :) wiec liczylam wszystko)

Niskowęglowodanowa ja schudłam tyle co Ty w niecałe 6 tygodni. Jadłam węglowodany, czasem nawet słodycze z tym że codziennie ćwiczyłam :) I trzymam się tego, żeby jeść regularnie 4 małe posiłki... i nie katuję się... jem owoce, jogurty, pieczywo (ale nie białe), czasem dżem. To chyba też dzięki ćwiczeniom. Ale fakt tydzień byłam na diecie praktycznie bez węglowodanów, ale nie wytrzymałam, byłam bardzo słaba i mdlałam...

Gość niskoweglowodanowa
Ratana, ja z calym przekonaniem podpisuje sie pod Twoimi slowami - lepiej tak, jak Ty :) Ja chcialam sprobowac, zobaczc efekt, zobaczylam, oslabilam sie, zrezygnowalam :) choc efekt byl, ale ja nie chce za wszelka cene.... i zgadzam sie, ze lepiej ograniczyc wegle a nie wykluczyc zupelnie i jak najwiecej ruchu. dlatego pierwszy post wlasnie opisal minusy owej diety - z mega oslabieniem lacznie

Gość do agunia 1970
a ile schudłąs i w jakim czasie na tej dietce?

sgs-napisz coś więcej prosze... ja od 3 dni jem mieso, warzywa i ryby...ale rano jem jogurt z mussli bo bez tego nie ma szans jak dla mnie, czy sadzicie ze tak tez dam rade schudnac? jem bi-cla z zielona herbata i bio-chrom i smaruje sie zelami ujedrniajacymi a i pije herbate slim system spalanie ...sadzicie ze bedzie efekt? oby...bo hm...musze wreszcie polubic siebie bo czuje sie fatalnie sama ze soba...troche pobolewa mnie glowa (tak jak przy glodowce) czy to normalne? pozdrawiam Was cieplutko :*

Gość gość
a mam pytanko jakie dokladnie warzywa byly jedzone

Gość gość
jak dla mnie niskoweglowodanowa ma rację, calkiem odstawic to moze lekka przesada ale ogolnie im wiecej warzy tym lepiej. taka wyciskarka jest najlepsza http://terapiasokami.pl/wyciskarka-hurom-hg-2g bo wyciska tez twarde buraka np. ja teraz pije duzo sokow wyciskanych - dwa na posiłek bo po tym się w oóle nie chce jeść ;) a w ten sposób sie jednak faktycznie dużo tych warzyw "zje" bo ile damy radę zjeść jednego dnia ;)

Gość gość
grunt to żeby jesc to mieso i warzywa od sprawdzonych sklepow, hodowcow itd. ja zaczelam tak wlasnie zdrowo jesc rok temu i czuje się o niebo lepiej – wczesniej tez prowadzilam w miare zdrowy tryb zycia ale nie przykładałam tak wagi do produktow i brakowalo mi jakos energii. Warzywa kupuje od sprawdzonej pani z targowiska, maslo twarog i ser podobnie. Mieso natomiast biore od kiszeczki, który ma sprawdzone male hodowle. Mieso jest bardzo smaczne, kto się zna na tym to pozna ze zawsze swieze.

Gość gość
i jak wam idzie dieta? czy juz po/ ?

Gość gość
up

Gość gośćgocha
Moja koleżanka je samo mięso i warzywa i to kiedy tylko glodna jest i schudla okolo30kg w 4miesiace nawę nie raz daje sobie majonez jakiś serek feta itp waga stoi w miejscu za słodkie tez sie nie raz bierze i nic ani w dol ani w gore