Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

Gość danis
sylwia też tak myslę, że ponarzekam troche to nie będą tacy zaskoczeni zwolnieniem

neska dzięki ale mi przykro bo bym chciała żeby było normalnie... danis zacznij mówić że źle się czujesz - sylwia ma rację, wtedy nie będzie to takie zaskoczenie. A ja gotuję dzis ogórkową i kopytka robię - kolejna zachciewajka ciążowa.

Gość danis
ja też mam skurcze i lekarz teraz w pt powiedział abym brała nospe i 1 ciąży też się nią ratowałam

A ja dziś robię na obiadek zupę chrzanową z przepisu, który podala Jennny. No i jak usmażyłam boczek wędzony to zjadłam pół patelni :) Napisze wam potem czy dobra wyszła.

czesc wszystkim nie czytalam topicku od poczatku bo to juz ponad 111 stron , a ja nie jestem az taka cierpliwa:) . ja ma termin porodu na 13 lutego ...ale mam takie uczuci, ze chyba to bedzie troche wczesniej..mam pytanie do wyszstkich przyszlych mam ...czy wy tez macie juz wielkie brzuszki ...moj wydaje mi sie troche za duzy jak na \"prawie\" 5 miesiac....mimo, ze nic nie przytylam , wrecz schudlam i chudne dalej!!!

Cześć Mala fu! Miło, że do nas zajrzałaś, napisz cos o tym jak przebiega ciąża i ja się czujesz. My w odróznieniu od Ciebie trochę tyjemy, ale nas to nie martwi. Za to mamy super apetyty i często nasz topik robi się kulinarny.

Mam pytanie do tych z was, które robiły badania na tokso i wyszły ujemne. Powtarzałyście już? Z lekarzem na ten temat nie rozmawiałam, bo robiłam je na własną rękę, a teraz się zastanawiam czy powtórzyc.

hej Sylwia ja miała ujemną toxo, ale jeszcze lekarz nic ni mówił,więc czekam..może jutro jak będzie mi wypisywał skierowannie na badania dołączy tox.Dam znać.

rany julek, a ja nie miałam robionego toxo> Teraz sobie przypomniałam, że w pierwszej ciąży miałam. Czy zawsze to trzeba robić?

Gość danis
ja miałam raz robione na toksoplazmoze o nastepych nic lekarz nie mówi. Teraz w perspektywie dopler 2x i cukier z obciążeniem.

Gość danis
w 1 ciaży wcale nie miałam robionej toksoplazmowy ale teraz ponoć wysyp i lekarz zalecił bym ją zrobiła.

Witam lseczki jaki tu ruch z rana:) Sylwia mam nadzieje,ze bedzie smakowała ci zupka:) Nam smakowała:) Co do toksmoplazmozy to wiecie jakie sa jej objawy co sie moze stac maluchowi?? ja mam kotka w domu co prrawda jest typowo domowy i nigdzie nie wychodzi tylko czasami na oknie powietrza na wdycha takze nie ma kontaktu z innyi zwierzetami,nikt mi nie robił tu badan na to i chyba zrobie sobie w polsce jak bede....czy jest to bardzo grozne dla maluszków?? U nas wszystko ok malec rusza sie juz bardzo wyraznie cały czas:) dzis rozpoczynamy 22tc w/g licznika miesiecy za dwa dni 6 miesiac..jak to leci Wszystkim ktore maja dzis wizyty zycze powodzenia:) a teraz ide wkoncu posprzatac bo przez weekend byli goscie wiec moje mieszkanko wyglada jak po tajfunie hehe

No a ja się zastanawiałam czemu sie nie odzywasz Jennny - teraz wszystko jasne. Objawy tokso sa takie jak przy przeziębieniu, więc trudno rozpoznac. Ja robiłam, bo chciałam uspokoić moje schizy, bo ja żadnemu zwierzakowi nie przepuszczę :) A teraz też sie nie moge się im oprzeć, to znaczy z obcymi uważam i starm się nie dotykać, ale mam psa, który rózne cuda może przynieść ze spaceru.

Gość danis
za nami 19 tyg przed nami te gorsze 19 tyg. Te pierwsze zleciały mi bardzo szybko a Wam?

Bardzo szybko! No i spokojnie, trochę mdłości tylko. A z czasem coraz cieżej, dosłownie i w przenośni. :)

Gość danis
pakuje manele do jutra dziewczyny

oj Sylwia nie Ty jedna mi to powtarzasz;) no ale co mam zrobić jak mnie nosi??korzystam póki mogę..póki brzuch za bardzo nie przeszkadza i dzidzia nie protestuje..a teraz pobędę całe dwa dni w domu;) i jadę zobaczyć jeszcze Bieszczady, o tej porze roku jest tam przepięknie, żeby tylko pogoda dopisała.. co do toksoplazmozy, to ja dzisiaj robiłam ale wyniki dopiero w czwartek..ale też trzeba uważać na podwyższone wyniki bo kilka moich koleżanek miało właśnie takie, dostały antybiotyk a później jak się okazało niepotrzebnie, bo to nie było świeże zakażenie..i dużo osób podobno przechodziło toksoplazmozę nawet nie wiedząc o tym.. Jenny a Ty tak na wszelki wypadek nie zajmuj się kuwetą kota ale jeśli kot nigdzie nie wychodzi to to że załapał toksoplazmozę jest bardzo mało prawdopodobne..

Spędzałam w Bieszczadach urlop w zeszlym roku pod koniec sierpnia. Było świetnie! Pięknie i spokojnie. Szkoda, że ode mnie to tak daleko.

no ode mnie tez trochę jest ale co tam..pewnie później to będzie jeszcze ciężej się wybrać z małą dzidzią..

No to fakt, że z małą dzidzia za wiele mozliwości nie ma. Ale jak mój synek miał 5 miesięcy to byliśmy z nim na wczasach w domku nad jeziorem przez 2 tygodnie i daliśmy radę.

hej ja jakoś tak sobie miejsca znaleźć nie mogę..hm.. Bieszczady cudne, chociaż ja wolę Tatry rokrocznie jeździliśmy się powspinać :) cudna sprawa. Jenny myślę że mając kota powinnaś sobie zrobić toxo :) chociaż to nie tylko koty przenoszą.. oj jakaś taka nie poukłądana jestem i wszystko mi z rąk leci...eh..

Wiatjcie :) Angelika - z takim twardnieniem walcze chyba juz 2 miesiac, pojawia sie zawsze gdy \"przeholuje\", z tego powodu ladowalam w szpitalu bo pojawialy sie za czesto. tam nazywali to stawianiem sie brzucha. TAk nie powinno sie robic. Uwazaj na siebie, nie mecz sie, duzo lez i koniecznie powiedz lekarzowi. No-spa to nie wszystko ja co 5 dni biore zastrzyk z Kaprogestu. Nie wiem jakiej jestes budowy ciala, mi wytlumaczono ze powiewaz jestem bardzo drobna, a to pierwsza ciaza, macica nie chce sie rozciagac i dlatego ja wspomagaja no-spa i zastrzykami. Lez najwiecej jak mozesz a wszystko bedzie ok :) Tak przynajmniej, mi powiedzial lekarz. lula - rozumiem doskonale, maz tez ma siostre i tez rozne juz rzeczy slyszalam i fochy znosilam. Pozostaje machnac reka, zawet nie ma co komentowac. trzymaj sie :) Maz wrocil, a ja caly czas poluje na kopniaki, co sie male odezwie to wolam meza a ono przestaje. Nie che sie przywitac z tatusiem skubaniec maly heh Dzis kolege spotkalam, pyta mnie jak ciaza \"ty gdzies chyba trzeci miesiac konczysz, czy nie, bo nie widac?\" Fajnie a ja akurat w letniej cienkiej bluzeczce z brzuszkiem podkreslonym, dumna jak paw ze juz taki duzy. Fajnie mi pojechal heh Tokso jeszcze nbie powtarzalam, moj lekarz mowi ze pod koniec II trymestru, czyli niebawem :D

No nie było mnie bo odwiedzili nas znajomi z 3 dzieci...jedno 3 msce.drugie 1,5 roku a trzecie 3 lata..byli prawie 4 dni..mowie wam podziwiam mamy takich gromadek dzieci i tak niewielkich odstepach czasu(mam namysli roznice wieku)Po pierwszym dniu tak mnie wykonczyły ze nie wiemdziałam jak sie nazywam wieczorem:)No było miło choc troche ciezko ale juz pojechli....a moj kot heheh nigdy nie dostał tak w kosc..ma mała dopiero 5 miesiecy wiec nie widziała tyle małych czlowieków na naraz:) ale za to cały dzien dzis spi:) Panno Klaro.Lula:) macie racje zrobie jak najszybciej te badania chocby nawet z ciekawosci:) Co do Bratowych to temat rzeka:D:D chyba kazda z nas przezywała rózne ekscesy z nimi:)

czesc dziewczyny. zawsze od poniedzialku macie sily po weekendzie i duzo skrobiecie :D ja wczoraj naogladalam sie filmow o porodzie i jakos no nie wiem juz sama czy chce rodzic jak najszybciej czy chce zeby ciaza sie dluzyla.kiedys ogladalam tez takie filmy ale jakos te wczorajsze szczegolnie te o cesarskim cieciu jakos na mnie podzialaly.gdyby ktoras chciala moge podac linka. czy wasze dzieci tzn tych z was ktore juz czuja ruchy tez ciagle sa w ruchu ??dla mnie to az dziwne bo w nocy ona kopie,rano kopie,ciagle kopie...czy wasze tez tak fikaja i to wcale nie sa jakies delikatne ruchy tylko naprawde ruchy ktore nawet jak chodze czy sprzatam czuje. lula ten obiadek mozesz tu tez podrzucic do mnie :D chetnie z Vanessa pomozemy Ci oproznic talerze hihi

Witajcie dziewczyny !!! zaraz poczytam co u was, widzę , że sporo nas tutaj dzisiaj. Ja dzisiaj miałam sporo chodzenia, chyba stresu,załatwiałam urlop dziekańskii jeszcze jutro muszę wrócic na uczelnie i pierwszy raz od czasu ciązy naprawdę boli mnie brzuch i to mocno, tak w połowie po lewej strone, i tak leżę od godziny, teraz tylko na moment do komp., i dzidzia chyba się ruszyła, ponieważ zaczęła mnie kopać dużo wyżej , ale ten ból nie wiem co chodzi, i byłam dzisiaj u lekrza po zaświadczenie do podania o urlop i wtedy jeszcze nic mi nie było, a w środe i piatek pracuje cały dzień po 10 godzin nie wiem jak dam sobie radę. dziewczyny sorry ,że tak marudzę dzisiaj, zazwyczaj, zawsze mówię , że czuje się świetnie o.k, teraz dalej do łóżęczka, poczytam co u was przez ten cały dzionek :)

heh 9luty wpadnij do mnie zostało mi troche opanierowanej i opieczonej kanii ;) ale się najadłam, teraz będę siedzieć i broń Boże się ruszać...

juz przeczytałam, widzę , że mamy nową mamuise, witaj mala fu :) co do toxoplazmozy, to dla człow. dorosł. jest bezpieczna, ale dla płodu niestety nie, ja juz robiłam, i chociaz całe zycie między kotami, nigdy nie chorowałam, i pytałam sie czy juz powtarzamy, moja gin., że powtórzymy, ale jeszcze nie teraz. Mnie naszła ochota na rosołek i juz jest ugotowany, taki zwyczajny z marcheweczką i pietruszką, mniam. Dziewczyny czytałyście to może już : http://wiadomosci.onet.pl/1439482,2677,kioskart.html oje maleństwo rusza się juz chyba od godziny, może ten ból jest z tym związany, ziuuutek, życze męzowi aby upolował jakiegoś kopniaczka:) a kolegaów nie bierz pod uwage, oni sie na tych babskich rzeczach nie znają panna Klaro, na ta kanie, to chetnie bym wpadła, w tym roku nie udało nam sie znaleść, a uwiebiamy ją :)

jasne dziewczynki wpadajcie dla wszystkich starczy ;) ja w tym roku nie zbierałam kupiłam na ryneczku ze świeżymi warzywami i owocami u sprawdzonego pana gdzie zawsze zakupy robię..